Автор Тема: За светлото (?) бъдеще  (Прочетена 15215 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: За светлото (?) бъдеще
« Отговор #90 -: Sep 29, 2010, 20:38 »
http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?t=5432
Това са истински лозунги от това време. Даже съм виждал някои от тях

Еее, ама много пък го подценявате комунизма. Комунягите имаха добро чувство за хумор. Споменете си само филмите от онова време:D  :D

Цитат
Не, дарлинг, ти си трезва като малко пухкаво пингвинче.

Опасен чар (1984)

"Вече не се казва "да построим кочина", вече се казва "да реализираме кочина"!"

Опасен чар (1984)

:D
« Последна редакция: Sep 29, 2010, 22:07 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #91 -: Sep 29, 2010, 21:14 »
Е не може само лошо да има. А и толко глупости са много благоприятна среда за пародия. Стига да посмееш разбира се. Че първите копки за АЕЦ Белене са почнали от тогава. Или просто копки, да има работа.  Само, че бригадирите на обекта са били с калашници.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Mitaka

• Гост
« Отговор #92 -: Sep 29, 2010, 21:25 »
Хубавото беше, че я нямаше тая безнаказаност, която е сега.
Ако откраднеш нещо - жална ти майка.... както се казва.

Сега съм на 90% сигурен, че ако гепя няколко хилядарки, и с един добър адвокат - най-много условна. Тогава доколкото си спомням - нямаше условни.

И нещо, което е хем майтап, ама и не е много майтап:
Една позната учеше право, и имала някаква колежка, дето като види, че изпита отива към 2 - се разревава, и в повечето случаи номера минава.
Имали изпит при някакъв дърт професор, и оная пак ревнала, а той само я изгледал строго и казал:
-Моето момиче, мен със сълзи не можеш да ме трогнеш. Издал съм 10 смъртни присъди.
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #93 -: Sep 29, 2010, 22:20 »
Сещам се за още една хубава черта на комунизма.Когато завършиш веднага биваш разпределен на работа.Почнеш ли веднъж можеш да си сигурен,че там ще се пенсионираш стига да не направиш някоя беля и да те уволнят.Тогава думата "съкращение" не съществуваше.Ето ти една голяма грижа,която ти отпада почти за цял живот-да почнеш работа и да не знаеш кога и къде може да те огрее поредното съкращение.Съгласете си,че си е голям стрес това.Който е минал през това да се чака съкращение особено пък в тази безработица знае за какво говоря.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #94 -: Sep 29, 2010, 22:43 »
Даа редът и законноста са голяма работа. Без тях държави с такова диво население като САЩ и Англия да не са просъществували. Митак, можеш да бъдеш 100% сигурен, че няма да влезеш. Първо хилядарка не голяма сума. Познавам човек, който е рецидивист и миналата година имаше едновременно 7 условни и 7 пробации. Вярно, че повечето бяха за алкохол. Кажи сещаш ли се за друга държава в която дават условна при условна и то 7 пъти.В Румъния да е лежал поне 5г. ефективно. Там не си поплюват, особено за алкохол.
« Последна редакция: Sep 29, 2010, 23:08 от cybercop »
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #95 -: Sep 29, 2010, 22:45 »
Даа редът и законноста са голяма работа. Без тях държави с такова диво население като САЩ и Англия да не са просъществували. Митак, можеш да бъдеш 100% сигурен, че няма да влезеш. Първо хиледарка не са много пари. Познавам човек, който е рецидивист и миналата година имаше едновременно 7 условни и 7 пробации. Вярно, че повечето бяха за алкохол. Кажи сещаш ли се за друга държава в която дават условна при условна и то 7 пъти.В Румъния да е лежал поне 5г. ефективно. Там не си поплюват, особено за алкохол.

Как не ги е срам да забранят на човека да пие, и то цели седем пъти. :D :D :D
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #96 -: Sep 29, 2010, 23:07 »
Това не е забрана за пиене, а присъда за управление на автомобил с алкохол над 1.2. За съжаление символична и без никакви реални последици. С други думи - нека да умре от срам. Тоя обаче не е от най- срамливите и търпи копелето.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #97 -: Sep 29, 2010, 23:13 »
Голям кеф, никога няма да си намери свястна работа, защото няма чисто свидетелство за съдимост. Но така или иначе, това не му пречи да си идиот.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

• Гост
« Отговор #98 -: Sep 29, 2010, 23:19 »
Е, те наскоро пуснаха.. как беше - Чичо Цък, някакъв доста известен автокрадец, който на всичкото отгоре забравил да се прибере от отпуск в затвора, и за какво го пуснаха? За са помагал на майка си да вари лютеница :)
Ами ония в Опицвет дето ги гепиха с 600 кила дрога? Тя била за лична употреба, и хоп - няма присъда.
Ами една група педофили дето ги гепиха (малко и с моя помощ) - кво стана? Пуснаха ги след 24 часа.
Има и още примери, ама няма да ми стигнат страниците да ги изпиша.

