Автор Тема: Проблем със скайп  (Прочетена 3783 пъти)

loshia21

• Напреднали
  • Публикации: 252
    • Профил
Проблем със скайп
« -: Mar 18, 2010, 22:19 »
Здравейте,проблемът ми е следния.Използвам кубунту 9.10 инсталирах скайп,когато проведъ разговор,събеседникът ме чува,но аз него не.Ръчках по настройките на звуковата карта,но без успех.Моля,ако някой може да ми помогне, ще му бъда много благодарен.Ще черпя [_]3
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Проблем със скайп
« Отговор #1 -: Mar 18, 2010, 22:27 »
Отвори настройките на самият скайп>>устройства. Там промени настройките на звуковият вход и звуковият изход от default на тези за собствената ти карта /обикновено е първата алтернатива под default/
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Mar 18, 2010, 22:34 »
Това беше първото нещо,което направих.
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #3 -: Mar 18, 2010, 22:35 »
Код:
#alsamixer
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 18, 2010, 23:19 »
Тази команда я написах,а от там на таатък :)
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #5 -: Mar 18, 2010, 23:26 »
Е всичко на max ли ти е? С tab прелистваш страниците и еквалайзерите.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Mar 18, 2010, 23:38 »
Някой не,и не мога да ги увелича IEC958,IEC958 D,Caller I, EC958 D,off-hook
Активен

dilyan

• Напреднали
  • Публикации: 189
  • Distribution: Debian, OpenBSD
  • Window Manager: Gnome, xfce
    • Профил
« Отговор #7 -: Mar 19, 2010, 10:12 »
Skype-a, може да е много придирчив в определени ситуации, въпреки че е една от най-дурако устойчивите програми.

От скромния ми опит със скайп пробвай следните 2 неща:

*1: в определени линукс дистрибуции, се получават драми със звука и провеждането на разговор със версия 2.1 поради факта, че тази версия иска аудио сървер PulseAudio поне 0.9.10, но от опит открих, че трябва поне 0.9.14. Драматизма е, че openSUSE и Ubuntu в последните им версии не покриват това изискване, и почва едно ровене, пробване на какво ли не .... а един ъпдейт оправя нещата.

*2: в някои случай между 2 различни версии на скайп не се получава видео разговор :). Има звуков разговор, при пускане на видео разговор почва едно въртене на "маргаритка" на екрана, но така и не тръгва. Решението е, естествено да се ъпдейтнат и двата клиента до последна версия, и всичко върви. Драматизма е, че самата програма не дава съобщение за грешка, човек остава с впечатление, че не стига капацитет за видео връзка, или че има проблем с видео камерата, драйверите и т.н.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #8 -: Mar 19, 2010, 11:10 »
В краен случай си сложи skype 2.0.  http://cybercop78.data.bg/p/files/Skype%20for%20linux/Skype_2.0.0.72  При мен при версия 2.1 проблема е обратен- не могат да ме чуват, а имам звук, затова на всички компютри си ползвам старата версия.
« Последна редакция: Mar 19, 2010, 11:22 от cybercop »
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #9 -: Mar 19, 2010, 12:23 »
Не казваш събеседника с какъв скайп е-в моя случай мен не ме чуваха, докато не отметнах  прихващане на Mic.
Върху миксера с десен бутон-канали-Sound  и Surround-премести ги от прозорчето Налични канали във прозорчето Видими канали-махаш отметките Заглушаване. Докато не направих това със Sound  и Surround-нямах звук от VLC например.  :)
« Последна редакция: Mar 19, 2010, 12:45 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Mar 19, 2010, 12:55 »
тези събеседници с които си говоря са със скайп за windows. Не знам какво версия ползват. Сега нямам никакви проблеми със звук и видео, а не съм пипал нищо в миксера. Последният случай беше преди няколко дни със Suse-то. Бях със Skype 2.1 и не бях ползвал микрофона изобщо. Когато ме потърсиха и разбрах, че не ме чуват, преинсталирах с 2.0 и след като коригирах устройстват от настройките на самият скайп всичко си тръгна нормално. На скайп 2.1 каквито и корекции да правех не можах да изкарам звук на микрофона. На всички мултимедии звука си беше 6. В Кубунту обаче контролерите в звуковия миксер трябва да се пипнат още след инсталацията иначе ще има да се чудиш Whats up.
« Последна редакция: Mar 19, 2010, 13:35 от cybercop »
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #11 -: Mar 19, 2010, 14:00 »
  То това се отнасяше за лошия-ама нищо-все полезна информация излиза [_]3
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: Mar 19, 2010, 17:49 »
Не мога да намериа версия 2.0,излиза ми навсякаде 2.1.А този линк дето ми го даде cybercop,не ме пуска да свалям.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Mar 19, 2010, 19:28 »
Трябва да изчакаш 40 секунди преди да започне изтеглянето. Това от Data.bg го правят да вземат парите на бързаците.Не виждаш ли, че има таймер. Току- що  свалих пакета за проба.Ако успееш да свалиш пакета преди инсталацията не забравяй да напишеш sudo apt-get remove skype в терминала за да премахнеш вече инсталирания.
« Последна редакция: Mar 19, 2010, 19:36 от cybercop »
Активен

loshia21

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #14 -: Mar 21, 2010, 15:17 »
Проблема,не беше от мен.Приятела на,който звънях не му работеше микрофона.Извинявам се.
Активен