Автор Тема: За светлото (?) бъдеще  (Прочетена 15226 пъти)

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: За светлото (?) бъдеще
« Отговор #105 -: Sep 30, 2010, 11:22 »
Всеки еднакво "богат"

Бих казал: "Всеки еднакво беден"...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #106 -: Sep 30, 2010, 11:28 »
Всеки еднакво "богат"

Бих казал: "Всеки еднакво беден"...

Казах го в кавички, защото не бяхме нито бедни нито богати а просто имахме и живеехме
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #107 -: Sep 30, 2010, 11:51 »
В никакъв случай не защитавам комунизма.Това си е един кофти строй.Само изтъквам кое е било положителното в моите очи.Работата едно на ум,но е най-важна.Друго за което се сещам е,че вярно че не е имало нищо ама поне парите са стигали за това,което е  имало.Сега не е така.Тогава всеки българин е карал НОВ автомобил.Може да не са били кой знае какво ама са били НОВИ.За мен най-добрия автомобил си остава новият без значение марката.Вярно,чакало се е едва ли не с години,но все пак....карали са бащите ни нови коли.Сега колко могат да се похвалят,че карат нови коли?Малцинството.Рядка гледка е било тогава да видиш някой да си купува кола втора ръка.Сега целия ни живот е втора употреба.Пак казвам-не защитавам комунизма.Гаден строй си е бил,следели са хората и а нещо направиш против партията жална ти майка.Храната беше далеч по-качествена от сега.Какъв е смисъла от сегашното изобилие след като почти всичко е некачествено или хората не могат да си го позволят поради безпаричие?Обикновения българин все по-малко може да си позволи лукса да се храни и облича качествено поради ниските доходи и високите цени на "качеството".
Може да сме били бедни тогава както се каза по-нагоре в темата,но сме били по-щастливи и безгрижни от сега.
« Последна редакция: Sep 30, 2010, 11:52 от tarball »
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #108 -: Sep 30, 2010, 11:54 »
В никакъв случай не защитавам комунизма.Това си е един кофти строй.Само изтъквам кое е било положителното в моите очи.Работата едно на ум,но е най-важна.Друго за което се сещам е,че вярно че не е имало нищо ама поне парите са стигали за това,което е  имало.Сега не е така.Тогава всеки българин е карал НОВ автомобил.Може да не са били кой знае какво ама са били НОВИ.За мен най-добрия автомобил си остава новият без значение марката.Вярно,чакало се е едва ли не с години,но все пак....карали са бащите ни нови коли.Сега колко могат да се похвалят,че карат нови коли?Малцинството.Рядка гледка е било тогава да видиш някой да си купува кола втора ръка.Сега целия ни живот е втора употреба.Пак казвам-не защитавам комунизма.Гаден строй си е бил,следели са хората и а нещо направиш против партията жална ти майка.Храната беше далеч по-качествена от сега.Какъв е смисъла от сегашното изобилие след като почти всичко е некачествено или хората не могат да си го позволят поради безпаричие?Обикновения българин все по-малко може да си позволи лукса да се храни и облича качествено поради ниските доходи и високите цени на "качеството".
Може да сме били бедни тогава както се каза по-нагоре в темата,но сме били по-щастливи и безгрижни от сега.

Като не ти е харесвал строя, живей сега в мизерия глад и яж боклуци :) И както сам каза Втора употреба
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #109 -: Sep 30, 2010, 13:43 »
Хаха по-щастливи в смисъла в който и уиндоус потребителите са по-щастливи от линукс потребителите. По презюмпция не ти се дава възможност какво става и живота става лесен, защото не мислиш и има кой да мисли вместо тебе и заради тебе....и абе в крайна сметка не е желателно да мислиш.

Примерно, виждал съм графики с убийствата на година, те са почти константа от 70-те досега, с малки разлики годишно. През комунизма, никога няма да пуснат по новините "застреляха едикой си", да го въртят и т.н. Сега медиите разчитат на сензации. За човек реално погледнато няма разлика, защото вероятността да го убият статистически е една и съща. Субективното мнение обаче е "тогава такива неща тогава нямаше, ся глей кво време е настанало, избиват се на улицата".

И не знам за каква качествена храна говорите, но аз имам спомени от тогавашните магазини и супермаркети. Добре си спомням фаянсовите плочки по стените, оклепани с някакви мазни гадости, които никой не чисти, помня дебелите продавачки с мърлявите униформи, помня и опашките, когато донесат нещо рядко (под това да се разбира примерно тъпотия като Инка - някаква безкофеинова кафе-помия, май в Полша я правеха). Хората си купуват по няколко пакета не щото имат много пари, а щото не е много ясно кога ще докарат пак. Помня изключително огромното разнообразие от колбаси, което се свежда до 3-4 вида шпекови салами, кучешка радост, един и същ противен кръгъл салам и наденици. В магазините смърдеше гадно по принцип, месата стояха в нещо подобно на хладилна витрина, която не работеше много добре. Хубави колбаси идваха рядко и се разграбваха, поради тази причина луканката стана еквивалент на лукс, даже в една песен се пееше "преяде с луканка", хаха. А,да и още един спомен имам - от тенекетата със сирене и нареденото сирене, абе много сирене имаше в магазините бе, сигурно половината само шибано сирене и то все един и същ вид - едно бяло саламурено. Сигурно затова не ям сирене.

