Мислех си да не пиша във темата, защото то няма какво да се коментира, човек остава без думи при тези случки. Но преди малко в един друг форум видях, че преди няколко дни една много добра жена е загубила човека до себе си отново заради лекарска недомислица.

Аз лично съм се поотказала да ходя по лекари, защото на 2-3 пъти като съм се допитвала и е имало по няколко диагнози и няколко опита за лечение. На шега казах, че това медицината си е изкуство, всеки лекар има собствена визия за нещата. Обаче положението не е за шега, защото при мен може да е ставало въпрос за дреболии, но при някои хора е въпрос на живот и смърт.

Имаше едно такова нещо, наречено Хипократова клетва, но една сериозна част от положилите я, са я забравили. И също така са забравили, че пациентите вярват сляпо на лекарите си, оставят се изцяло в техни ръце и им имат доверие.

А наистина това, че се пазят и защитават едни други само, защото са колеги, за мен беше очудващо и отблъскващо. Никой не е безгрешен, но всеки трябва да носи отговорност за решенията си.
Иначе, случвало ми се е да попадна и на много добри лекари, които се интересуват от това да ти помогнат, а не да отчетат, че са те прегледали. Имах проблем с бенка и първо отидох при лекаря в Студентски град, той ми каза "мисля, че е наред, но за всеки случай няма да ти вземам направлението, иди до Онкологията", написа само какво мазило ми трябва за дотогава и какво е констатирал при прегледа. В Онкологията потвърдиха неговите заключения и попълниха данните по направлението. Така този човек ме прегледа и ми помогна съвсем без пари и без корист...
Затова и все още вярвам, че има добри лекари (и под добри разбирам и като специалисти, и като хора). Но на кого ще попаднеш, е въпрос на късмет

Затова, пази Боже!