Автор Тема: Лаптоп- застраховка :) ?  (Прочетена 3509 пъти)

themtrx

• Напреднали
  • Публикации: 26
  • Distribution: Mandriva, CenOS, Ubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Лаптоп- застраховка :) ?
« -: Jan 28, 2011, 11:35 »
Здравейте, от началото на годината все се каня да питам, понеже се случи така че лаптопа ми беше полят с вино. За късмет , нищо му няма, но мисълта ми беше, за по- сигурно , дали може да се застрахова някаде от кражба, поливане, токов удар, изпускане и др. ? И ако е възможно , при кой стават тези застраховки, ако знаете цени ще е супер? Малко след дъжд- качулка, но така се случи :)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Лаптоп- застраховка :) ?
« Отговор #1 -: Jan 28, 2011, 12:28 »
Преди време едни познати си правеха застаховка на имуществото (срещу кражба, ако не се лъжа), обясниха им, че за да влиза и лаптопът в застрахованото имущество, не трябва да се изнася от къщата... Като цяло застраховките у нас май не са особено гъвкави...
Активен

themtrx

• Напреднали
  • Публикации: 26
  • Distribution: Mandriva, CenOS, Ubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 28, 2011, 12:34 »
Мхм и аз за този вид застраховки четох, но не ме устройва. Не трябва да се изнася навън, трябва да е заключено и още сумати изисквания. А мен повече ми е за навън. Те да дойдат да ми го вземат от вкъщи няма да ме е толко яд колкото ако някой ми го дръпне навън .
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 28, 2011, 14:21 »
Хмммм..... Застраховки ??? Аз пък искам да се страхувам. >:D

Колкото до поливането с течност на лаптопи. това е една от най-честите причини за разваляне и хвърляне на боклука.

В рамките на дестина секунди до 2 минути в резултат на елекролизата (защото разните напитки са си много проводими) се разтварят писти стават къси съединения по дъното и т.н. Процеса е много е бърз.

Единственото решение ако това се случи е да се действа изключително бързо. Трябва за секунди да откачите батерията (спиране на лаптопа няма да помогне) за да спрете електролизата.

И след това пълно разглобяване и сушене. Без разглобяване, а само с духане и чакане да изсъхне пак не става - течността може да си седи с месеци вътре без да се изпари. [_]3 [_]3 [_]3

« Последна редакция: Jan 28, 2011, 14:25 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 31, 2011, 10:09 »
Моят го полях с бира в два през нощта. Батерията му се сваля трудно, затова докопах сушоара на жената (доста силен) и го изсуших. Клавиатурата, естествено, спря да работи, но спря и електолизата. На другия ден, на свежа глава, откачих клавиатурата, топнах я в една тава с топла вода и 2-3 капки сапунат (за миене на чинии). Така я плациках цял ден, със смяна на водата. Вечерта я измих с изопропиленов спирт и след изсушаването всичко е ок.
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 31, 2011, 11:39 »
изопропиленов спирт

за Изопропил алкохол ли става дума? Откъде го купуваш. Няколко пъти търсих и не можах да намеря. Едно време имаше едни китчета за почисване на флопита и вътре имаше малко флаконче с Изопропил алкохол. Иначе много повече го препоръчват вместо етиловият спирт за чистене на електроника и ми е много чудно защо?
« Последна редакция: Jan 31, 2011, 11:43 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #6 -: Feb 01, 2011, 20:06 »
Цитат
Откъде го купуваш
В китайските стоки сегиз-тогиз има китове за почистване на CD-та, в който има такова шишенце. В китовете за почистване на видеокасети шишенцето е по-голямо. Аз лично си ползвам алкохола от кит за почистване на 5" флопита - тогава опаковката беше 250 мл (преди 20 години).
Активен