Автор Тема: БTK ах това БТК...  (Прочетена 10363 пъти)

CTEHATA

• Напреднали
  • Публикации: 101
    • Профил
Re: БTK ах това БТК...
« Отговор #15 -: Oct 08, 2009, 01:21 »
@WALL

Ти с бизнес тарифа ли си или да?

Мииии не знае, не разбира. Аз глупав. Плаща 25 лв. Ти знаеш каква тарифа??? 
Сега сериозно:
Код:
Thu Oct  8 01:20:04 EEST 2009
[ctehata@CTEHATA ~]$ telnet gmail-smtp-in.l.google.com. 25
Trying 209.85.220.33...
Connected to gmail-smtp-in.l.google.com (209.85.220.33).
Escape character is '^]'.
220 mx.google.com ESMTP 9si9222635fxm.58
quit
221 2.0.0 closing connection 9si9222635fxm.58
Connection closed by foreign host.

Имам нЕкакви подозрения - може би влизането в модема е помогнало??? >:D
Друг вариант е липсата на рестарт на модема, но не ми се пробва сега, още повече че ползвам връзка с фирмения SMTP на всеки 10 минути...
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #16 -: Nov 05, 2009, 13:07 »
понеже темата http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=21128.msg184352#msg184352 нещо се скапа, го пиша и тук. Извинявайте, че досаждам.

В къщи съм на БТК ADSL за 25 лв на месец (вече се казва VIVACOM Net Tempo) и не мога да се оплача, но:
Във връзка с описаното в http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=36056.msg182470#msg182470, влошаването на скоростите, нарастващата ми непоносимост (свързано е най-вече със служебните ми проблеми с тях) и това, че наближава краят на договора, разсъждавам дали да ги сменя. Варна, кв. Левски.
Почти съм решил да стана абонат на МНет, макар че и към тях имам "алергии".
Ще се радвам на всякакви съвети.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
« Отговор #17 -: Nov 05, 2009, 14:30 »
Не съм от Варна и не мога да коментирам, но искам да вметна, че чакаме вече 3 месец 2 мулти-функционални принтера-подарък защото преподписахме за 8 телефонни поста ( промоция ). Преди седмица излязоха с номера, че сменяли логото и докато напечатат новото няма да пратят. Имам подозренията, че никога няма да ги пратят  :D
както се случи с модема. Протоколно го имам записано, че техник дойде след 7 месеца след като пуснах оплакване ( в деня в който им отказах услугите и минах на друг доставчик ) и 94 миутен *разговор по телефона та дойде да провери да не би да имаме проблем с трасето и чифтовете!  ???

* Под разговор да се има в предвид слушане на централа "Всички наши абонати са заети ... дрън дрън"
Активен

bulg

• Напреднали
  • Публикации: 916
  • Distribution: *bsd/linux
  • Животът е тръпка... иначе живот ли е това...
    • Профил
« Отговор #18 -: Nov 09, 2009, 11:34 »
Не съм от Варна и не мога да коментирам, но искам да вметна, че чакаме вече 3 месец 2 мулти-функционални принтера-подарък защото преподписахме за 8 телефонни поста ( промоция ).

Мерси от такива подаръци! Касае се за Samsung SCX 4300.
Тонерът е за 1000 копия при 3%-во покритие!!! Цената за пълнене също не искаш да я знаеш - около 40лв, а цената на касетата я оставям на фантазията ти. ;) Е, заслужава ли си?
 Да, ако се ползва за скенер само.
Сигурно по - голям буклук от това mfp Самсунг не са произвеждали до сега.
Активен

http://www.youtube.com/watch?v=9rX8Fn-YJpI
---------------------------------------------------------------------
http://cleargreen.com

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #19 -: Nov 09, 2009, 12:55 »
Да допълня "екстрите" на SCX-4300 - драйвера е върхов. Не е истина - ако искате да го ползвате в мрежа особенно за терминални потребители - под-бре си купете шише първокласно уиски - и то по-лесно ще печата.....

