Автор Тема: забрана на ножовете като през турското робство  (Прочетена 10306 пъти)

nifelheim

• Напреднали
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Бюрокацията в Русия е още по-страшна, но и двете системи са пряко наследство от административния социализъм, където всичко беше в ръцете на политическата върхушка, която колеше и бесеше по свое усмотрение.

Точно така, ето тежкото наследство на социализма, гадните комуняги и руското влияние докъде докараха цветущия Детройт... [до тук]
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Точно така, ето тежкото наследство на социализма, гадните комуняги и руското влияние докъде докараха цветущия Детройт... [до тук]

Ты не в теме, дружище! Непричем!
И какво ни показваш - западнал квартал в Детройт ли? И?
Това по какъв начин отменя действието на социалистическия командно-административен апарат?
Специално за теб, Нифелхайм.  [_]3
Активен

Без правила няма игра

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
Нифельгейм както винаги е на висота (в смисъл, че е толкова високо та е излетял от темата даже) Оръжието не убива. Хората убиват.  Отношението към оръжието е като на кучето към вестника. Намразва го зощото го удря без да затопли че той е инструмент в ръката на господаря му. Аз съм ЗА носене на оръжие от цивилното население.
Активен

nifelheim

• Напреднали
    • Профил
О, демократични Златко! Това също не е по темата..

Бюрокацията в Русия е още по-страшна, но и двете системи са пряко наследство от административния социализъм, където всичко беше в ръцете на политическата върхушка, която колеше и бесеше по свое усмотрение.

Цитат
Това по какъв начин отменя действието на социалистическия командно-административен апарат?
Специално за теб, Нифелхайм.  [_]3

Не го отменя по никакъв начин. Напротив всичко добро, което сме постигнали някога в тази държава го дължим на периода на социализма. Всичко лощо след това е причинено от факта, че се включихме в една разпадаща се ситема точно на финална права.
И не е западащ само квартала на Детройт, а също Гърция, Испания, Португалия, Ирландия, Исландия, Италия, България, а скоро и други...
Комунистите ли са ви виновни за това, а демократчета?
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
Не го отменя по никакъв начин. Напротив всичко добро, което сме постигнали някога в тази държава го дължим на периода на социализма.

Ми то е въпрос на гледна точка. Ако олющените панелки, корупцията, гигантските нерентабилни заводи и малоумно-изградената инфраструктура е нещо позитивно, тогава си прав. И все пак, Германия след ВСВ я сринаха из основи и сега разликата между нас и тях е огромна. Всъщност, показателна е и разликата между бившата ГДР и бившата ФРГ, 20 години и стотици милиарди евро не им достигнаха да я заличат.

Всъщност, сравнявайки примерно София с Бейрут, стигам до извода, че дори гражданската война не води до такива поражения, до които води социализЪма по братски съветски модел.

София - http://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Sofia-obsht-plan09_07-2.jpg

Бейрут - http://www.ballslist.com/travel/cities/beirut-picture.jpg
« Последна редакция: Mar 21, 2010, 14:11 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
То лошо няма, реално след последното мнение на Вальо, не броеики само това на "канадеца" Жеков, всичко е извън темата. А това е напълно нормално за тоя раздел от форума, винаги така се получава.

Този път обаче ще си позволя да не се съглася с водката. Хубаво сравнение даваш- инструмент. И като каза вестник и веднага се сетих за неувяхващата басня на Сирак Скитник за него. Вече не помня заглавието, а и съдържанието трудно бих възпроизвел. Но в нея се даваха нагледни четиридесет, петдесет примера, за какво може да послужи стар вестник. И всяко до едно бяха верни и ежедневно използвани.

НО оръжието е друга бира, даже и ракия не е. ТО има само едно единствено предзначение. С него може само и ЕДИНСТВЕНО да се убива и НИЩО друго. За това и съм твърдо против носенето на оръжие. 

На предната страница (в момента не помня кой) беше сложил един лозунг, защо да е легитимно. Но този лозунг е ужасен. Той реално ни кара да върнем развитието няколко хилядолетия на зад. Не знам, колко сме се поучили от грешките си, но определено не искам да извървим целият път отново.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Я Гейта междувременно написал мнение. В момента няма да се впускам в това, какво е за мен предният строй. Ще кажа, че съм му противник, че може би е имало хубаво в него, може би е бил най-щастливият период в историята ни, но липсата на свобода е нещото, заради което винаги бих го осъдил и по своя воля не бих живял в него.

