« Отговор #2 -: Oct 14, 2010, 21:03 »
Митнически Агенции пускат заповед на 16 Март, че всеки кораб който се занимава с бункероване на гориво трябва да има компютър, а на компютъра трябва да има тяхна програма за данъчен склад. Този данъчен склад съдържа информацията за горивото (колко товарят, колко разтоварват и т.н.). Митнически Агенции имат изискване в тази заповед, че индустриалният компютър трябва да е свързан към интернет със статично IP. В базата в Бургас всичко направих, но днеска като ми казаха, че това същото което правих в Бургас трябва да го направя и на няколко кораба - с малката разлика, че корабите се плават... Изобщо нещата са ми много Х. Гледах офертите на Vivacom, на MTel. От VIvacom ми предложиха да съм си пуснел и роуминг понеже нямат покритие по целият дунав. Аз не знам какъв е този техният интернет (Мобилен интернет от Vivacom), но си мисля, че е някаква измишльотина (каквата е и заповедта на Митнически Агенции). Питаха ме корабите в океана и аз им споменах със сателити - но това е адски скъпо. Четох днеска как се полва GSM като модем. Имах предложение от една мацка (адвокат), едно циганче да тича на брега с ролката с UTP кабел...

Активен
"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше