Автор Тема: Видеонаблюдение инсталирано върху сървър на IBM, дистрибуция  (Прочетена 6560 пъти)

toncho_b4

• Участници
  • Публикации: 11
  • Distribution: Предпочитам Слакуеър и СуСе
  • Window Manager: КДЕ
    • Профил
Разглеждайки сайта на Kmotion програмата ми изглежда доста обнадеждаващо...трябва да видим довечера дали след инсталацията всичко ще й тръгне както се предполага. От друга страна да не забравяме поговорката : "На прехвалена круша с голяма торба не отивай..."
Ако някой има някакви впечатления от програмата и инсталацията и под СуСе нека сподели, може и при Слакуеър също да ми искаже впечатления...
Активен

Ами слаб потребител и консуматор на линукс, понеже не винаги имам желанието и търпението да чатя с компютъра с десетки минути докато си пусна филм или телевизията през тв тунера ми...Не разбирам хората, които помнят атрибутите на всяка команда в конзолата...

toncho_b4

• Участници
    • Профил
Колеги,
изникна малък проблем със СуСе-то, явно и КДЕ-то затова е забивало , просто сложих някакъв 13 гигабайтов диск, понеже на останалите имам доста информация, която не съм готов веднага да загубя, и явно за руут партишъна няма достатъчно място, въпреки че му дадох автоматично да си се разцепи, където колкото му трябват, но инструмента за разделяне на партишъните не е достатъчно на ниво....Както и да е, отиде си така инсталираното СуСе, щото му сложих диска със Зонмайндър и му дадох да се инсталира... Признавам си бях забравил как изглежда Диск Дрейк-а, на Мандрива, и нещо пак беше станало по време на инсталацията щото го оставих тази нощ да се оправя и тази сутрин нещо беше забило с откопирането на файловете(не ме питайте какъв кеф е да се спи на този шум от сървъра, особено когато по някое време включва вентилаторите на максимални обороти), малко по-късно довечера може пак да се занимая  с него....
засега имам още търпение да се занимавам с инсталациите на линукс различни дистрибуции, само че ми се ще да си ползвам СуСе-то(било то и на друг твърд диск).Някакви идеи кои пакети и как да ги изтегля за компилиране под СуСе от диска на Зонмайндър?
И още един въпрос, какви са шансовете да мога да ползвам НТФС файлова система под линукс за нещата които си хоствам, в смисъл да не прехвърлям няколко пъти данни, а просто да си пусна Самба-та към този дял и да си задам правата оттам на двамата потребители в домашната ми мрежа(принципно мога да конвертирам дяла и във ФАТ32, ама май имаше няколко файла по повече от 2 гигабайта и незнам...)?
Активен

Ами слаб потребител и консуматор на линукс, понеже не винаги имам желанието и търпението да чатя с компютъра с десетки минути докато си пусна филм или телевизията през тв тунера ми...Не разбирам хората, които помнят атрибутите на всяка команда в конзолата...

RealEnder

• Напреднали
  • Публикации: 160
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
    • Профил
toncho_b4, малко вероятно в тази тема да получиш отговори, тъй като я следят само хора, които са си играли с видеонаблюдението. Ако искаш, отвори нова тема с общите проблеми в Настройка на програми.
Активен

toncho_b4

• Участници
    • Профил
Колеги,
Изникна някакъв проблем със Зонмайндър-а, не стартира въобще след инсталация върху харддиска.БИОС-а изписва че липсва операционна система, а със cfdisk и fdisk се вижда че дяла който съм задал за стартиращ си е такъв(стартиращ), обаче операционна система не зарежда.Иначе като си пусна от CD лайв дистрибуцията си върви, ама там пък незнам как да изтегля пакетите на Зонмайндъра за да ги компилирам в друга дистрибуция, след като тази не ще да зарежда...
Някакви идеи?
Благодаря за своевременните отговори на всички...
Активен

ntrance

• Напреднали
  • Публикации: 696
    • Профил
Колеги,
Изникна някакъв проблем със Зонмайндър-а, не стартира въобще след инсталация върху харддиска.БИОС-а изписва че липсва операционна система, а със cfdisk и fdisk се вижда че дяла който съм задал за стартиращ си е такъв(стартиращ), обаче операционна система не зарежда.Иначе като си пусна от CD лайв дистрибуцията си върви, ама там пък незнам как да изтегля пакетите на Зонмайндъра за да ги компилирам в друга дистрибуция, след като тази не ще да зарежда...
Някакви идеи?
Благодаря за своевременните отговори на всички...

Кога се получи това , какво си правил последно ? Каква грешка дава? Само едан ОС или имаш ?
Активен

toncho_b4

• Участници
    • Профил
Направих още около 6 опита да инсталирам върху харддиска Мандрива 2006 от лайв CD-то на ZoneMinder и вече ми омръзна да се разправям с него.Не съм сигурен в това откъде издирих сорса на програмата , мисля че беше някакъв линк в оригиналния сайт на ZoneMinder, но както и да е.Сега трябва да си припомня компилирането на сорс код и превръщането му в работеща програма при СуСе , естествено и зареждането му със зареждането на операционната система. Ако някой удари едно рамо в този момент ще му бъда много благодарен. Иначе след поредното зареждане на операционната система от диска установих, че Мандрива 2006 няма драйвери за видеокепчъра SK2000FB, изписва само вендор еди кой си и че имаме мултимедийно устройство за звук и отделно такова за видео.Няма и драйвери за RocketRaid 1640, на който мислех да закача няколко диска в райд масив. В общи линии Zoneminder v2 губи точки пред мен в тази ситуация. Да се надяваме поне, че при разпознати от СуСе драйвери за кепчъра ще може да се види нещо от камерите след компилирането и инсталацията на програмата...
Иначе от оригиналното лайв просто независимо от начина на зареждане, от потребителя който се зададе да се логне, от начина по който е разцепен харддиска и прилагането на инсталацията върху него просто БИОС-а на сървъра изписва че лисва операционна система, въпреки че с cfdisk от CD със Slackware се вижда, че има зареждащ партишън, че би трябвало всичко да е наред с файловите системи (ReiserFS и ext3) . Еми това е засега. Благодаря за отзивите...
Активен