Ама върха на сладоледа бяха едни, дето зарибяваха братовчед ми с дрога. Той си имаше проблеми с това де, ама това е друг въпрос.
Та въпросните пишлемета свалили номерата на някакъв камион, който бил във фирмата, дето работят.
Сложили тия номера на червената жигула на едното пишлеме, и така обикалят. Та беше елементарно да ги хванат - излезе си номера на кой е регистриран, а там - "абе шефе, кой тука има червена жигула?" И нашто момче излезе :Д
Сега си гукат двамката, 4 годинки и половина ще си гукат, може и да станат нещо повече от приятели :)
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #99 -: Sep 29, 2010, 23:21 »
Голям кеф, никога няма да си намери свястна работа, защото няма чисто свидетелство за съдимост. Но така или иначе, това не му пречи да си идиот.

То щото много работодатели ги проверяват.... един бял лист, с печат и писано по него.
Елементарно за подправяне :)
Би трябвало самият работодател да може да прави тази справка - и не да се ходи на майната си, а да е централизирано, по ЕГН.
На мен примерно ми излезе една простотия дето я бях правил в 3-ти клас (откраднахме ТРАКТОР от едно селскостопанско училище), то добре, че малко покриха нещата, та не ни метнаха в някое ТВУ :) Не съм осъждан де, това в друг вид справка излиза.

А да, и ми взеха "чавдарската" връзка тогава. А в 5-ти клас ми взеха пионерската, защото на един 9-ти септември не отидох на манифестация.
« Последна редакция: Sep 29, 2010, 23:23 от Mitaka »
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #100 -: Sep 30, 2010, 08:06 »

То щото много работодатели ги проверяват.... един бял лист, с печат и писано по него.

Сега пък работодателите правят други справки>:D
Та да се върнем на думата за личната неприкосновеност и тенденциите към фашизъм и кагебизъм, които се наблюдават в последните години.  8)
Активен

Без правила няма игра

Mitaka

• Гост
« Отговор #101 -: Sep 30, 2010, 08:49 »

Сега пък работодателите правят други справки>:D
Та да се върнем на думата за личната неприкосновеност и тенденциите към фашизъм и кагебизъм, които се наблюдават в последните години.  8)

Ама голям пример даде - точно с фейсшит.
И как ще ме шпионират с фейсшит, като нямам акаунт?
Аз дори не познавам сериозен човек с акаунт там...

А относно справките за съдимост - ами трябва да ги има.
Ако си собственик на магазин, би ли наел човек, осъждан за кражба от магазин?
Друг е въпроса, че както е по цял свят би трябвало да има няквква реабилитация - ако Х години не направиш нова беля - да те заличават от системата. Защото нали уж присъдата е за да се "поправиш"... ето, на мен ми казаха, че ако искам да започна работа в МВР (а повярвайте ми - нямам никакво намерение), нямало да мога, и защо? Заради една простотия, която съм направил в 3-ти клас?
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #102 -: Sep 30, 2010, 09:03 »

A така става ли?  ;)
Активен

Без правила няма игра

Mitaka

• Гост
« Отговор #103 -: Sep 30, 2010, 09:12 »

A така става ли?  ;)

Не.
Нищо интересно няма да видят - информацията, която ни е жизнено важна се джурка в IPSEC.
А това, че някой ми чете мейла - дреме ми на шишарката, както се казва.

Това "следене в Интернет" е много образно понятие. И от опит ти казвам - доста е трудно да намериш някой, особено ако самият той е наясно какво прави, и иска да се скрие.
Едни педофили ги дебнахме 2 седмици, накрая ги прибраха и.... след 24 часа - хайде пак навън.

Може много да реват против "следенето", което всъщност се изразява в - иванчо е пратил писмо на марийка, и толкова. Или - иванчо е говорил по телефона с марийка. Това се е правило винаги :)

Та, против тоя тип следене си, ама ако ти гепят заплатата от дебитната/кредитната карта - ще се молиш да хванат извършителя, нали? Или ако /не го пожелавам на никой/ - детето ти стане жертва на педофил?
Нужно е да се проумее едно единствено нещо - че докато не станеш "оперативно интересен" няма кой да те следи в Интернет. А ако станеш - това, че те следят в Интернет ще бъде най-малкият ти проблем :)
Активен

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #104 -: Sep 30, 2010, 11:20 »
Сещам се за още една хубава черта на комунизма.Когато завършиш веднага биваш разпределен на работа.Почнеш ли веднъж можеш да си сигурен,че там ще се пенсионираш стига да не направиш някоя беля и да те уволнят.Тогава думата "съкращение" не съществуваше.Ето ти една голяма грижа,която ти отпада почти за цял живот-да почнеш работа и да не знаеш кога и къде може да те огрее поредното съкращение.Съгласете си,че си е голям стрес това.Който е минал през това да се чака съкращение особено пък в тази безработица знае за какво говоря.

Поне един да изтъкне положителните страни на това управление...

Можеш да работиш без да мислиш че ще те уволнят.
Всеки еднакво "богат"
нямаше неравенството което има сега
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/