Новите коли, цветните телевизори и т.н обикновено пристигаха след доста време. Не виждам каква е
разликата между това да си купиш нова кола на изплащане и да чакаш 5-10 години за кола.

Иначе че беше безгрижно време - беше, но това не е особено обективно, защото тогава бях дете и на децата по принцип им е безгрижно. И после - когато не можеш да си представиш нещо различно от мизерията, в която живееш, свикваш с нея и дажи си ти харесва.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

• Гост
« Отговор #110 -: Sep 30, 2010, 13:57 »
Много точно казано...
Ама изпусна - бананите :) И портокалите....

Нас пък в училище ни учеха, как американците били зад ей оная планина, и само чакали удобен момент да ни нападнат. А колко беше опорочена историята - думи нямам!
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #111 -: Sep 30, 2010, 14:08 »
А и една случка от онова време :)
То сигурно и сега е така де, ама...

Баща ми понеже е ел. техник го викат в местнаха хлебопекарна да им оправи някаква тестобъркачка ли не знам как се казва... и ми казва - по земята боклуци, втасалото тесто излязло от съдовете и плъзнало по земята, лелката минава ги го двига обратно в съда, а долу се разхождат 10-тина котки, при което баща ми учудено ги попитал как може да пуснат котки вътре, при което без грам безспокойство една от жените му отговяря - "Ми да хващат мишките бе! Ти знаеш ли кви големи плъхове има тука?"

Да ви/ни е сладко :)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6801
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #112 -: Sep 30, 2010, 14:57 »
Мите, довечера внимавайте с хляба. Да няма някое мезе вътре. Някой мишок от фурната.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Mitaka

• Гост
« Отговор #113 -: Sep 30, 2010, 15:13 »
Мите, довечера внимавайте с хляба. Да няма някое мезе вътре. Някой мишок от фурната.

Нито ми пука, нито съм гнуслив :)
А и... хляб ям много рядко - само ако хапвам някоя чорбичка.
А довечера няма да ям чорба :Д
Активен

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #114 -: Sep 30, 2010, 16:10 »

Нито ми пука, нито съм гнуслив :)
А и... хляб ям много рядко - само ако хапвам някоя чорбичка.
А довечера няма да ям чорба :Д

Гледай продуктите в чорбата да са от сигурен източник, да не се окажат като във филма "Крилце или Кълка" както сеа по научно му викат ГМО (да благодарим на САЩ) за тази помия :)
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #115 -: Sep 30, 2010, 16:47 »
Честно, не сте добре.
Тая конспирация явно доста ви влияе.
Като ония смешници за как беше... chemtrails, дето според тях обикалят самолети и пръскат отрова :Д

Генни модификации, специално на растенията в България са се правили преди доста време.
Според теб как се създават нови сортове - с по-голяма трайност и т.н.? Само с поливки ли :)

Както някви дето говореха как в доматите имало ген от риба и как като ги яде човека и се превръщал в риба... и тогава един човек попита - добре де, а ако ям риба кво става? При което ония си млъкнаха...

И кво означава сигурен източник?
Активен

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #116 -: Sep 30, 2010, 17:21 »
Честно, не сте добре.
Тая конспирация явно доста ви влияе.
Като ония смешници за как беше... chemtrails, дето според тях обикалят самолети и пръскат отрова :Д

Генни модификации, специално на растенията в България са се правили преди доста време.
Според теб как се създават нови сортове - с по-голяма трайност и т.н.? Само с поливки ли :)

Както някви дето говореха как в доматите имало ген от риба и как като ги яде човека и се превръщал в риба... и тогава един човек попита - добре де, а ако ям риба кво става? При което ония си млъкнаха...

И кво означава сигурен източник?

Една домакиня отива на местния пазар
- Тези домати истински ли са, т.е. съдържат ли ГМО
Продавачът - Не съдържат ГМО, само по тихо да не ги събудите!

==========

Та ми говориш за трайност, аз не искам трайни зеленчуци искам истински
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #117 -: Sep 30, 2010, 17:28 »
:)

Що бе, кое точно не му е истинското на ГМО-домата?
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #118 -: Sep 30, 2010, 17:44 »
:)

Що бе, кое точно не му е истинското на ГМО-домата?

Не знам просто цитирах един лаф който наскоро казаха по телевизията не помня по кое предаване
Активен

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
« Отговор #119 -: Sep 30, 2010, 18:34 »
ГМО  >:D . Иеееее !