Не може директно да почнеш само с питане, първо защото е тъпо и второ защото самото питане ще е глупаво и много малко ще отговорят сериозно.
когато искаш да направиш нещо което преди това е направено от милиони хора и го има написано и обяснено на хиляди места, не е уместно да се пита наново.
идеята ми е че се дразня когато някой адски много го мързи да прочете и осмисли нещо.
нормалния начин за решаване на проблем е 1. търсене, 2. търсене, 3. търсене, 4.четене 5. пробване 6. четене 7. пробване, 8. ПИТАНЕ
Напълно съм съгласен с теб. Първо трябва малко да се попотиш в решаването на проблема, да прочетеш малко и ако тогава нети е ясно да се обърнеш за помощ. Примерно първата ми тема тука беше точно така исках да ми е на готово и веднага пуснах тема във форума. Но колкото да ми помогнаха пак нищо неразбрах. След темата започнах да се рова из нета и си реших пробелма без никакви проблеми 
П.П. Може
аз ще съм към ламерите
защото още съм си такъв

А по-лесно е да питаш, да пробваш и като не стане да пратиш тъпата ОС в кофата, както направих аз. Два дни се потих над скапаните драйвери за видеото и когато е*аната опер. с-ма си е*а мамата с тия драйвери я изтрих. Не за първи път се убеждавам, че най-добре си е на платено и кракнато, отколкото на безплатно с отворен код, дето всеки си вре носа, мислейки си, че разбира нещо. Верно, не можеш да си сигурен дали Майкрософт не ти следят трафика по някакъв начин (имаше такова нещо в нета, цяла статия си беше), но за сметка на това всичко си работи както трябва: като сложиш драйвери за видеото не се омазва така, че да не стартира повече, високата резолюция може да бачка и на повече от 60 херца, инсталирането става с 2-3 клика и за няма и 5 мин.
Бащата на един колега от университета има навика да бърника в регистрите на уиндоуса за да си махне тъмбовете на филмите и съответно омазва целия Уиндоус непоправимо. Май убунтуто е правено от някой такъв "многознайко", дето като е прочел някоя статийка из нета и си мисли, че знае всичко.
П.С. За сървъри линукс може и да супер ОС, но за лично ползване е тотален шит!
Farewell, Linux. It was nice to delete you...