Темата за колите не знам кой идиот я беше почнал. Не исках да се намесвам с нея да не би говедото да почне флейм.
go_fire, по-полека, друже. Няма нужда да ставаш груб.
Истината е, че данъка му е пак малък. Значи той с новото си изпражнение ще ме трови понее 20 години (включвам и препродажба и нов собственик/ци) и иска да му е евтино?!? WTF, десет пъти по-голям данък му е малък!
Не си прав, пмсп, не си прав. То по тая логика трябва да се вдигнат акцизите ма ТЕЦ-овете и АЕЦ-а, щото са много вредни за здравето. Нали се сещаш, става малко като оная работа с цигарите дето я измисли новия министър. И постепенно започваме да се движим по направление към "квотен свят" - тъй като ресурсите на планетата са ограничени, започват да се дават квоти за много неща, ако не за всички - колко цигари да пушиш, колко СО
2 можеш да изхвърляш, колко деца можеш да имаш (отдавна е въведено в НРКитай), колко дървета можеш да отсичаш, колко камъни можеш да изкопаеш, колко риба можеш да ловиш, колко сено можеш да окосиш и т.н., и т.н.

Стреемежа на българина на българина към свое жилище е разбираем. Това е неговия символ на свобода, независимост, родова памет, дълг към поколенията, пълноценен живот , изпълнен дълг (наред с казармата) и родолюбие.
Мисля, че е било така преди, за поколението на нашите дядовци, когато да построиш къща не е било кой знае каква философИя - къщите не са били големи, евтини материали (камъни, кирпич, тухли, греди), нямаш план, който да одобряват някакви корумпирани чиновници, нямаш един куп идиотски лицензи за всяка дреболия, можело е да я построиш буквално със собствените си ръце с малко помощ и др. Става въпрос предимно за селски къщи, каквито са били над 85% по времето, когато дядовците ни са били на нашите години.
Сега обаче е доста различно и по веригата има цяла армия с паразити, мутри, "инвеститори" и перачи на пари, завършвайки накрая с брокерите на недвижими имоти, чиято главна задача се свежда до манипулиране на общественото и личното мнение, празни обещания, мамене на държавата и купувачите и др. Бранш в който печалбите се мерят в стотици проценти. Еми, извинявай, ама в това няма нито свобода, нито независимост, нито родолюбие. Да станеш роб на банката за цял живот, за да имаш "покрив на главата си" (забележи, "покрив над главата си", не "нормално жилище". За мен нормално жилище е да има поне по 30 м
2 на човек, реални, не със стените, стълбищата и спирката на автобуса) - в това няма нищо свободно, напротив. Аз на шега наричам такива хора "новите крепостни селяни". Идва от фразата "моят дом е моята крепост", само че в смисъл, че си "закрепостен" към банката в следващите няколко десетилетия.
Лично аз бих ги дариил на проекта gNewSense срещу обещанието да го основат на Дебиан, но бързо да го надраснат и въведат нови станддарти за високо качество.