и аз да се изкажа...

1. Доколко имам някакви спомени митът за кактусите идва оттам че (още от време оно... ЕЛТ мониторите) - просто най-добре се влияе от радиацията на ЕЛТ т.е. най-много избуява покрай нея (спрямо останалата флора ...и фауна) т.е. добре е за кактуса а не за монитора - за нас е добре дотолкова доколкото я поема той а не ние

2. По въпроса с ЕЛТ с/у новите монитори.. всичко е относително: на мен лично старите по-добре ми се отразяваха т.е. по-малко натоварваха.. а и според най-новите изследвания новите товарят повече очите защото картината им е статична и (особ. за хора с добро зрение - като мен) човек се втренчва повече без да мига което пречи много на нормалното мигане по няколко (10-ки) пъти за минута и оттам спира овлажняването на очната лигавица и очите пресъхват. Докато ЕЛТ от самото му трепкане даже по-често премигва човек и е ОК с влажния поглед

само проблемът е че това (премигване) пък ускорява естествения процес на развитие и ако човек е предразположен... рано-рано слага очила
3. Да не говорим че новите имат кофти цветово съответствие..
та по темата мога само да кажа
workraveП.П. Ако има желаещи могат да помогнат с превода, че.. напоследък вече нещо не ми остава време...