« Отговор #2 -: Sep 24, 2009, 20:29 »
Малко по-точна информация:
USB 1.1 работи с честота 10MHz Съгласно една теорема на Найквист (Котелников). Максималното количество информация при идеални ентропийни условия (излъчване на поредица 101010) е два-пъти по ниска от носещата честота. Т.е. физически можеш да прекараш до 5Мbit/s. Но в USB комуникацията има доста служебна информация така че зависи от протокола по който се прехвърля. Най-бърз е асинхроният при който се тъпче в черна дупка (ползват го камери и мултимедийни у-ва). Следващ е bulk работят на него флашките по време на трансвер той е с обратна връзка и възтановяване на загубена информация. И последният е с прекъсване - ползва се от специялни устройства.
Има една комуникация която се осъществява на EP0 (end point 0) тя е служебна и служи за разпознаване на PID VID номера на у-во-то, както дали е включено, колко консумира и други нещица. Тя е постоянна така се открива включено ли е , изключено ли е.
При по-новият стандарт 2.0 тези цифри съвсем грубо се умножават по 5 (42MHz носеща).
В по-нови памети се използва асинхроният обмен + чексуми. Това вдига скороста почти до максималната.
Това са съвсем грубо описани ограниченията на хардуерно ниво (USB core).
В твоят случай ако е на 1.1 стандарт максималната скорост е 5000/10 - 500Килобайта в секунда (на 10 защото има по един старт и стоп бит в думата)
Надявам се да съм бил полезен

Активен
"Господи, дай ми сила да променя нещата които немога да приема,
дай ми търпение да приема нещата които не мога да променя,
и ми дай мъдрост, да правя разликата между двете"