Автор Тема: Снорт бъгва мрежовата карта.  (Прочетена 1338 пъти)

limbozon

• Гост
Здравейте инсталирал съм на един слабичък компютър Debian 5.0 наскоро сложих и SNORT но не се радвах дълго.Мрежовата карта се бъгна на два пъти и се оправя единствено като я сменя а това сменяне обърква настройките на NTOP,Nagios и SNORT .Как мога да реша този проблем?Все пак SNORT се оказа безценна програма.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Re: Снорт бъгва мрежовата карта.
« Отговор #1 -: Sep 29, 2009, 12:54 »
От написаното оставам с впечатление, че Snort поврежда мрежовите карти. Това ли наистина си имал предвид?
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

limbozon

• Гост
« Отговор #2 -: Sep 29, 2009, 14:59 »
Не но се чудя преди малко смених лан-картата и се оправи!Явно само забиват но това нормално ли е ???????????
Активен

RealEnder

• Напреднали
  • Публикации: 160
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #3 -: Sep 29, 2009, 15:02 »
Възможно е да си нацелил проблем с драйвера на мрежовата карта. Ако е така ще е добре да се видят логовете и да се пратят на съответния maintainer, за да си оправи нещата.
Активен

knemo

• Напреднали
  • Публикации: 60
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: n/a
  • Linux GuRu
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 08, 2009, 22:46 »
Здравейте инсталирал съм на един слабичък компютър Debian 5.0 наскоро сложих и SNORT но не се радвах дълго.Мрежовата карта се бъгна на два пъти и се оправя единствено като я сменя а това сменяне обърква настройките на NTOP,Nagios и SNORT .Как мога да реша този проблем?Все пак SNORT се оказа безценна програма.

Да не би просто да обработваш повечко данни и от там да идва проблема. Всяко нещо си има граници.
Ако мислиш че е проблем с драйвера сложи платка с друг чипсет и ако пак е така значи не е от платката :)
Активен

Be Smart Use Linux
httр://www.gits.bg

limbozon

• Гост
« Отговор #5 -: Oct 14, 2009, 10:57 »
Knemo съвършенно прав си!!!Проблема беше точно от там.Аз отдавно реших проблема,но бях забравил за темата.!Препоръчвам на всеки SNORT страхотна е!!!
Активен