как би реагирал, ако влязат у вас да те грабят/пребиват/убиват и имаш оръжие?
Ами има правото да използва оръжието. До какво ще доведе използванито му - това е друг въпрос. Случая обаче дали може да се класифицира като раздаване на правосъдие? Според мен не. Раздаването на правосъдие е съзнателно да се подготвиш (въоръжиш) да излезеш да срещнеш този който си набелязал за виновен и да му пръснеш главата с ловната пушка. Това трябва ли да се допуска според вас??
Каква е разликата между това да ти посегнат у вас и това да ти посегнат на улицата? Според мен едното е свързано само със здравето ти в общия случай, а другото със здравето и имуществото ти. Има ли смисъл да разправям как в скандал преди 2 месеца бивш полицай режещ рози от храст го ограда бива заплашен с пистолет в главата от настояща барета, защото "разби'иш ли съм много важеш 'шото съм бЪретЪ". Стига се до намушкана барета и пребит бивш полицай от дружките му барети. Сега предполагам се питаш какво има общо с цялата история. Ами вече полицаят си носи пистолета на кръста всеки божи ден. Чака така да се каже "да раздаде правосъдие", ако се наложи. Между другото на човека му стояха сигурно седмица отпечатъци от пръсти по врата, поради факта, че са го душили..
Казах не оправдава ....... а не невинен или виновен ...
Неоправдава неозначава "НЕ винен или Виновен.."
Пък за псуването и тем подобни ... Всеки си решава как да изрази селя....
Ае как ще раздава всеки правосъдие е човек , кой си ти че да го правиш
или аз или някой колега тука от форума... Който естествено не е от упълномощените органи..
Ако под "раздава правосъдие" се има в предвид да те набият жестоко, да се прибереш у вас, грабнеш пушката, слезеш и ги изпозастреляш... прав си. Това е лоша идея. Даже много лоша. Но ако имаш пистолет и започнат бой, аз лично е много вероятно да гръмна, ако успея да се добера до пистолета. По този начин ще съм сигурен, че няма да ме пребият, а само ще ме набият. Разликата я усещаш, нали?
Съгласен съм с всички ви, но,
защо не забелязвате че започва да става практика, полицаи да стрелят по престъпници. Мислите ли че е редно при положение че държавата харчи доста пари за обучението им да залавят престъпници, не да убиват?
Всеки може да дърпа спусъка но не всеки да залавя.А и според мен стрелбата няма да е само по престъпни люде, имайки предвид корумпираната ни държава и това че на много хора някой е неудобен жив. Мисля не е далеч времето когато мокрите поръчки ще се изпълняват от полицаи, под формата на защита на гражданите.
Помня и други такива случаи, и въпреки че мафиотите не са за оправдаване в никакъв случай, нищо не оправдавакуките като стрелят, когато не знаят кво друго да направят или не могат да направят нищо. Това е жива некомпетентност мисля аз. ТОВА Е СМЪРТНА ПРИСЪДА, БЕЗ СЪД!!! Е къде им е спец-потготовката, къде са им психотестовете, а има ли изобщо такива? И нали никой не одобрява смъртната присъда, кой е полицая дето я отсъжда и изпълнява? Така става като от сулю и пулю правят ченгета. Пък и кво бърка, в пиянска свада в квартална кръчма, ако полицай застреля някого ей така, щото е полицай и тва го прави тежкар, въоръжен тежкар, набързо да скалъпят едно съчинено крими- досие на убития, че да оправдаят куката? Разбирате ли мисълта ми, щото не оправдавам нито единия, нито другия?
Пък и мутрата е престъпник, убиецът също! Не схващам къде е полицая в случая.
http://bnt.bg/bg/news/view/11582/tejko_e_ranen_policaj_sled_presledvane_na_kradci_mejdu_svoge_i_gara_bov Никога не знаеш какво ще направят. На полицая, ако му извадят нож не му желаят доброто. Т.е. той вече има право да стреля. Поне за мен. Застрашават ли ти живота по някакъв начин, защитаваш го на всяка цена. Или ти, или той.
За мен, когато някой реши да те лишава от човешките ти права, автоматично се отказва от своите!!!
ТОВА Е ИСТИНАТА!!! Не живеем в приказка. Той мен ще ме набие, аз пък ще го осъдя. Да АМА АКО СЪМ ЖИВ СЛЕД БОЯ!