Автор Тема: Java SSLServerSocket.accept(); Въпрос..  (Прочетена 1154 пъти)

shoshon

• Гост
Java SSLServerSocket.accept(); Въпрос..
« -: Nov 19, 2009, 16:35 »
Здравейте! Пиша тук, защото съм сигурен има разбирачи от Java, a и сме си наши хора,пък и без това само тук кисна.
Проблема е следният:
Код
GeSHi (Java):
  1.        while (this.isOnline()) {
  2.            System.out.println("TransactionServer: TransactionServer is now accepting connections!");
  3.            try {
  4.  
  5.                 this.transaction  = transactionFactory.newTransaction();
  6.                 this.transaction.setSSLSocket((SSLSocket) server.accept());
  7.                 this.transaction.run();
  8.  
  9.            } catch (Exception e) {
  10.                TransactionServer.stats.incSocketsDropped();
  11.            }
  12.        }
  13.  
по-специално на частта this.transaction.setSSLSocket((SSLSocket)server.accept())
Според моите скромни познания, там трябва да се случи един block и програмата да не продължи, докато не се свърже някой "отвън" с въпростният SSLServerSocket ( server променливата ).
Обаче не се получава точно така. Става един ужасяващ while... ( без да спира на accept() )
Моля някой да ме светне ???
Активен

shoshon

• Гост
Re: Java SSLServerSocket.accept(); Въпрос..
« Отговор #1 -: Nov 20, 2009, 12:20 »
Моля Ви хора! Помощ!
@Марчето - нали си от ФМИ. Тея неща требе ги знаеш, бря!
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 20, 2009, 13:02 »
Бря, га че ти не си от ФМИ  ;D Сега учим някакво мрежово, ама  ::) аз почти не съм го чела... Ако искаш, мога да ти дам някоя лекция или хубав линк за сокети (но последния е на испански, а ме мързи да го превеждам). Иначе да ти пускам рандом мухи на базата на нещо, прочетено в Гъгъл... няма смисъл :)
Активен

ръца-пръца

• Напреднали
  • Публикации: 49
    • Профил
« Отговор #3 -: Nov 20, 2009, 15:39 »
Основните грешки са две:
1. mute-нал си exception-a. Когато не си абсолютно сигурен кога възниква даден exception, винаги слагай един printStackTrace() или пък някакъв друг културен логинг от който да разбереш какво аджеба се случва;
2. (свързано с 1) ловиш като цяло Exception, а не поотделно всеки който може да изхвърчи от кода. По този начин си правиш невъзможно да обработиш различните типове грешки които могат да възникнат по съответния начин.

Та моето предположение е, че възниква някакъв exception, при който ти просто увеличаваш броя на грешките и продължаваш. Виж какво ще излезе от лога и най-вероятно ще разбереш какъв е проблема.
« Последна редакция: Nov 20, 2009, 15:59 от yoakim »
Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #4 -: Nov 20, 2009, 16:17 »
Та моето предположение е, че възниква някакъв exception, при който ти просто увеличаваш броя на грешките и продължаваш. Виж какво ще излезе от лога и най-вероятно ще разбереш какъв е проблема.
Това е просто задача...

Иначе правилно предполагаш, не се сетих  ::) (Понякога и от себе си се изненадвам ). Ся ще видя дали статс мърда и ще update-на като има резултат :)

Даамм прав си колега. Сега като се замисля ми идва да си изтрия темата от яд!
« Последна редакция: Nov 20, 2009, 16:40 от shoshon »
Активен

ръца-пръца

• Напреднали
  • Публикации: 49
    • Профил
« Отговор #5 -: Nov 20, 2009, 16:46 »
Е споко де, ако се ядосваш толкоз за всяка такава грешка, няма да ти останат нерви за важните неща  ;D
Но сериозно - колкото повече информация логваш, толкова повече ще си намалиш ядовете. Те тия exception-и затова са ги измислили хората  ;)

P.S.: Виж какво съм си отметнал отдавна: http://today.java.net/pub/a/today/2006/04/06/exception-handling-antipatterns.html . Доста полезно четиво (поне за мен беше такова...)
« Последна редакция: Nov 20, 2009, 17:17 от yoakim »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
За Java програмисти
Общ форум
smitev 1 6760 Последна публикация Sep 15, 2004, 21:49
от JOKe
Стартиране на Java приложение !
Общ форум
Diabolic_Soul 4 8521 Последна публикация Feb 22, 2005, 00:22
от JOKe