Автор Тема: За светлото (?) бъдеще  (Прочетена 15227 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: За светлото (?) бъдеще
« Отговор #45 -: Sep 28, 2010, 23:26 »
Цитат
Проблемите на запада са голям дефицит, липса на производство, безработица, разпадащи се здравна и пенсионна системи.

Да бе, няма такова нещо. Бразилия има около 4 пъти по-голям външен дълг като процент от БВП спрямо България. Липсата на производство е един много странен мит, който странно защо витае из България. Богатите страни изнасят производства в страни като тези от БРИК единствено заради рехавите регулации и евтината работна ръка. Китай няма рухваща пенсионна система - Китай всъщност няма пенсионна система. Всичко там е частни фондове, привилегия на тези които имат щастието да живеят в голям град и да работят в някаква нормална компания или на държавна работа - за селяните и тези дето бачкат за една купичка ориз на поточната линия, пенсията е мираж, дори да си доживеят пенсионната възраст. Здравната система на Русия е по-скоро разпадаща се. Руската икономика се срина с почти 8% миналата година - е няма западна икономика отбелязала такъв мрачен рекорд, изключай Естония или Исландия. Това ли е убежището от западните проблеми и това ли е бъдещето на цивилизацията? In your dreams, maybe.

Трябва да минат години, преди тези държави да станат нормални богати държави и това определено ще доведе до сътресения. Примерно хората ще се усетят че могат да работят за повече пари и изнасянето на инвестиции там ще стане нерентабилно. Това означава, че трябва да развиват силно образование, далеч са от нормалните страни в това отношение. Нещата ще се затегнат и примерно мафиотските мурафети на Путин няма да могат да минават лесно, тогава кво правим? Повдигне ли се стандарта на живот, ще почнат да се налагат разните еко-норми, норми за работна среда и безопастност и т.н. тогава къде отидоха предимствата на тези страни? Щото за разлика от немците примерно, индонезийците трудно ще имат въпросната дисциплина и организация, за да изградят една развита държава.
« Последна редакция: Sep 28, 2010, 23:36 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #46 -: Sep 29, 2010, 08:15 »
Roko, в Америка има много красиви местенца, които си заслужава да видиш. В Русия също. За съжаление, хубавите места са там, където хората са малко.

Не говори за Америка че имала... Навсякъде има.... Досега най красиви местенца които съм виждал са Дубай, Хонг Конг, Кремъл, и някои други

ПС В Русия през ден ще никнат такива модерни сгради И нови градове също които ще са от световно значение
http://bulgarian.ruvr.ru/2010/09/21/21545430.html
« Последна редакция: Sep 29, 2010, 08:20 от ROKO__ »
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #47 -: Sep 29, 2010, 08:17 »
ROKO__, беж в Северна Корея!
Там ще видиш какво е да няма нищо "западно" :)
И какво е да живееш без проблеми - за Партията. И за Великия Вожд!
За Бащата на Всички Народи! (Не знам, ама доколкото помня, бащата на всички народи беше Македонец... явно и той е забегнал в Северна Корея.)

Жал ми е за теб като ти чета глупостите:) Какви вождове във военна държава.. И да предпочитам да съм там и да нямам проблеми (независимо че нямам да имам всичко което имам тук) Но ще имам спокойствието дори там

ПС.. Няма умрели без телефони без компютри и без други подобни глезотийки
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #48 -: Sep 29, 2010, 08:30 »
Спокойствие ще имаш и ако заживееш в някое изоставено село в Родопите и си гледаш овцете, вместо да се занимаваш с телефони и компютри без които така или иначе не си умрял :)
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #49 -: Sep 29, 2010, 08:31 »
ROKO__, беж в Северна Корея!
Там ще видиш какво е да няма нищо "западно" :)
И какво е да живееш без проблеми - за Партията. И за Великия Вожд!
За Бащата на Всички Народи! (Не знам, ама доколкото помня, бащата на всички народи беше Македонец... явно и той е забегнал в Северна Корея.)

Жал ми е за теб като ти чета глупостите:) Какви вождове във военна държава.. И да предпочитам да съм там и да нямам проблеми (независимо че нямам да имам всичко което имам тук) Но ще имам спокойствието дори там

Иди там, и им кажи, че нямат вожд.
Току виж ако не те пребият на момента, ще те разстрелят по-късно за обида към Великия Вожд, или все ще измислят нещо. Там думата има само и единствено Великия Вожд. Звучи смешно, но му казват точно така! И всичко се прави от негово име. За справка - Wikipedia.
Иначе там... да ти имам спокойствието. Иди пробвай, както се казва.

п.с.
Според техните легенди, когато се е раждал Великиа Вожд - Ким Ир Сен в небето било станало нещо, после някакви светкавици блестяли абе простотии с една дума.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #50 -: Sep 29, 2010, 09:04 »
Не говори за Америка че имала... Навсякъде има.... Досега най красиви местенца които съм виждал са Дубай, Хонг Конг, Кремъл, и някои други

1. Дубай - изгъзиците на петролните шейхове, изкуствени острови, 7-звездни хотели и пр.
2. Хонг Конг - без коментар
3. Кремъл - забрави да кажеш коя е най-яката част от Кремъл, а именно мавзолея на другия Велик Вожд - В.И. Ленин.  :D :D

Да ти кажа, предпочитам някое китно градче в Бавария.  ^-^
Активен

Без правила няма игра

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #51 -: Sep 29, 2010, 09:29 »

Има, аз!

