Автор Тема: Още един проблем с ATI  (Прочетена 1157 пъти)

CyberBoy

• Напреднали
  • Публикации: 142
    • Профил
Още един проблем с ATI
« -: Jul 04, 2004, 16:19 »
Картата ми е Mobility Radeon 9200 ( за лаптопи ) . Някой може ли да ми помогне да си намеря необходимия драйвър за Линукс ? На официалния сайт има драйвър за 9200 , но не е за мобилния вариант + това ми дава грешка при инсталацията . Аз съм с лаптоп HP nx7000 и Mandrake 10 (на сайта на HP има драйвъри за тази карта но не и за Линукс ) .
И още един проблем, който вероятно е свързан с по-горния . Не мога да си променя резолюцията ! В момента ми е на 1680х1050 , няколко пъти рестартирах като слагам резолюция 1024х но без успех .
Моля помогнете !
Активен

r4g3

• Напреднали
  • Публикации: 17
    • Профил
Още един проблем с ATI
« Отговор #1 -: Jul 07, 2004, 16:24 »
pich,tova e naj lesnata karta za konfigurirane.Prekompiliraj kernela i sloji support za frame buffer i izberi 4e imash ati video karta ot sustoto menu.Sled tova samo si dobaviashv lilo.conf-a (ne e zaduljitelno,no tezi karti poddurjat promiana na resolution-a po vreme na startirane na Linux-a) vga=aty128fb:800x600@60 da re4em i Linux-a ti ve4e vurvi s fram buffer device,kato se predpolaga 4e ste nameri idelano VGA-to ti.Za X-a izpolzvash fbdev kato driver i vsichko e ok,imam niakade primeren konfiguracionen file za podobna karta ako iskash moga da ti go pratia.
YcpeX
Активен