Автор Тема: Тема за помиарите  (Прочетена 15120 пъти)

betso

• Напреднали
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Тема за помиарите
« Отговор #45 -: May 15, 2010, 22:35 »
Аз не мога да се примиря, че просто ей така ще избиваме живи същества, без повод. Особено в този случай. Проблема с помиярите сме го създали собсвеноръчно. По нашите улици не бродят вълци, а кучета. А след като ние сме единствено и 100% виновни за това, избиването им безпричинно е върха на наглостта и арогантността.
Тези думи много точно отрязяват нагласата ми по въпроса. Не съм сигурен, че съм успял да я формулирам по-добре.
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #46 -: May 15, 2010, 22:36 »
Аре стига с тази кастрация - по-добре да ги убиват от колкото да ги кастрират...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Mitaka

• Гост
« Отговор #47 -: May 15, 2010, 22:43 »
Аре стига с тази кастрация - по-добре да ги убиват от колкото да ги кастрират...

Именно.
Кастрация = пари на вятъра.
А и... много се извинявам за думите ама, то кучето няма да ме ебе, то ще ме ХАПЕ!
А това, че са му резнати топките например, не му пречи да ХАПЕ.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #48 -: May 15, 2010, 22:46 »
ММм не е там работата - ти би ли живял без патка?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #49 -: May 15, 2010, 22:48 »
Кастрация=намалена агресивност, защото се заличава производителя на мъжкия хормон, който е главният виновник за агресивното поведение, от там по-малко хапане, направо никакво. Повече обяснения искаш ли?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

betso

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #50 -: May 15, 2010, 22:53 »
ММм не е там работата - ти би ли живял без патка?
В случая е без топки. Патката остава и си се вдига. По-рядко, заради тестостерона, споменат от go_fire, но все пак фраскането си е възможно.
Но backtolife... съгласи се, че това е опит за подобряване на положението. Гата твърди, че не било такъв голям проблем, според това, което е чела. Аз не знам, но мисля, че е по-добре да се направи нещо, отколкото да не се прави нищо, защото не можем да се разберем, какво е най-добре да се направи.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #51 -: May 15, 2010, 22:56 »
ММм знам, че котката защитава кастрацията и че било полезно и т.н. и т.н. Добре, да се направи нещо - да се напълнят кучкарниците с помияри.
А колкото за патката, хубуу че ти я оставят, ама тя си върви в комплект с топките.
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #52 -: May 15, 2010, 23:18 »
Кастрация=намалена агресивност, защото се заличава производителя на мъжкия хормон, който е главният виновник за агресивното поведение, от там по-малко хапане, направо никакво. Повече обяснения искаш ли?

А ти съгласен ли си да се видим някъде, и да те заведа при кастрирания питбул на едни познати... просто ще влезеш в двора, и ще го пуснат?
Само преди това ще отидем при някой нотариус да подпишем една декларация, в която се отказваш да предприемаш каквито и да е действия като бъдеш нахапан?

п.с.
Мъжки хормон казваш?
Ми женските бълхари кво ги правим? Или и те ще станат добрички?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #53 -: May 15, 2010, 23:21 »
Кастрацията не е никакво решение поради няколко причини:

1) кастрираните песове нищо не им пречи да разнасят кучешка тения, бяс и т.н.
2) няма гаранция че няма да те нахапе кастриран пес. Моят котарак е кастриран и пак на моменти си е доста агресивен, дере и хапе.
3) няма гаранция че ще го кастрират като хората. Наскоро имаше случай с кастриран от някаква уж българо-немска организация пес, осиновен от немци и забременял в Германия. Изводите, които си направих е че никак не бих се учудил ако това въобще не е случайно, никой не иска да остане без работа.

Единственият начин е да се прибират в приюти и да не ги оставят да се шляят по улиците. И да, ако не става за осиновяване, да го приспиват. Ето тема за размисъл за кучкарите: като са им толкова присърце, да си ги осиновят и да НОСЯТ отговорност за тези кучета. Именно "отговорност" е ключовата думичка. Никой не иска да им се случва нещо лошо на горките там кученца, но никой не поема отговорност за тях. Ми според мен не става така.

