Автор Тема: Не мога да изкарам микрофона (с продължение)  (Прочетена 1188 пъти)

slavuncho

• Напреднали
  • Публикации: 52
  • Distribution: Ubuntu 10.04
    • Профил
Имам проблем с използването на микрофона с Ubuntu 9.04.
Прочетох за проблема на BalthazaR и коментарите към него, но при мен не става.
Не мога да запиша звук или да говоря по skype нито с вградения, нито с външен микрофон. Останалите звуци си ги има - музика, гледане на филми, системни съобщения.
Лаптопа ми е IBM ThinkPad T21.
Това излиза след lspci:
Multimedia audio controller: Cirrus Logic CS 4614/22/24/30 [CrystalClear SoundFusion Audio Accelerator] (rev 01)

ПП. Ще добавя, че под Windows всичко работи, т.е няма хардуерен проблем. Освен това прочетох съветите в help-a на Ubuntu и т.н. Превъртях и възможните настройки. Свалих драйвер за тази карта, но още не съм наясно как се инсталира. Не мисля, че е там проблема, щото убунтуту си я е открило и е инсталирало необходимите драйвери. Не мога да намеря обяснение  ???
« Последна редакция: Jun 11, 2009, 22:33 от slavuncho »
Активен

slavuncho

• Напреднали
    • Профил
След като опитах какво ли не на моето лаптопче, реших да пробвам запис на глас на друго РС с ubuntu 9.04. Въпросното РС е пъти по-мощно, с по-нова архитектура и т.н. Проблемът обаче е същият. Запис на глас не се получава, освен ако не ревеш като разгонен бик с напъхан микрофон в гърлото. Е, нещичко - с ужасно качество, се подочува. Това, при всички волумета на мах :) и спазени препоръки от ръководства, сайтове и обикновен личен опит... Според мен, проблемът е в Ubuntu-ту, а не в моите компютри. Който иска - да ме опровергае...
Това е вторият проблем, който намирам след използването на скенер под тази ОС. За съжаление и записа на глас, и скенера са ми необходими, тъй че мъките продължават..., пък ще видим.
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
   Вземи едно Live CD  с Kubuntu 8.10  и пробвай. На Лаптоп Asus  Микрофона ми работи с  Kubuntu 8.10  ,   а лаптоп Dell - Kubuntu 9.04   !!! ;D   на твое място взимам едно презаписваемо CD и пробвам 10 - на дистрибуции ...много линуксджии си мислят - а - ще бръкнеме в конзолата - където трябва и готово. То хубаво, но повечето случаи са за ниво разработчици, така, че.....Ама в България сме свикнали на непрофесионален подход - типичен нашенски стил - за добро или лошо...
« Последна редакция: Jun 12, 2009, 19:36 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

slavuncho

• Напреднали
    • Профил
И за си помислих нещо такова - да пробвам повече дистрибуции. Идеална със сигурност няма да намеря, но... ако всичко е наред, значи нещо много се е объркало  ;D
Активен