Автор Тема: Откровено за Виндовс  (Прочетена 11932 пъти)

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Откровено за Виндовс
« Отговор #30 -: Oct 14, 2010, 14:44 »
Тук всички знаят какво е джам и какво пингвин. И положителните и отрицателните страни на двете. Въпроса просто е абсолютно безсмислен. Единствено има смисъл за този който не е в час с една от двете ОС (иначе щеше сам да си отговори). Това от една страна. От друга да викнеш насред агитката на левски "само ЦСКА" (или обратното) е проява меко казано на лош вкус. За мен това си е жив спам. Кои са по-добри блондинките или брюнетките е въпрос на лично а не на обществено мнение.
Блондинките!!!   8) 8) 8) Новата ми фризьорка ми забрани да си боядисвам косата (не че аз съм искала де), забрани ми и да я режа къса  :) :) :)
Активен

clovenhoof

• Напреднали
  • Публикации: 534
  • Distribution: Mac OSX 10.9.2
    • Профил
« Отговор #31 -: Oct 14, 2010, 14:44 »
Цитат
Фанатизмът е да подкрепяш нещо и да отхвърляш останалите, защото така си си внушил, защото така се чувстваш различен или супер готин, но без да можеш да обясниш с какво твоето е по-добро от останалите.

Всеки фанатик си има обяснение, защо това в което вярва е по-добро.

Според Столман е зле че работя за пари под Виндовс. Едва ли не да си търся друга работа. Смях ...
Според Столман не е зле че работиш за пари под Windows. Зле е, че не можеш да работиш за пари под друга ОС.

Точно го цитирах. Прочетох го преди малко в интервюто от началната страница.
Активен

We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #32 -: Oct 14, 2010, 14:50 »
Бих го ползвал, щото е по-важно да си свърша работата, отколкото да си губя времето заради някакви малоумни предубеждения.

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #33 -: Oct 14, 2010, 14:58 »
Тук всички знаят какво е джам и какво пингвин. И положителните и отрицателните страни на двете. Въпроса просто е абсолютно безсмислен. Единствено има смисъл за този който не е в час с една от двете ОС (иначе щеше сам да си отговори). Това от една страна. От друга да викнеш насред агитката на левски "само ЦСКА" (или обратното) е проява меко казано на лош вкус. За мен това си е жив спам. Кои са по-добри блондинките или брюнетките е въпрос на лично а не на обществено мнение.
Блондинките!!!   8) 8) 8) Новата ми фризьорка ми забрани да си боядисвам косата (не че аз съм искала де), забрани ми и да я режа къса  :) :) :)

Като видя руса глава ми напомня за змия ;D
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #34 -: Oct 14, 2010, 15:08 »
//оффтопик

Ам, ми един ден ако имаш цяла сюрия руси детски глави какво ще правиш?
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #35 -: Oct 14, 2010, 15:24 »
Естествено, но ти говориш за децентрализация което е точно като лозунг на комунизма:
 - Властта в ръцете на народа.
 - Равенство за всички
 - и т.н.

Лозунгите са едно, реалността друго.
Отличителен белег на комунизма беше "представяне на желаното за действително". Като в оня виц:

Срещнал Зайо баба Меца в гората, а тя му се хвали:
- О, Зайо, да знаеш тая година какви круши ще станат!
- Още е пролет, бабо Мецо, ти откъде знаеш какви круши ще има наесен?! - се учудил заекът.
- А бе не знам, Зайо, ама много ми се иска да е така.

[_]3
Активен

Без правила няма игра

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #36 -: Oct 14, 2010, 16:05 »
//оффтопик

Ам, ми един ден ако имаш цяла сюрия руси детски глави какво ще правиш?

Удома няма такива гени, нито пък ще всема блондинка за жена ;D
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #37 -: Oct 14, 2010, 16:18 »
По добре недей да се заричаш, че не се знае какво ти готви живота. Не съм имал никога приятелка блондинка, но не защото имам нещо против тях, а просто така се е случвало. А не е задължително да имаш руси гени в родословието за да са ти руси децата. Влиянието на околната среда понякога е много силно.
« Последна редакция: Oct 14, 2010, 22:54 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #38 -: Oct 14, 2010, 16:26 »
Влиянието на околната среда понякога е много силно.
Ако жената е палава, особено силно влияе околната среда ;D
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Oct 14, 2010, 16:29 »
Това си е научен термин. Когато на мъж и жена негри им се роди бяло дете, това явление се нарича "Влияние на околната среда".
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #40 -: Oct 14, 2010, 16:30 »
Това си е научен термин. Когато на мъж и жена негри им се роди бяло дете, това явление се нарича "Влияние на околната среда".
= windows :D
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Oct 14, 2010, 16:36 »
Даа, околната среда често прониква през прозорците, така, че изобщо не се отклоняваме от темата.
Активен

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
« Отговор #42 -: Oct 14, 2010, 16:55 »
Тука много разбирачи има дето по цял ден модват отворения код на линукса. Тц, тц, тц.
А иначе се ползва това, което върши работа. Оня ден примерно трябваше да разпечатам около 400 документа в .doc формат. Уиндоусчето има яката опцийка да ги маркираш, да цъкнеш дясно копче и да дадеш PRINT, ми затуй не кълна като вас.
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #43 -: Oct 14, 2010, 17:17 »
Тука много разбирачи има дето по цял ден модват отворения код на линукса. Тц, тц, тц.
Не знам защо някои се опитват да изтъкнат като главно предимство на отворения код възможността за модификация... Иначе да, познавам хора, които в работата си са си редовно модифицират отворени приложения с цел да ги донагодят към нуждите си.
Но предимствата на отворения код не са в това, че всеки може да си ги модифицира, а в това, че той е видим и всеки, който може, ще може да открива и поправя слабостите и бъговете му.
Който е писал някакъв (какъвто и да е) код знае - в един момент си дотолкова погълнат и в същото време уморен от кода, че и най-елементарната грешка (особено правописна или copy-paste грешка) може да ти убегне. А някой, който за пръв път ти вижда кода, изведнъж ще я фокусира и ще те пита "абе, това така ли трябва да е?".

Оня ден примерно трябваше да разпечатам около 400 документа в .doc формат. Уиндоусчето има яката опцийка да ги маркираш, да цъкнеш дясно копче и да дадеш PRINT, ми затуй не кълна като вас.
Един път трябваше да принтираме едни pdf-и с двуцифрено число мегабайти размер. Уиндоусчето на книжарницата не можа да подкара принтера с яката опцийка с дясно копче и принт, трябваха му и по 10тина минутки на файл за отваряне...
А и предполагам, че няма да е трудно да се направи такова нещо и за файловите мениджъри под Линукс (може и да има, даже).
Тъй де, можем да си даваме безброй примери и контрапримери, ама няма смисъл :)

А иначе се ползва това, което върши работа.
Именно  [_]3
Активен

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
« Отговор #44 -: Oct 14, 2010, 17:21 »
Ми аз модвам, ама не кълна
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg