« Отговор #13 -: Oct 23, 2010, 13:00 »
Цитат -> "Прави сте, че е глупаво, ама пък ще е интересно, какви ще са резултатите да кажем след една година."
Аз не казах ГЛУПАВО, просто попитах какво и на кого ще ДОКАЗВАМЕ с бройката и процентите. Аз ползвам Линукс предимно за сървъри, и го уча постоянно. Тук от форума съм научил страшно много неща и нови идеи, дето никога не бих се сетил сам как да ги реализирам. Върши ми страхотна работа при сървърите: ползвам относително по-слаби машини; инсталирам, настройвам и пускам системата; и забравям всички ядове. Никакви експлоатационни разходи, освен за захранването с ток. Няма лицензи, няма постоянно пипане, няма назначен човек да се грижи всекидневно за него, железен е и си върши работата. Няма reboot-ване постоянно. Затова и правим големи uptime стойности. И даже ме храни, мен и семейството ми. Безкрайно съм благодарен на един мой приятел, който ми инсталира през 2000 г. една Caldera. И ме запали по Линукс. А после с много четене, питане и работа с конзолите се понаучих и разбрах доста неща. Вероятно по тоя път са минали доста хора.
Какво ще се броя в някакви си списъци, същата баница ще е, и с мен и без мен. Затуй се учудих на кого ще доказваме и какво.

Активен
CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.