Спокойствие ще имаш и ако заживееш в някое изоставено село в Родопите и си гледаш овцете, вместо да се занимаваш с телефони и компютри без които така или иначе не си умрял :)
+1, и без това само лъжеш хората да си купуват AMD :D :D :D :D.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Mitaka

• Гост
« Отговор #52 -: Sep 29, 2010, 10:05 »

Има, аз!

Спокойно може да ги вкара в Северна Корея - като стоки с двойна, че дори тройна употреба:

Процесор -> Калорифер

а ония дето се охлажда до 8 градуса:

Процесор -> Хладилник
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #53 -: Sep 29, 2010, 10:24 »

Има, аз!

Спокойно може да ги вкара в Северна Корея - като стоки с двойна, че дори тройна употреба:

Процесор -> Калорифер

а ония дето се охлажда до 8 градуса:

Процесор -> Хладилник

...изтрито...
Е за това съм се научил да мразя всички българи, по мизерна сган от тях няма по света

И да не забравяме, че ROKO__ е роден в България, израстнал в България и въпреки всичко е Руснак :D :D :D :D :D.

PS: Или поне за такъв се мисли...
« Последна редакция: Sep 29, 2010, 11:18 от bop_bop_mara »
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #54 -: Sep 29, 2010, 10:44 »
ROKO__, видяхте ли се сега червените колко струвате?  >:D
Активен

Без правила няма игра

nifelheim

• Напреднали
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #55 -: Sep 29, 2010, 10:57 »
ROKO__, видяхте ли се сега червените колко струвате?  >:D

Вижте вие демократичните колко струвате.
Всичките ви писания са чиста проба лъжи, без никакви цифри и доказателства.
Докажете с цифри превъзходството на която и да е "богата" демократична държава над Китай и Русия.
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #56 -: Sep 29, 2010, 11:24 »
Ами не е сложно. Колко хора познаваш дето са емигрирали в злите западни страни и колко хора познаваш, които са емигрирали в райски кътчета като Русия или Китай. Предполагам можеш да сметнеш две и две.

Активен

iNViToR

• Напреднали
  • Публикации: 41
  • Distribution: Debian 6
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #57 -: Sep 29, 2010, 11:41 »
Вашингтон планира следене на електронните транзакции

Цитат
САЩ искат да подслушват и онлайн

Федералните власти и представители по националната сигурност предлагат нов закон за регулациите в интернет, тъй като ставало все по-трудно да се проследяват заподозрени в различни престъпления, включително и тероризъм, защото хората все повече общуват по интернет, а не по телефона. Те ще предложат Конгресът да разпореди различните канали за комуникация, включително "Блекбери", "Фейсбук", "Скайп", да могат да отговорят на техническите изисквания, за да може да бъдат подслушвани. Това включва и намеса при дешифриране на криптирани съобщения. Освен това чуждестранни  компании, които предоставят такива услуги, трябва да имат и местен клон, който може да подслушва разговори. Софтуерът, който позволява директна връзка (peer-to-peer), пък трябва да преработи услугата си, за да позволи следене на комуникацията. Администрацията на президента Барак Обама планира да внесе законопроекта следващата година и по този начин се повдигат въпросите за баланса между нуждите на сигурността и защитата на личните данни.

Въпросът ми е: как си представяте живота след 10-15 години?  ::)
ами след 15 години искам да ми сложат камера в кенефа да ме гледат как сера на американското знаме(до тогава китайците ще измислят тоалетна чиния в цветовете на американското знаме) + това до тогава може и талибан да стане американски президент...след като пуснаха черен защо не и Осама да им е президент след години :) така талибаните сами ще си дадът нефта на САЩ без война :)
Активен

.....

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
« Отговор #58 -: Sep 29, 2010, 11:45 »
И аз не бих имигрирал в САЩ . Народ със 800 годишна история създаден от крадци, измамници,  изнасилвачи , престъпници , иманяри и имигранти нещо не ми харесва .Единственото нещо което САЩ имат е доброто икономическо състояние .

П.С Но не и в Китай или Русия. А примерно в Швеицария ,Австрия, Австралия , Ирландия ,Япония ...... и т.н.
« Последна редакция: Sep 29, 2010, 11:49 от chen_dzen »
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #59 -: Sep 29, 2010, 11:49 »
Единственото нещо което САЩ имат е доброто икономическо състояние .

Че малко ли е? Извинявай много, но ме караш да се върна в часовете по история и да си припомня как траките са се заселили по нашите земи и после как да дошли прабългарите и т.н. Имай (ако си спомням добре) и те са грабили от месните племена и бунаци. Или ти си представяш днешна България като чудно кътче в което човешки крак не е стъпвал преди нашите ханове да дойдат?!
Активен