ntrance

• Напреднали
  • Публикации: 696
    • Профил
Направих още около 6 опита да инсталирам върху харддиска Мандрива 2006 от лайв CD-то на ZoneMinder и вече ми омръзна да се разправям с него.Не съм сигурен в това откъде издирих сорса на програмата , мисля че беше някакъв линк в оригиналния сайт на ZoneMinder, но както и да е.Сега трябва да си припомня компилирането на сорс код и превръщането му в работеща програма при СуСе , естествено и зареждането му със зареждането на операционната система. Ако някой удари едно рамо в този момент ще му бъда много благодарен. Иначе след поредното зареждане на операционната система от диска установих, че Мандрива 2006 няма драйвери за видеокепчъра SK2000FB, изписва само вендор еди кой си и че имаме мултимедийно устройство за звук и отделно такова за видео.Няма и драйвери за RocketRaid 1640, на който мислех да закача няколко диска в райд масив. В общи линии Zoneminder v2 губи точки пред мен в тази ситуация. Да се надяваме поне, че при разпознати от СуСе драйвери за кепчъра ще може да се види нещо от камерите след компилирането и инсталацията на програмата...
Иначе от оригиналното лайв просто независимо от начина на зареждане, от потребителя който се зададе да се логне, от начина по който е разцепен харддиска и прилагането на инсталацията върху него просто БИОС-а на сървъра изписва че лисва операционна система, въпреки че с cfdisk от CD със Slackware се вижда, че има зареждащ партишън, че би трябвало всичко да е наред с файловите системи (ReiserFS и ext3) . Еми това е засега. Благодаря за отзивите...

@toncho_b4   Аз както ти казах че съм се борил с твоя проблем , и ти дадох съвет . Няма смисъл да си скасяваш живота. Хората са ти дали всичко за WINDOWS , та  кажи ми само защо ти е тоя пуст линукс   какво толкоз ще прави повече дори бих казал по малко ще прави. Имаш софт диск дривер всичко за windows  , а ти ходиш се мачиш. Zonemindera няма ти върши толкоз добра работа както твоя софт да знаеш.
Активен

tyuio

• Гост
Ако още ти се занимава пробвай Дебиан и Генту дори. Дебиан има най много пакети от всички дистра все още. а Генту умее да компилира добре :) Може да провериш дали има такова платено решение например на Редхат и ако има да си поиграеш с Цента.
Активен

victim70

• Напреднали
  • Публикации: 454
  • Distribution: Gentoo, Ubuntu
  • Window Manager: Kde Xfce
    • Профил
Ако още ти се занимава пробвай Дебиан и Генту дори. Дебиан има най много пакети от всички дистра все още. а Генту умее да компилира добре :) Може да провериш дали има такова платено решение например на Редхат и ако има да си поиграеш с Цента.

Недей с генту, защото форума нема да стигне за обяснения.  ;D
Един мой познат - много добър "bash-майстор" си е решил проблема със скрипт, който прави снимки на всяка половин секунда, и след това ги обединява във филмче. Направил е и детекция на движение, но всичко е конзолно няма КДЕ, Гном или нещо подобно. Наблюдава се и се точи през веб апликация - незнам на какво я е написал.
Общо като скриптове ми светна, че са 'има-нема 2000 реда и стандартни тулове'. 
Активен

"Господи, дай ми сила да променя нещата които немога да приема,
дай ми търпение да приема нещата които не мога да променя,
и ми дай мъдрост, да правя разликата между двете"

RealEnder

• Напреднали
  • Публикации: 160
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Аз бих препоръчал Ubuntu в твоя случай - дистрибуцията има много потребители и силно community. Много често някой вече е опитвал и описал, ако се е сблъслак с проблеми. Скоро ле излезе 10.04, което е LTS версия (с по-дълго време на поддръжка) и ще можеш да го сложиш и забравиш. Както бях писал по-горе, ZoneMinder е малко спагети. Какво стана с теста на KMotion? Под Ubuntu се слага тривиално и като цяло тръгва без допълнителни хакове.
Активен

toncho_b4

• Участници
    • Профил
Посветих повече от три месеца борби със уиндоус сървър 2003 и не можах да накарам видеокепчъра да работи като такъв... То проблеми с драйверите на видеокартата ли не бяха, то претенции към самата карта ли не бяха, пък външна била препоръчително, пък с вградената си работи под единия уиндоус добре, под друг не ще... Че после пък уеб интерефейса не ще, щото има инсталиран друг уеб сървър, пък като ги настроиш всеки на различен порт да работи и всичко отива по дяволите, после файъруола само проблеми дава, после записа е в некомпресиран вид, да продължавам ли да изброявам хилядите проблеми с уиндоус?
Тъкмо качих ЦентОС мисля че версия 2.4.9 като гледам сисинфото, но не мога да намеря къде се намират драйверите ако въобще има такива за кепчъра и за райд-а, никъде не ги видях и настройки никъде не мога да видя да позволява да се правят....
Активен