Автор Тема: Debian Live  (Прочетена 7098 пъти)

plandz

• Напреднали
  • Публикации: 535
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Debian Live
« Отговор #15 -: Feb 15, 2010, 21:56 »
С прокаженото Неро става, но трябва да избереш от менюто burn image. Само това, не барай други неща, защото ще го съсипеш. За usb имаше някакво програмче copyrow, rowcopy или нещо такова, ама не знам, колко ще се оправиш. Зависи от компютърджииския стаж, който имаш. А да и не слушай колегите. Дебиан си е супер и сузанка не е с нищо по-добра или лесна. Колкото и да ми е неприятно ще ти препоръчам версията с Гном. В КДЕ текът едни гнусни процеси и на този етап не бих ти го препоръчал. Още по-лошото е, че онова iso идва с последното истинско КДЕ, но свикнеш ли с него, в момента когато минеш на нови версии ще ти се стъжни живота. Ползвай гнома, там разликите между версиите са минимални.

Off/
Чудя се,дали си вярваш на тези дрънканици,или пропагандираш гном-а,в което няма нищо лошо.Не пиши глупости относно КДЕ,как да го разбирам това,че като се мине на нови версии и ти се стъжва живота?Аз всички версии досега минах и не ми се стъжни нищо,напротив,точно обратното.Към все по-добро отива.
Освен,че алкохола го е провокирал....Стъжването де.
Истинския,не C2H5OH... ;D

P.S.А Nero-то не е прокажено,то просто си е приложение,като всяко друго.Ако е комплексарска история си е друг въпрос...
Off/

« Последна редакция: Feb 15, 2010, 22:02 от plandz »
Активен

Ако се чувствате добре,не се тревожете.Ще ви мине. - Murphy's Laws

Recku

• Напреднали
  • Публикации: 206
  • Distribution: Debian Stable
    • Профил
« Отговор #16 -: Feb 15, 2010, 22:11 »
ААА, въобще не съм съгласен с ВАС... go_fire, съгласен съм единствено с теб, защото не трябва да съдим за една дистрибуция по критерии възраст, защото едва ли под ЛИНУКС има такава квалификация - СТАРИ и МЛАДИ. :D Не разбира се На нас ни трябва нещо сигурно и ето на получаваме го с ДЕБКО. ;) И освен това предвид, че съм с този ЧИЧКО (назовавам го така от уважение, а и "родствените връзки" с УБУНТУ - макар че в този случай трябва да е ТАТКО, но нали съм все още "новак" :D ).
И още една подробност... :D Дебиан е станал, ако мога така да се изразя, най-южер френдли ДИСТРО-то най-вече, защото отговаря на най-често срещаните изисквания на потребителя (които не възнамерявам да отбелязвам, дори в подкрепата на такова, ще кажете, "плаващо", "вегетиращо" твърдение), точно заради, които те са "НАПУСНАЛИ" МАЙКРОцъфт. :D
Не че МАНДРИвА Е ЗЛЕ, но при нея, поне доколкото съм забелязал, КРЕАТОРИТЕ (създателите, разработчиците) се стремят да "АВТОМАТИЗИРАТ" всичко, с цел да улеснят потребителя, но се забелязва тенденцията да се ПОДРАЖАВА на ВИН-а, което мисля, че е недостатък - МАЛЪК. Дори си спомням, поне във версия ONE 2010, при първоначално стартиране излиза ПРОЗОРЧЕ за създаване на АКАУНТ, ако нямате такъв... И нещеш ли по-надолу има ВЪПОСЧЕ, което гласеше:
"Какво Ви накара да избирете Мандрива" (е не по същия синтаксис, малко перифразирано, но по интересното е, че...)
По-надолу виждаме в един от отговорите "ПОДОБИЕ (или алтернатива) на Windows."

П.П.: Не искам да съдавам казуси относно КОЯ СИСТЕМА Е ПО-Южер Френдли, просто набелязвам, МАЛКО аргументи отговарящи на въпроса ЗАЩО ДА НЕ Е ДЕБИАН?

`АЙДЕ с поздрави!

... И още нещо благодаря, че прочетохте ПОСТА ми,
« Последна редакция: Apr 07, 2010, 16:17 от Recku »
Активен

This aptitude does not have Super Cow Powers.

Recku

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #17 -: Feb 15, 2010, 22:22 »
И още нещо към "ГРАФИЧНИТЕ СРЕДИ"... (сам си го озаглавих... КАТО ПОДТЕЧИЧКА)  ;D
БЕЛЕЖКИТЕ и ЗАБЕЛЕЖКИТЕ са по лично наблюдение.
xfce - добра среда не е най-леката, но върви добре за бавни компютри, предвид ДОПЪЛНЕНИЯТА е ОК... :) Все пак копира част от KDE, ефектите особено...
lxde - е такова "ЖИВОТНО" не съм си и представял, че ще си инсталирам. МНОГО леко (дори прекалено).
Gnome - първата среда, в която се натъкнах, когато СЕ "запознах" с ЛИНУКС.... НАИСТИНА ГОЛЯМ приоритет е да си с нея... Малко е тежичка, но по скорост не отстъпва на KDE (без ефекти). Дори е по-бърза, СПОРЕД МЕН.
KDE - ИСТИНСКА революция в ГРАФИКАТА, На фона на СТАРИТЕ ВЕРСИИ... АМЕЙЗИНГ... УДИВИТЕЛЕН ДИЗАЙН... КАЧЕСТВО - ИМА ОЩЕ КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА... ТРЯБВА ПОМОЩ ОТ "НАС" ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, но ЕДИН ДЕН МАЙКРОСОФТ... (bye, bye ОТ ГЛОБАЛНАТА ИКОНОМИКА).

