Автор Тема: Препоръчайте програми  (Прочетена 4063 пъти)

m0bik0m

• Напреднали
  • Публикации: 34
    • Профил
Re: Препоръчайте програми
« Отговор #15 -: Mar 03, 2009, 15:25 »
Кажи как става номера да го махна тогава този PulseAudio и да се успокои малко машината. А направо главата ме заболя от бръмченето на вентилатора , какво му стана сега ела го разбери.
Активен

gizi_

• Напреднали
  • Публикации: 521
  • Distribution: Debian/Lenny, SLES/9-11
  • Window Manager: Gnome 2.22.3
    • Профил
« Отговор #16 -: Mar 03, 2009, 15:50 »
gnome-sound-properties най-лесно от тук. Но не мисля, че това ще ти реши проблема с натоварването на процесора. Виж на top или gnome-system-monitor какво ти товари най-много.
Активен

kill_u

• Напреднали
  • Публикации: 1058
  • Distribution: Ubuntu 9.10
  • Window Manager: Gnome
  • Out of here....
    • Профил
« Отговор #17 -: Mar 03, 2009, 15:54 »
http://appnr.com/
Активен

Всеки пост - отговор на въпрос!!!
Gnu/Linux user 411527

m0bik0m

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Mar 03, 2009, 16:26 »
** (gnome-system-monitor:5719): WARNING **: SELinux was found but is not enabled

Какво ще рече това ?

Също така гледам кое колко това и освен лисицата с 15% , нищо друго не товари.

В момента съм под уина и отново вентилатора върти на силни обороти , въпреки че е намален до край. какви са тези параноични неща не мога да разбера.
« Последна редакция: Mar 03, 2009, 17:57 от m0bik0m »
Активен

ilian_BIOS

• Напреднали
  • Публикации: 602
  • Distribution: opensuse
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #19 -: Mar 03, 2009, 20:35 »
какво общо има думата параноя в случая  :P

то си пише, имаш инсталиран SELinux ама не е включен, я пусни музиката и тогава виж колко товара PulseAudio-to и плеъра, на мен лично пулс аудиото ми прави по 6-8% постоянно и 5-6 audacious-a

гледам по горе се оплакваш че секи път нямаш нет като настройш sudo pppoeconf си избираш да не пуска нета при буут, ами да си го пускаш ти, то си показва какво да напишеш че да тръгне връзката и няма секи път да я настройваш отново, за кирилицата на панела на гноме даваш add to panel,(не обичам да ползвам/гледам/пиша на български език) ако ти е на БГ ще е нещо добави... най отгоре е, и там ще намериш keyboard layout indicator и там вече ще си настроиш фонетична подреба, всичко е щрак шрак :) а да, ако имаш проблеми със gnome system monitor, отваряш конзолата и пишеш top и гледаш.
« Последна редакция: Mar 03, 2009, 20:49 от ilian_BIOS »
Активен

m0bik0m

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Mar 03, 2009, 21:26 »
Идеално до момента. Вече ползвам кирилицата на убунтуту и то виждам че е просто прекрасна. Оправям се вече и със субтитрите да са на кирилица , не маймунжолъци , само това дето ме нервира е че нещо вентилатора го тормози явно и върти на по силни обороти и все едно хеликоптер имам в стаята. Отворих одеве за момент кутията , пуснах му една прахосмукачка , стартирах го отново и нямаше го това силно въртене , но след 10мин работа отново се появи. Странното е че за първи път го прави това от 4 години вече на този компютър. не мисля че е от пренатоварване , защото в уина какво ли не съм му пускал и всичко си е било нормално. Също така видях в систем процес как стоят нещата и освен лисицата с 12% товарене , всичко останало е наред. Плейърите са супер , така че не е от тях , поне така мисля , а и не дават признак след тяхното пускане примерно , да се засилва вентилатора. За нета , написах там командата която каза , дадох Йес и след като мина всички сканирания на лан картите , то ми каза че не е намерило устройство , ходи го питай защо. Използвам eth1 , защото стандартната лан карта ми е изгоряла , но не съм я махал и явно я открива все още като устройство. Също така се чудя как да пусна на Плейъра audacious да ми звучи през 5.1 звук ,защото съм с такава система. Но това което наистина ме нервира и ме заболя главата от него е този вентилатор. Разбирам да е африка в нас , не е по различно от преди , нямам идея от какво днес докато бях под линукса изведнъж вентилатора реши да се изгаври така. Не е да кажеш че имам проблем с видео-то , то щеше да изпищи най малкото , ела го разбери какво е. Вентилатора е намален ръчно до край , но остава силното въртене.
Активен

