« Отговор #16 -: Feb 16, 2010, 10:55 »
Колеги,
изникна малък проблем със СуСе-то, явно и КДЕ-то затова е забивало , просто сложих някакъв 13 гигабайтов диск, понеже на останалите имам доста информация, която не съм готов веднага да загубя, и явно за руут партишъна няма достатъчно място, въпреки че му дадох автоматично да си се разцепи, където колкото му трябват, но инструмента за разделяне на партишъните не е достатъчно на ниво....Както и да е, отиде си така инсталираното СуСе, щото му сложих диска със Зонмайндър и му дадох да се инсталира... Признавам си бях забравил как изглежда Диск Дрейк-а, на Мандрива, и нещо пак беше станало по време на инсталацията щото го оставих тази нощ да се оправя и тази сутрин нещо беше забило с откопирането на файловете(не ме питайте какъв кеф е да се спи на този шум от сървъра, особено когато по някое време включва вентилаторите на максимални обороти), малко по-късно довечера може пак да се занимая с него....
засега имам още търпение да се занимавам с инсталациите на линукс различни дистрибуции, само че ми се ще да си ползвам СуСе-то(било то и на друг твърд диск).Някакви идеи кои пакети и как да ги изтегля за компилиране под СуСе от диска на Зонмайндър?
И още един въпрос, какви са шансовете да мога да ползвам НТФС файлова система под линукс за нещата които си хоствам, в смисъл да не прехвърлям няколко пъти данни, а просто да си пусна Самба-та към този дял и да си задам правата оттам на двамата потребители в домашната ми мрежа(принципно мога да конвертирам дяла и във ФАТ32, ама май имаше няколко файла по повече от 2 гигабайта и незнам...)?

Активен
Ами слаб потребител и консуматор на линукс, понеже не винаги имам желанието и търпението да чатя с компютъра с десетки минути докато си пусна филм или телевизията през тв тунера ми...Не разбирам хората, които помнят атрибутите на всяка команда в конзолата...