Автор Тема: Проблем с бозата  (Прочетена 3077 пъти)

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
  • Публикации: 163
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Проблем с бозата
« -: Apr 18, 2010, 21:14 »
Здравейте! Преди 2-3 месеца сложих едно Убунту, но макар да имах бозата в груб ми изкарваше NTLDR is missing, пробвах да поправям, но никакъв ефект. Проблема реших по следния начин - нов дял, качих друг уин7 и си влизам в стария през груб>новата7мица>стария уин. Нещо обаче напоследък ми се напълни харда и ще ми трябва пространството на което е новия уин. Имате ли някаква идея как да мина без него?
Активен

Recku

• Напреднали
  • Публикации: 206
  • Distribution: Debian Stable
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Проблем с бозата
« Отговор #1 -: Apr 18, 2010, 21:33 »
Здравейте, холигангстър, при тези думи и информация, която сте дали бих Ви насочил към търсачката във форума, но понеже съм учтив, а и проблема може да не е срещан и дискутиран досега, Ви моля да дадете малко повече информация за това какво сте "пробвали" досега, за да Ви помогнем пълноценно и да не се лутаме в безкраен кръг от решения.
« Последна редакция: Apr 18, 2010, 21:48 от Recku »
Активен

This aptitude does not have Super Cow Powers.

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 18, 2010, 21:35 »
Ето инструкции от microsoft, до колко ще помогнат не знам защото не съм си пробвал :)
http://support.microsoft.com/kb/927392
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 18, 2010, 21:37 »
Явно съм останал неразбран, рецку отдавна съм в този форум и знам кога трябва да пиша. Боровак, това беше първото, което направих, но нямаше никакъв ефект.
Активен

Recku

• Напреднали
  • Публикации: 206
  • Distribution: Debian Stable
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 18, 2010, 21:46 »
Ах... Извинявам се тогава, все пак не казахте какво сте "пробвали". Нека видим какво сте се опитали да направите. И ако някой знае друга алтернатива ще я каже, защото предполагам се сещате, че е възможно опитите Ви и предложенията - дадени от останалите потребители, да се препокрият. А от това никой няма да спечели.
Активен

This aptitude does not have Super Cow Powers.

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 18, 2010, 21:48 »
Ами пробвал съм този линк, който боровака даде, пробвах и с диск на ХП. Друго не съм, писах в гугъл и само това ми изкара като възможно решение.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6640
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #6 -: Apr 18, 2010, 21:52 »
H0lyGanGs7eR, здравей колега. Я пак обясни каква точно е болката. Четох внимателно, ама не разбрах в подробности. Новия, стария Вин, Убунтуто, място нямало достатъчно. Малко ми е объркана ситуацията ти.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Apr 18, 2010, 21:59 »
Значи, изходното положение е:

1. Уин 7

Добавих Убунту

1. Уин 7
2. Убунту

Вкарах бозата в груба, но ми пише нт лоудър ис мисинг и до там. Търсих, четох, гледах в сайта на майкрософт но нищо не свърши работа. Качих още един Уин 7, сега съм така

1. Уин 7
2. Убинту  ГРУБ : с опции 2.Убунту и 3.Уин 7
3. Уин 7 НТ лоудър: 1. Уин 7 и 3. Уин 7

Така всичко върви, но искам да махна 2рата боза, защото нямам никакви програми инсталирани и ми трябва само за да вляза в първия уин. Остана ми и малко свободно пространство и ще е хубаво да освободя единия диск
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6640
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #8 -: Apr 18, 2010, 22:02 »
Ясно, сега те разбрах вече. Ще ти пиша ЛС, че само ме набеждават тук, като взема да помагам за стартирането на Виндовс-и, и омазани боот-лоадери.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Apr 19, 2010, 18:27 »
Все още не са оправени нещата, някой има ли идея къде се  намират файловете на този NT loader да се опитам да ги копирам от новия на стария уин?
Активен

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #10 -: Apr 19, 2010, 18:29 »
Изтрито, съгласно т. 4 от Правилата на форума:
Цитат
По дадена тема пишете само, ако знаете и мислите, че можете да помогнете. Това правило не важи за секцията ХУМОР.
bop_bop_mara
« Последна редакция: Apr 19, 2010, 19:02 от bop_bop_mara »
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #11 -: Apr 19, 2010, 21:19 »
Разкарай win-a който не ти трябва, ако не пали, буутни от диска на 7-цата и му дай repair.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: Apr 19, 2010, 22:01 »
И това съм го опитвал Толстой, единственат идея в главата ми е да копирам NT loader от новия уин на стария, но не знам къде точно се намират тези файлове  :(
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #13 -: Apr 19, 2010, 22:34 »
Пробвай пак :) става, мен ми оправи рипеъра буута на windows 7 без дори да ми затрие груб-а. Чудно защо се прецаква, да не си объркал нещо в груб?
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

H0lyGanGs7eR

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #14 -: Apr 20, 2010, 18:50 »
Добре де, да предположим че съм объркал нещо в груб, защо тогава като махнах линукса ми даваше същата грешка и като качих 2ри уин се оправи? Според мен не е възможно проблема де е в груб, защото освен горното, 2рия уин си го зарежда идеално!
Активен