БТВ. Някой на скоро да е успявал безнаказано да се махне от тия типове?
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #20 -: Nov 09, 2009, 15:37 »
еми незнам едно време ако поиска6 да ти прекарат нета на някакво необитаимо място и не могат се прекратява договора сяга незнам как е? може да решиш да гледаш овце в Родопите край Гела например !
Активен

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Nov 09, 2009, 15:59 »
Някъде прочетох , че по новите им общи условия не вървяло (тях не съм ги чел). Иначе 2005 така си спрях на един от офисите ADSL-a.
Активен

runtime

• Напреднали
  • LZ1DOT
    • Профил
« Отговор #22 -: Nov 09, 2009, 16:42 »
@blug въпроса е принципен. Лично ние ползваме 7 бр. kyocera, и от тия принтери за мен по-читави нема. Работят с китайски принт сървъри перфектно! За разлика от дръгливите HP, на които ти трябва HP print server,а и драйвера чупи спулера на всеки 2-ри PDF.

Та през ****** ми е за техните принтери, но така или иначе и без телефони не можем, а щом ги дават ...  Но просто и това не говори добре за тях. 

П.С. Въприки, че половината ни телефон минава през TPN, но за градски няма как да ги сменим ( за сега ).
« Последна редакция: Nov 09, 2009, 16:51 от run_time »
Активен

bulg

• Напреднали
  • Публикации: 916
  • Distribution: *bsd/linux
  • Животът е тръпка... иначе живот ли е това...
    • Профил
« Отговор #23 -: Nov 09, 2009, 22:58 »
Бе, сега загледах... Как така става, на вас за 8 номера ще дадат два, пък на нас дадоха 10, пак за толкова линии...хъм, хъм..
Активен

http://www.youtube.com/watch?v=9rX8Fn-YJpI
---------------------------------------------------------------------
http://cleargreen.com

runtime

• Напреднали
  • LZ1DOT
    • Профил
« Отговор #24 -: Nov 10, 2009, 09:15 »
 :o А де може да са с ограничени количества  [_]3 Както и да е явно е, че няма да ги видим ми...
Активен

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Nov 10, 2009, 10:21 »
Не се кахъри толкоз за тези боклуци [_]3
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #26 -: Dec 15, 2009, 22:16 »
Не съм в Китай, нито искам да пиша срещу режима (по vstoykov), но ползвам openvpn през БТК ADSL (от три места във Варна се закачам към сървър, който не е към БТК). По-точно "ползвах", защото от събота, 12.12.09 от едно от тези три, вече не мога, и всички тестове ме карат да мисля, че филтрират udp пакетите (тествани са портове 1194, 1195 и 1196). От другите две места все още работи. Това, дето спря да работи е на някакъв бизнес план (но порт 25 е филтриран). Ще съм благодарен за всякаква насочваща информация за престъплението!
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

teleport

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
« Отговор #27 -: Dec 16, 2009, 00:09 »
Имаме 4 магазина из страната, които работят през vpn към София. Всичките са на adsl-и, най-дебелата бизнес тарифа. На всичките периодично ( 1-2 пъти седмично ) vpn-а умира и отказва да се закачи. Лечението е рестарт от тока на модема и vpn-а тръгва пак.

Интересното е че в софия зад adsl-ите има по 2-3 лаптопа едновременно, всеки с vpn и си работи прекрасно. Във Варна се оказа че няма никакъв шанс да се пуснат едновременно 2 или повече vpn сесии. Нямам обяснение защо е така, но и не съм задълбавал в проблема.

А решението на проблема с пощата е елементарно. Майл сървъра слуша на 25 и на 2525 портове. Всички лаптопи се сетват да ползват smtp:2525 и няма проблем от никъде, включително хотели и всякакви hotspot-ове и free wifi-та.
Активен

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #28 -: Dec 16, 2009, 00:33 »
1. порт 25 - направих го с днат - от вън слушам на някакъв измислен порт а вътре си го пращам дет си трябва :)
2. Openvpn & ADSL (btc) - проблем според съпорта на БТК е натоварването на един порт само ???. Интересно е, че при забил vpn интернет си има, но наистина лека е рестарт. Имаме клиенти с > 40 адсл всеки вързан за по 2 впн-а. Пръснати са из цялата страна. Има странни места където по месец не разкача, има други където на ден по 2 пъти. БТК дадоха едни бяло-ранйеви модеми мисля М88 (не съм сигурен) - доста по-стабилни са.
Активен

petar258

• Напреднали
  • Публикации: 398
  • Distribution: Ubuntu-mate 16.04, Windows 7
    • Профил
« Отговор #29 -: Dec 16, 2009, 10:15 »
Вие хубаво си пренасочвате портовете, но идеята на отворения порт 25 е да може сървъра ви да получи поща отвън. Като е пренасочен на 2525 или друг нестандартен вие можете да пращате но не получавате нищо отвън.
Решението - зачеркване на бтк.  ;D
Активен