Това си е гаражна работа. Не е сериозно.
Този сигнал се вкарва в capture устройство или карта. Този сигнал е аналогов и е близък до комплексният видео сигнал. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е използването на коаксиален кабел и ако е по голямо разтоянието от 10-15 метра ще е необнодим регенератор на сигнала.
Кабела не е точно коаксиален а е ширмован с лента 10MHz на 50 Ома (може и 75). Ако е с двойна оплетка външният слой се прави - нетокопроводящ (гард) и се заземява от към страната на товара (capture устройството).
С пресуканите и лановски кабели - няма да стане на повече от няколко метра - проблема не е в омическото съпротивлени а в импеданса.
Тези камери са предвидени да работят с аналогови записващи устройства - видео касетофони.
Ако връзваш няколко камери (3+) с дръглив capture няма да ти стигне изчислителна мощ на компютъра. Ако картата е маркова със мулти ДМА до 8 камерки работи сносно но цената е 800-900$ на подобна карта.
Ако е само за наблюдение може да сложиш и по дръглив capture да жертваш реална картина и да ги пуснеш с 5 кадъра за секунда за 4 камери. Ще работят сносно. Разлика между TV и компютърната картина ще има ама нали не се прави широкоекранен филм. Неможеш да жертваш обаче кабела от камерата до картата - трябва да си е хубав.
Не забравяй правилата за заземяванията - лятно време вършат чудесна работа. Ако не ги изпълниш правилно в гръмотевичния сезон ще имаш доста жертви. Немога да ги обясня защото няма да ми стигне време. Прочети ги от стандарта за безопасна работа - не заземявай като ланаджия - навсякъде - виж схемите и правилата.
Хахахахаха.... голям си разбирач виждам. По-големи глупости не съм чувал.
Първо, преобразуването от коаксиален кабел в UTP кабел е стандартна технология, която се иползва отдавна. Смисъла е да се премине от асиметрична към симетрична линия, където загубите и смущенията са по-малки. Това става с вълнови трансформатори (Балун трансформатори). Ето ако искаш линк на един такъв да видиш
http://www.nteinc.com/unicom/wiring/coaxial-utp.html. Както се вижда от описанието за цветен сигнал по UTP Cat. 5 може да се пренесе сигнал до 1000 ft което е малко повече от 300 m. Така че тази технология би трябвало да свърши работа. Проблемът (според мен) им е, че са малко скъпи 40-50 лв. Продават ги във всички магазини и фирми, в които се продава и техника за видеонаблюдение. Всичко, което казах, се отнася за композитен телевизионен сигнал, който излиза от аналоговите видео камери (той се нарича и пълен телевизионен сигнал (ПТС) защото в един сигнал се съдържа информацията за яркостта и цветността).
Отностно за кабелите.... абе баш коаксиални са си да ти кажа. Просто са нискочестотни. Отделно за видео цели характеристичното съпротивление е винаги 75 ома. Кабели със съпротивление 50 ома се използваха за компютърните мрежи, ако се сещаш първите бяха с коаксиални кабели. Проблема е, че ако вържеш устройство, което има въпротивление 75 ома с кабел 50 ома неминуемо се получават отражения, които се изразяват в около 25% загуби. А това е общо взето нежелателно.
Иначе не знам каква е тая камера дето има изход S-Video сигнал. До сега не съм виждал охранителни камери, които да имат такъв изход.