ТОВА е от мен има и други среди, но мисля, че тези ще Ви стигнат... ;)
Не че няма такава информация в останалите сайтове и ГУГЪЛ ще ги открие, но сметнах за нужно да се изкажа... ;)
« Последна редакция: Apr 07, 2010, 16:16 от Recku »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #18 -: Feb 15, 2010, 22:47 »
оффтопиц
------------

Ми да Планц вярвам си. Ползвам КДЕ от лето +Господне 1998. Беше втора версия. Още помня година-две след това, като се появи тройката, какъв културен шок беше, макар поне аз да го минах сравнително безболезнено.  Обаче това нищо не беше като излезе четворката. Това си беше все едно да пренесеш канадец на площад Тян Ан Мън по време на манифестация. Всички изтрещяхме яко все едно ни отнесе товарния влак. Нещата взеха да се пооправят, а в 4.4 казват, че съвсем се позакърпили. Не знам, ама аз почти съм на път да го разкарам изобщо. Все пак ще дам шанс на 4,4, когато влезе в хранилищата, а както си обещах когато излезе ще го чакам до 4,5.

А да и някъде по-нагоре казах, че последните месеци ползвам предимно LXDE и ROX Desktop.

Неро е прокажана, защото е скапан проприетарен отпадък, от тая гледна точка е заразен. Неро е чума и както всяка друга трябва да се държи под карантина, най-добре в дълбоко чекмедже в кутията на диска, на който е записана, естествено ако си направил грешката да го запишеш. Аз след 5,5 подобно безхаберно конщунство и разсипия не съм правил.
« Последна редакция: Feb 15, 2010, 22:50 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

tyuio

• Гост
« Отговор #19 -: Feb 15, 2010, 23:10 »
Тазитема ми се чини стана ако не за коша то поне за живота вселената и...
@Recku
не че нещо ама какъв е тоя писмен стил че ми стана интересвно вече!
Това за XFCE  направо ме уби. Трябва отдавна да не съм го виждал щото последно доста ми мязаше на гномец.
После по тия изказвания съдя че спама в пощата ти е намалял и се чувстваш самотен, и изоставен. Еми има по добро място от това - фейсбук например
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #20 -: Feb 15, 2010, 23:32 »
Recku: ТОЗИ ти НАЧИН на писане ДРАЗНИ много очите. Използвай големи букви само тогава, когато се налага. Като с алкохола - консумирайте умерено и с мярка. Това е специализиран форум, а не поредният чатърски форум, в който народът да си експериментира нови типове чатърска "мода". Имай в предвид, че няма да търпя още дълго този ти начин на писане!

Към всички: Не се оливайте в офтопик! Темата и разделът не го заслужават ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #21 -: Feb 16, 2010, 01:14 »
Не виждам кво толкова му е лошото на КДЕ4. Беше бая голям шок и отвращение първият път като се сблъсках с него, но много бързо се свиква. В общи линии е доста удобно, декстопът ми е много по-подреден, не с 5000 икони, темите са мазни и приятни за окото, единственият проблем е много кофти интеграцията с gtk приложенията, има нещо ужасно сбъркано и бъгливо там, имам предвид онази тъпотия gtk-qt-engine, която се настройва през system configuration-a на KDE-то. С някои теми е отврат - замазани менюта , някакви графични бъгове, при една от темите не знаех кой ми е активния таб на firefox-a, с друга се осираха битмап-ите по GUI интерфейса, отврат. Дефолтските шрифтове също много не ми допадат, та трябва да се променят. Иначе докато не се напускат няколко малоумни widget-a, KDE4 не яде ресурси като идиот и не се влачи. В крайна сметка, свиква се бързо и е удобно, до степен такава че сега като видя 3.5 и ми се вижда странно и окастрено.

Иначе тези WM спорове са доволно безинтересни и глупави, съвсем нормално е човек да ползва каквото му е удобно.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Recku

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Feb 16, 2010, 23:31 »
Да, разбира се, г-н Модератор... Съжалявам! Не съм го направил с някакви прeзумпция да си налагам собствения "стил" на писане. Просто го използвах като начин за акцентиране на думите или цели изрази, с идеята погледа да "попадне" върху тях. И да запознат съм с особеностите на възприятие на човешката сетивност в частност окото...
Съжалявам отново! :( Поувлякох се, извинете ме!
(А и нещо свикнах да натискам пустия му Shift покрай "значението" в Linux дали в името на директорията има главни букви...)
« Последна редакция: Feb 17, 2010, 20:14 от Recku »
Активен

Tuchkata

• Напреднали
  • Публикации: 89
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #23 -: Feb 17, 2010, 00:21 »
В крайна сметка ще пробвам първу Кубунту( КДЕ ми допадна повече от Гном-а като десктоп среда), ако не остана доволен може да пробвам ОпенСУСЕ по-натам :)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Live-CD
Web development
Йордан 7 6566 Последна публикация Jul 24, 2004, 16:07
от BOT_ev
Въпрос за VS Live
Настройка на програми
DIDO 4 5194 Последна публикация Oct 08, 2004, 21:28
от vstoykov
Проблем с LIVE CD-ta.