Автор Тема: БTK ах това БТК...  (Прочетена 10092 пъти)

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
Re: БTK ах това БТК...
« Отговор #30 -: Dec 16, 2009, 11:37 »
ми не е баш така. Аз си обслужвам определена група клиенти. Всички са с настроени смтп портове които се пренасочват после - така, че няма проблем да получаваме поща. Сега истина е, че моите сървъри отдавна не са на БТК ;)  [_]3
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #31 -: Dec 16, 2009, 17:23 »
Като стана дума...

<встрани от темата>

Възможно ли е да се активира изключен компютър дистанционно? Не говоря за Линукс, а за Уиндоус най-вече. Просто съм любопитен.

</встрани от темата>
Активен

Без правила няма игра

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
« Отговор #32 -: Dec 16, 2009, 17:48 »
да
WakeOnLAN
Активен

0x2B|~0x2B

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #33 -: Dec 16, 2009, 22:22 »
Да - WakeUpOnLAN. По принцип в биос-а на РС (говорим за РС нали), има цяла секция с WakeUp събития. Лан картата е едно от устройствата генериращi такова събитие - може да е модем, PowerOn когато се появи захранване (едно време честно с тел се решаваше въпроса с възстановено захранване). Честно казано ми се ще да видя решение по USB.
Активен

bulg

• Напреднали
  • Публикации: 916
  • Distribution: *bsd/linux
  • Животът е тръпка... иначе живот ли е това...
    • Профил
« Отговор #34 -: Dec 17, 2009, 14:00 »
Интересното е че в софия зад adsl-ите има по 2-3 лаптопа едновременно, всеки с vpn и си работи прекрасно. Във Варна се оказа че няма никакъв шанс да се пуснат едновременно 2 или повече vpn сесии. Нямам обяснение защо е така, но и не съм задълбавал в проблема.
Adsl модемът да не би да ти е свързан към isdn?
Активен

http://www.youtube.com/watch?v=9rX8Fn-YJpI
---------------------------------------------------------------------
http://cleargreen.com

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #35 -: Dec 17, 2009, 14:17 »
Интересното е че в софия зад adsl-ите има по 2-3 лаптопа едновременно, всеки с vpn и си работи прекрасно. Във Варна се оказа че няма никакъв шанс да се пуснат едновременно 2 или повече vpn сесии. Нямам обяснение защо е така, но и не съм задълбавал в проблема.
Моят - да.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

plamen_f

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Dec 17, 2009, 17:47 »
Че това какво общо има с проблема?
Активен

laskov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Dec 17, 2009, 18:26 »
Adsl модемът да е свързан към isdn? Оказа се, че има. Днес говорих с поддръжката на БТК. Един господин ми обясни, че при рестартирането на модема, конфигурацията му за пренасочването на портовете се загубвала, а след това при isdn модемите, понеже те не зареждали наново конфиг, това пренасочване не се възстановявало. И това ставало само с ISDN модемите. В случая този господин не можа да влезе в модема и ме посъветва да опитам да го направя от my.contact.bg, като вляза в менюто NAPT. Направих го, но от това меню получавам отговор "Няма връзка с модема. Опитайте по-късно.". В рамките на половин час, друг резултат не получих.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

teleport

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
« Отговор #38 -: Dec 18, 2009, 07:44 »

Не, стандартен 'цифров' телефон. Проблема във Варна има нещо общо с GRE-то. Вероятно модема е от 'старите' и не може да nat-и повече от една GRE сесия.
Активен

laskov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Feb 22, 2010, 15:32 »
Нашите любимци са "решили" много елегантно един от проблемите, които сами си създават:
Копират ми личната карта (както и преди при промяна на договор) и искат на копието да им напиша "Съгласен с копирането" и да се подпиша. :) Големи са умници!

Какво стана с мултифункционалките, дето някои от Вас чакаха?
Активен