ilian_BIOS

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Mar 03, 2009, 21:40 »
за лан картата пробвай sudo eth1 up, после sudo pppoeconf, за вентилатора не знам, аз пък на моята машина забелязах (май) докато съм под Windows колкото повече е натоварен процесора толкова повече върти вентилатора (в порядките на 1000 оборота разлика) пък под линукс-а май няма такива неща, и пак казвам _май_, а си мислех че е от биос-а и нещо свързано там със системите им.
Активен

m0bik0m

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Mar 03, 2009, 22:15 »
Сега видях през биос-а че компютъра нещо грее , 69-69.5 градуса е дигнал и явно затова се е включила сама перката на силни обороти. Но тук си задавам и въпроса от какъв зор са се дигнали тези градуси и защо така се ебава цялата система.
Активен

gizi_

• Напреднали
  • Публикации: 521
  • Distribution: Debian/Lenny, SLES/9-11
  • Window Manager: Gnome 2.22.3
    • Профил
« Отговор #23 -: Mar 03, 2009, 22:27 »
Дай да се пробвам да позная!!! Пуснал си 3D ефектите на убунту. Те по принцип са си пуснати. Пробвай се да ги изключиш и да караш нормално.Без много прозрачност и тем подобните.
Активен

m0bik0m

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Mar 03, 2009, 22:41 »
Брато никакви ефекти не съм пускал , защото не го и разбирам как става. Няма значение на Уиндоус ли е на Убунту ли е , това си грее и вентилатора си върти като луд. Чета за някакви отлепвания на радиатора от процесора , не го разбирам и не знам къде да го гледам. Направо главата ме цепи от тоя куфар.
Активен

kill_u

• Напреднали
  • Публикации: 1058
  • Distribution: Ubuntu 9.10
  • Window Manager: Gnome
  • Out of here....
    • Профил
« Отговор #25 -: Mar 03, 2009, 23:02 »
Код:
Направо главата ме цепи от тоя куфар. 

...диагнозата е ясна - Пристрастен към ГНУ/Линукс
Активен

Всеки пост - отговор на въпрос!!!
Gnu/Linux user 411527

m0bik0m

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #26 -: Mar 03, 2009, 23:03 »
Шегата настрана , не е от никакво висене за линукса , просто това бръмчи като хеликоптер. Еби му майката направо. Гасих , охлаждах , чистих , но то си пере неговото.
Активен

ilian_BIOS

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #27 -: Mar 04, 2009, 07:06 »
... Направо главата ме цепи от тоя куфар.

прасни нещо довечера и ще се оправи всичко, повярвай ми ;D
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #28 -: Mar 04, 2009, 10:04 »

02:09.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy LS  - това е много хубава карта

О ООООО - разкарай Убунтото и слагай дистро с KDE3 - Open Suse11.1 например - нетинстал -   това е 24 битова карта и забрави за KDE4 на този етап!!! Със   KDE3 конфигурацията става много лесно - трябва да я пуснеш на 96000 Hz  ;) [_]3 А - и изчисти ребрата на радиатора - добре е да си вземеш хубава охлаждашта паста!
« Последна редакция: Mar 04, 2009, 10:20 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

m0bik0m

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Mar 04, 2009, 10:35 »
Братле супер нов съм в тези неща и едвам едвам се справям с Убунту-то , ти искаш да мина на нещо на по висок левел. Как да ги изчиста ребрата на радиатора ,като не знам как да го сваля ? Да речем в Мултирама , дали има от тези пасти ? Също така , няма ли да е по добре още един вентилатор да му взема ?
Активен