Автор Тема: Дистрибуция  (Прочетена 3303 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6632
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Дистрибуция
« Отговор #15 -: Jun 29, 2010, 08:10 »
Любо, ами като е сървър, за какво ти е графика ? Конзолата ще ти е достатъчна. Както разбирам, ще осигуряваш някаква услуга на клиенти, а ти даже не знаеш и коя дистрибуция ще ползваш. На тая машина ще ти работи всичко сървърно, което смяташ да пускаш. И за какво ти е по-голяма артилерия, че колко домейна ще хостваш, някакъв велик провайдер на услуги ли ще е, или само за спорта ? Не вярвам да е за спорта, щом и скриптове си седнал и написал. А и нищо не спомена какви мрежови интерфейси ще има, на какъв нет ще се го вържеш сървъра ти, какви трафици предполагаш ще се обработват, ако ги знаеш де, то в началото наистина само са прогнозни.

Цитат: "...и мен не си ме разбрал написах си мой панел за контрол на хостинг има си файл мениджър всичко точно обаче трябва да си направя DNS сървър за домейните демек да има IP към което хората които ще контролират тези сайтове да си насочват домейна също така и DNS към Email акаунтите..." Ами че аз това като го чета, то сериозна работа, доста знания и опит трябват. Аз един Slackware бих инсталирал, на тоя хардуер ще работи идеално.

Пожелавам ти само успехи.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #16 -: Jun 29, 2010, 10:32 »
lubuntu
Активен

lubo55

• Напреднали
  • Публикации: 44
    • Профил
« Отговор #17 -: Jun 29, 2010, 23:02 »
ааа трафика е неограничен машината е временна докато пристигне другата след това тази пак ще работи другата просто ще е по мощна
Активен

lubo55

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Jul 03, 2010, 02:33 »
инсталирах ubuntu имам 1 въпрос по какъв начин се задава /home да е папката на уеб сървъра и защо хората си го правят така защо не както е по начало
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #19 -: Jul 03, 2010, 15:10 »
lubo55 Това което искаш да направиш се казва mod_userdir. Хората си го правят така за да може всеки потребител да има собствено място. Ако се конфигурира bind сървър можеш да пренсочваш потребителските web папки  към домейни.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

lubo55

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Jul 03, 2010, 16:52 »
да точно това искам и както ти каза bind сървър за да мога да ги пренасочвам към домейни има ли някъде урок как се настройва това със папките и bind сървъра
Активен

n00b

• Напреднали
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
« Отговор #21 -: Jul 03, 2010, 17:19 »
За втори път напомням да се опиташ да видиш virtualmin/webmin...

Всичко което ти трябва го има вградено.
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

lubo55

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Jul 03, 2010, 17:27 »
За втори път напомням да се опиташ да видиш virtualmin/webmin...

Всичко което ти трябва го има вградено.
това ще пробвам
ПС мисля че настройх bind сървъра
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Jul 03, 2010, 17:30 »
lubo55 Ами точно това ти бях дал преди в линка за инсталирането на ISPConfig го има това как се конфигурира BIND и много други дивотии. Прочети там.
п.с.
Интересно ми е как си я написал тази система за управление на хостинг след като се чудиш как да конфигурираш бинд.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

lubo55

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Jul 03, 2010, 17:32 »
lubo55 Ами точно това ти бях дал преди в линка за инсталирането на ISPConfig го има това как се конфигурира BIND и много други дивотии. Прочети там.
п.с.
Интересно ми е как си я написал тази система за управление на хостинг след като се чудиш как да конфигурираш бинд.
има разлика от bind и php нали така
и системата се оказа че файл мениджъра който съм сложил е като шелл функцията му и неможе да се пипа нищо от файловете това е проблем за който не бях се сетил
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Jul 03, 2010, 18:24 »
lubo55 В системата за управление на хостинг няма значение какъв език ползваш за да я напишеш. Целта е да можеш да управляваш виртуалните хостове на апачи, да се конфигурира бинд сървъра, да се създават нови потребители, да се следи трафик и тн. и тн. Това можеш да го реализираш примерно с bash скриптове който викаш с php. Не виждам голям смисъл обаче да го правиш това, след като има множество готови системи които можеш да ползваш.
Активен

lubo55

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #26 -: Jul 05, 2010, 14:10 »
lubo55 В системата за управление на хостинг няма значение какъв език ползваш за да я напишеш. Целта е да можеш да управляваш виртуалните хостове на апачи, да се конфигурира бинд сървъра, да се създават нови потребители, да се следи трафик и тн. и тн. Това можеш да го реализираш примерно с bash скриптове който викаш с php. Не виждам голям смисъл обаче да го правиш това, след като има множество готови системи които можеш да ползваш.
ще видя някоя от готовите системи а това за езика ясно ми е не съм малоумен просто казвам че има разлика Linux и програмния език
Активен