После, ако приспиват кучетата, убеден съм поне малко тези дето си изхвърлят кучетата на улицата, ще се почувстват гузни. А точно те трябва да са гузни, не аз. Аз кучета не гледам, мен само ме хапят.

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #54 -: May 15, 2010, 23:26 »
Добре де, ама за домашните кучета, КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ, като например онова дето Митака ме кани на гости? Точно преди седмица станах почти сводетел, как такъв един "домашен" питбул обезобрази лицето на едно осемгодишно момиченце в едно малко градче.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Mitaka

• Гост
« Отговор #55 -: May 15, 2010, 23:31 »
Добре де, ама за домашните кучета, КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ, като например онова дето Митака ме кани на гости? Точно преди седмица станах почти сводетел, как такъв един "домашен" питбул обезобрази лицето на едно осемгодишно момиченце в едно малко градче.

Ами да приемат ЗАКОН, който да държи отговорни собствениците.
Както казах - хората си кастрираха песа именно защото им казаха, че щял да стане неагресивен... да, ама не! Клетката му е стабина, не го пускат извън нея. Ако направи беля.... не знам кой ще е отговорен.

НО! Бездомните кучета се движат в глутници, и тези глутници пазят територия.
Какво ли ще стане, ако глутницата реши, че я заплашваш?
Активен

betso

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #56 -: May 15, 2010, 23:33 »
Именно собствениците им трябва да носят отговорност.
Да имаш питбул е върха за Голфаджията с Пернишка регистрация. Но имането на питбул е адски отговорно и опасно нещо. Може би толкова опасно, колкото да имаш пистолет в къщи и 3 годишен син, който рови навсякъде.
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #57 -: May 16, 2010, 01:24 »
Именно собствениците им трябва да носят отговорност.
Да имаш питбул е върха за Голфаджията с Пернишка регистрация. Но имането на питбул е адски отговорно и опасно нещо. Може би толкова опасно, колкото да имаш пистолет в къщи и 3 годишен син, който рови навсякъде.
Да и ти ( не визирам теб ), да си мека китка, която не е ступвала "горкото, невинно питбулче" през живота и то си мисли, че е дедо боже и главатаря на глутницата и си прави каквото иска, а за команда "СТОП" не е и чувало.
Такива животни трябва да се държат под строг контрол, само при строги собственици, мама му стара... трябва да се въведат психотестове, за собствениците на такива "мечки". Само дето трябва да са на принципа- колкото по-голям психопат - собственик, толкова по-голям пес да има право, да гледа.
Активен

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #58 -: May 16, 2010, 21:12 »
Не знаех, но досега в България няма осъден човек, чиито пес да е наръфал/изял/осакатил някого.

Така че съм абсолютно "ЗА" да ги прибират в приютите и ако са агресивни да ги приспиват.

Ако някой пес нападне някой близък и видя че колкото и оплаквания да пускам, никой нищо не прави за да приберат песа, сигурно и аз накрая ще се погрижа за него.

На същото мнение съм. А именно: Трябва някой да прибира бездомните кучета и после да се процедира както бе казано - ако никой не ги поиска за определен период да следва приспиване; да се създадат/спазват закони(те), които да държат отговорни собствениците за действията на техните любимци. Съответно да има сериозни санкции; да се криминализира садистичното осакатяване на животни и да има сериозни санкции. За мен всеки живот е важен. Рязането на крака и оставянето на животното да се мъчи не е решение на проблемите; Може да се помисли не можем ли да впрегнем бездомните кучета да вършат работа. Като цяло имам доста причини да съм или на едната или на другата страна. Т.е. обичам животните и гледам да се спогаждам с тях. Като цяло с едно изключение (няма да кажа :P) и те се спогаждат с мен. Но като луд колоездач не веднъж съм се занимавал с глутници. Не използвам кучегони или както там се наричат (no animals were harmed during the making of this film). Та причини имам да съм крайно настроен. Но не съм. Какво ни различаваше от безсловестните същества?

P.S. Някой пробвал ли е на куче да каже - "Маааааааац писи писи"?
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Активен

Без правила няма игра