//оффтопик
Аман от такива теми вече... Толкова ли неможете да отворите един гуугъл и да прочетете малко инфо относно отделните дистрибуции?
Ми то изобщо направо да закрием форума, или да оставим само секцията Хумор по тази логика...
Който не иска, просто може да не отговаря в темата. Човекът много ясно е помолил за помощ, при това е обяснил на какъв хардуер иска да си сложи Линукс. На един куп други теми трябва такава информация с ченгели да се вади. Вместо папагалски да казваме "сложи Убунту, сложи виртуалка, сложи бля", може да се замислим на 512 РАМ дали ще върви виртуалка и колко добре ще върви Убунту (не казвам, че няма да върви, всъщност дори нямам идея дали би вървяло). В този ред на мисли, обмисляме някаква промяна във форума, касаеща темите за препоръки на дистро.
//енд_ъв_оффтопик
Например аз мога да кажа, че на старичък комп с 512 РАМ, не особено силна видео карта и процесор имам Дебиан (тестинг) с Гном, без визуални ефекти, който върви доста добре. Разбира се, има 1 ГБ суоп. И ако е с някоя още по-лека графична среда (ЛХДЕ, е17) ще е още по-добро.
Освен това за интелското видео като цяло драйвърите са вградени и не се налагат допълнителни врътки. Може да погледнеш един лайв диск на Дебиан или Сидукс как ще върви.
Off
Не разбрах какво му е лошото,да се отвори търсачка и да се запознае човек (начинаещ) с дистрибуциите.И също не разбрах,защо трябва тук да го запознават с тях.
Според мен,стана вече много използвано да се пита това тук.И защо ли?Защото схемата според мен е такава:
Влиза начинаещият потребител тук и пуска питане в търсачката.Тя му дава отговори,от които той вижда че мнооого преди него са успяли в това си питане и той без да си дава зор да чете темите (ама те не са за мен тези теми бе),пуска направо нова тема не с надеждата,а направо с наглото "и на мен ще отговорят и то ще е само по моя проблем".
Така не става.Защото няма такъв,на който да не му писне от наглост и мързел.
Затова се получават тези схватки тук,по този проблем.И масовите триенета на постове.
Просто защото съвременните потребители са разглезени и смятат,че всеки им е длъжен.Това обаче в Линукс не е правило,както е в други ОС.
Върви,че им обясни обаче.Не можеш.
Така,че не се косете.Няма оправия,защото те идват от щракалката.Там мозък не се иска.Нито разсъждения.Нито четене.Само щракане (кликане).
Off
Поздрави!
P.S. Забравих.Може да се изтрие и моят пост.Не ми пука.
От това обаче няма да се реши проблемът.