Не ми се влиза в безсмислени спорове, но когато някой се пали толкова е редно да му се кажат две приказки

maxich силно се надявам да не си вадиш хляба с компютри, а само да гледаш филми на линукс, щото иначе състоянието на Ит-та в бг е тревожно... Дори лаик като мен се ужасва от абсурдите, които твърдиш, плашиш ме.
->Парите вместо да ходят при Бил Гейтс, според мен той няма нужда да работи повече, но както и да е, те ще са при Новел или РедХат, и там дали ще платиш на МС или на тях, за да ти пуснат подръжка и ъпдейт все едно, и двете искат пари.
->Белгия, Франция... аз съм ползвал такива компютри и ще ти кажа какво представляват - от един сървър всеки ден се зарежда имидж на убунту/което беше адски тромаво дори с АйсВМ/ и така докато погледаш нещо в нета! Забрави да правиш таблици, да пишеш труд или някаква продуктивна работа, дори за секретарка. Да не казвам, че министерства и тем подобни използват бланки, а макросите в ОО са АД, явно не си работил.
->на лелките може да им плащат да се обучават на счетоводство, но не и програмиране и КС!

Я дай някой дали го е сметнал след 5 години колко пари ще спестим, има ли го черно на бяло или само си говорим, а ако някой е против, веднага става представител на МС... пълна простотия е това, което си мислите, да оставим МС, да плащаме на Редхат, че те горките умират от глад, да учим нови технологии...
Ще настъпи пълен хаос...
Това, което може да се направи е първо да се отпуснат някакви пари за изследвания и тестове - дали и как ще работи това нещо Опън сорс, и чак след това. Но да се спира продуктивна работа и да се слага убунту и Опънофис е мнение на хора, които си нямат халхабер, като това е най-простия сценарий, щото никой не ползва само интернет и ОО(няма да споменавам колко е недъгав).
Вече съжалявам, че го писах, щото няма да го разбереш, продължавай да си дундиш.