В този контекст просто искам да напомня на Милен, че не онзи строй унищожи столицата. През него време тя беше чиста, свежа, пълна с паркове и детски градини. Да Кремиковци мърсял въздуха. Ама сега Кремиковци няма, а въздуха е десетки пъти по- мръсен. София я превърнахме в отпадъчен контейнер ние либералните демократи. Днешна София не е продукт на тогавашния строи, а на сегашния.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
Само да доуточня нещо. Не поддържам  лозунга за държавата престъпник и гражданина-съдия. Според мен РЕГЛАМЕНТИРАНОТО носене на оръжие има възпиращ ефект и пряко влияе върху снижаването на дребната престъпност. Точно както ядрените арсенали действаха възпиращо и трета световна още не е избухнала. И точно поради тази причина страните със силна полиция и ред имат по-голяма рестрикция към носенето на оръжие (Германия, Верикобритания)Примери има много но наистина и аз май излитам от темата за което се извинявам
Активен

nifelheim

• Напреднали
    • Профил
Аз по принцип съм против притежанието на лично оръжие. Задължение на държавата е да защитава гражданите. Но нали имаме демокрация - всеки има право да застреля когото си поиска :)
Напоследък се говори за дефолт на Гърция. Не зная точно какво означава това, но фалит на държавата означава и край на бюджетните институции, т.е. и на полицията? Тогава въорежените престъпни групировки ще владеят цели градове. Coming soon to the city near you..
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Но нали имаме демокрация - всеки има право да застреля когото си поиска :)

Това, че имаш право на лично оръжие, не означава, че имаш право да застреляш когото си искаш.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Не го отменя по никакъв начин. Напротив всичко добро, което сме постигнали някога в тази държава го дължим на периода на социализма.

Е, хайде сега, а по време на царска България хич ли нищо положително не сме постигнали?  ???

И не е западащ само квартала на Детройт, а също Гърция, Испания, Португалия, Ирландия, Исландия, Италия, България, а скоро и други...

Чакай сега, нали се разбрахме, че това е част от пъкления план на КДБ! Иначе как ще се осъществи пришествието на социализма в света?

Аз по принцип съм против притежанието на лично оръжие.

За съжаление това е възможно само при много силно общество и работещо правораздаване. След като го няма какво следва?

Глупости на търкалета.  :D Всеки има право да се самозащити, което е принципно различно от нападението. Например като дойдат въпросните престъпни групировки да можеш да се защитиш, себе си, близките си, семейството. Тъжно е, но дотам сме се докарали след планираното разложение на държавата и о, чудо! - за това пак са виновни болшевиките (виж горе частта за КДБ), които искат да завладеят света.
Активен

Без правила няма игра

betso

• Напреднали
  • Публикации: 281
    • Профил
Напротив всичко добро, което сме постигнали някога в тази държава го дължим на периода на социализма.
Опитвам се да не се подавам на политически емоции, особено в този форум. Но феноменалната наглост на подобни твърдения не могат да бъдат подминавани безучастно.

Иван Радоев беше казал, че да, има положителни неща, които са постигнати по време на 45-те години съветско робство. Но те не са постигнати поради, а въпреки него!

nifelheim, некоректно е да се сравняват положителните страни на едното с отрицателните на другото. По същия начин, по който е некоректно да кажеш, че премахването на безработицата и икономическия подем в Германия по времето на Хитлер е по-хубаво нещо от положението на работниците в индустриалните гета на Англия по същото време.

Ти обаче отиваш по-далеч от това да бъдеш просто некоректен.
Възвеличаването на една тотално репресивна система, за която геноцида е откровение, не е просто некоректно. Това е абсолютно неморална позиция!

Твоето разбиране за демокрация обяснява до голяма степен омразата, която лъха от повечето ти писания. В случая проблема е в твоето разбиране, но не и в демокрацията. Тя си има достатъчно проблеми, но определено не този.
« Последна редакция: Mar 21, 2010, 20:43 от betso »
Активен

nifelheim

• Напреднали
    • Профил
Опитвам се да не се подавам на политически емоции, особено в този форум. Но феноменалната наглост на подобни твърдения не могат да бъдат подминавани безучастно.

Аз продължавам да твърдя това! Държавата съществуваше благодарение на създаденото по времето на социализма, което методично се разграбваше и унищожаваше от демократите.
Демокрацията не създаде нищо добро и така ще си замине, запомнена като мрачен период в историята на България.
И ако искате да оспорвате това, не го правете във вида "демокрацията е супер, защото е супер и защото не може да не е супер!".
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Закво да го правя след като ти самия си най-доброто доказателство? Ако беше онази система, за такива реакционерски приказки, щеше да блъскаш с кирката камъните в Белене, а вечерите да си обект на сексуални посегателства от страна на полу-разумни надзиратели от ромски произход. Но в крайна сметка не знам - може пък точно това ти липсва.
« Последна редакция: Mar 21, 2010, 21:16 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

nifelheim

• Напреднали
    • Профил
Това "щеше" не е доказателство, демократче!
И не забравяй, че много демократчета вече станаха жертва на полу-разумните цигански банди и няма никаква гаранция, че и ти няма да станеш сексуален обект на демократичното малцинство.
Активен