За игрите вече се порових - не вървят. И двете имат някаква разновидност на GameGuard, която пречи да се подкарват под Линукс. Пишат, че стигаш до главните менюта на игрите, но като тръгнеш да играеш те изхвърля. Така че оставам на "двоен старт" с 2-те ОС.
Видеокартата ми е ATI HD3650 512 MB AGP PIXEL SHADER 4.0 DIRECTX10 SUPPORT.
Аз писах едно лс на шошон, но не знам дали и кога ще го види, а ми трябва спешна помощ поне за писането на кирилица. Този пост в момента го пиша във форума на дата.бг, защото тук има кредор и ще го пейстна във вашия форум - за да не нарушавам правилата на форума и за да не ми се налага да пиша на омразната ми маймуница.
Та... четох някаква статия за настройка да пише на фонетика и след доста ровене успях да отворя терминала, но нищо от това, което пише в статията не можах да го разбера. Свалих и нек'ъв файл bg_pho-cp1251.map, но никъде не пише как се инсталира. Вече започвам да се изнервям от тоя Линукс. Колко е по-просто на уиндоус - цъкаш десен бутон върху файла, цъкаш install и фонетиката ти за писане е готова за употреба (е, добавяш я от меню, но и то е фасулска работа). Няма писане, няма глупости... А да не говорим и за намирането на музика - кажете ми да накарам проклетият линукс да ми намери папките с музика и филми, които са създавани под уиндоус?
Давам му една седмица и ако не започне да работи както аз искам - заминава в кофата, пък ако ще и да не завърша висшето заради липсата на линукс!
Шошон, с книжката стигнах до "кирилизиране на клавиатурата", ама нещо не мога да се оправя. Пише да отворя контролния център, но такъв няма. Нито пък има "региони и достъпност" както пише в книгата. Е, пише regional & accessibility", но убунтуто ми е на БГ и за това търся българските еквиваленти - такива "животни" нема тук.