Автор Тема: как да го махна това?(има снимка)  (Прочетена 5797 пъти)

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
Re: как да го махна това?(има снимка)
« Отговор #15 -: Jan 25, 2011, 08:04 »
Е какъв е тоя ключодържател на компютъра ти ? Майтап ли е това ? Да си отключиш ключодържателя, какво става с тез Линукси последно време ?

Това става само с убунту и не е проблем на линукс
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

screwdriver

• Напреднали
  • Публикации: 80
    • Профил
« Отговор #16 -: Jan 25, 2011, 13:01 »
Става , става и с Федора  ;D първия път когато взе да ми изкача това нещо колко псувни казах не е истина.............. :D
Активен

tasmaniec

• Напреднали
  • Публикации: 32
  • Distribution: Kubuntu 13.10
  • Window Manager: KDE
  • "Това, което не ме убива ме прави по-силен."Ницшe
    • Профил
« Отговор #17 -: Jan 25, 2011, 15:26 »
 Брей,че полезна тема.А аз си мислех какво е туй чудо дето и на мене ми изкача от време на време,този надпис.Благодаря за решението,интересни неща научавам всекидневно. [_]3
Активен

CPU -Intel Pentium E2140@ 3000Gh,VGA-Ati Radeon 4850,Mem. A-Data 2*1Gb.,2*160Gb. Hitachi,Jetway ip35- sg.

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #18 -: Jan 25, 2011, 18:01 »
Най-често (да не кажа винаги, понеже правиха промени по-тези неща) се появява когато сте направили автоматично логване в системата (т. е. не пишете парола, а се логва автоматично) явно козата си иска коч и при поискване на парола от ключодържателя (примерно за запаметена безжична мрежа или пък впн връзка или там каквото и да е), трябва да си я напишете на ръка и тогава вече ключодържателя я предоставя на този който я иска.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

milendobrev

• Напреднали
  • Публикации: 21
    • Профил
« Отговор #19 -: Jan 24, 2012, 14:41 »
Здравейте, и аз имам подобен проблем. Знам администраторската парола, но ми иска някаква парола за
keyring, която не знам. Проблема е че компютъра е купен от Хенди с инсталиран линукс. На кашона имаше само паролата на админа. Пробвах по посочения по-горе начин, но не знам старата парола и не става. Та въпроса ми е как да я сменя тази парола като не знам старата, има ли изобщо начин. Помощ, с убунту 10.04 съм :)
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #20 -: Jan 24, 2012, 15:57 »
Отвори "Пароли и ключове за шифриране" което се намира в Програми->Помощни програми и изтри паката която е в първия таб - пароли!
Като ти излезе пак този прозорец, но вече с два реда в които да вкараш парола и да я повториш, без да въвеждаш нищо му дай ОК и той ще те попита, наистина ли искаш без защита и тем подобни и повече няма да ти излиза.
Аз се пробвах да го деинсталирам от софтуерния център, но част от системата!
Активен