Автор Тема: Конвертиране на DTS в AC3 на HD филм, без промяна на видеото ....  (Прочетена 2342 пъти)

jark

• Гост
Здравейте!

LCD-то ми неподържа DTS и се зачудих дали няма начин да го конвертирам в AC3 без да закачам видеото (да си остане HD - запази резолюция, fbps и другите му щуротии). Питах google (разбира се), но намерих windows приложения, а не ми се инсталира само за това, а и не ми се вярва да неможе и под Linux с някое приложение.

Ако някой знае ще се радвам да сподели!

п.п. ако и тази ми тема не е на място ще се радам да бъде преместена :)
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Абе щом си намерил за windows пробвай я с wine :) ще си спестиш бъхтене. Дори може да го направиш AAC 5.1 предполагам ще ти го чете плеъра. Като се прибера ще пробвам да видим дали ще измисля нещо. Новото VLC може да конвертира, виж дали няма начин с него да стане.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
Пробвай с Avidemux.
Активен

jark

• Гост
Намерих супер решение, че даже го и изпробвах. Пипа само звукът, без да закача картината и товари много малко машината (мойта е на 4-5 години) :)
Предполагам на много хора ще е от полза, та ето как става номерът (за Debian и debian-базираните):

apt-get install mkvtoolnix
apt-get install libdca-dev
apt-get install libdca0
apt-get install cmake
apt-get install subversion

svn co https://aften.svn.sourceforge.net/svnroot/aften aften
cd aften
mkdir default
cd default
cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX:STRING="/usr/local"
make
sudo make install

apt-get install git-core
git clone git://github.com/JakeWharton/mkvdts2ac3.git

Приключихме с инсталациите и е време за конвертиране:
влизаме в директорията в която сме инсталирали mkvdts2ac3 и:

./mkvdts2ac3.sh -n път.към.филмът.mkv

( http://github.com/JakeWharton/mkvdts2ac3/blob/master/README.markdown )
Активен