Автор Тема: Строй се, преброй се!  (Прочетена 10995 пъти)

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Строй се, преброй се!
« Отговор #45 -: Feb 07, 2011, 23:24 »
Абе, глобата е и за грешно въведени данни. Кой ми обясняваше на мен, че може да пише, че е нинджа и нищо няма да му кажат?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #46 -: Feb 07, 2011, 23:35 »
Добре бе, това е супер тъпо:
Цитат
20. Грамотен ли сте? (можете ли да четете и пишете)

* 1. Да
    * 2. Не
    * 3. Дете до 8 г. вкл.

И как ще стигна до 20 въпрос, ако съм неграмотен, но все пак с интернет в ръцете?

PS1: Бисерите продължават:
Цитат
22. Работили ли сте поне един час през периода 24-30 януари 2011 г. срещу заплащане в пари, натура или друг доход?
« Последна редакция: Feb 07, 2011, 23:37 от backtolife »
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #47 -: Feb 08, 2011, 00:18 »
Добре бе, това е супер тъпо:
Цитат
20. Грамотен ли сте? (можете ли да четете и пишете)

* 1. Да
    * 2. Не
    * 3. Дете до 8 г. вкл.

И как ще стигна до 20 въпрос, ако съм неграмотен, но все пак с интернет в ръцете?

Това не толкова страшно, защото не е задължително сам да си попълваш формуляра, т.е. ако не си грамотен някой друг може да ти попълва данните, а ти да му диктуваш. По-лошото са другите въпросчета дето не е работа на НСИ да ги знае, защото са, така да се каже, лични. Дори са включили и на Тотю Младенов секцията с безработицата.  ???
Активен

Без правила няма игра

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #48 -: Feb 08, 2011, 11:57 »
Много се изнервих вчера докато го попълвах това. И да, данните ми не са вярни, но да дойдат да ми кажат нещо. Първо системата им е супер бъгава, после това с въпросите, на 100 места да си пиша ЕГН-то, не си е работа да си на квартира и да попълваш такива неща. Опътванията изобщо не ми харесаха. Писмото че съм се регистрирал го получих след като попълних картата, а това, че съм попълнил въпросника - днеска сутринта.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6507
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #49 -: Feb 08, 2011, 12:26 »
И мойте потвърдителни мейлове, и те двата дойдоха чак на сутринта. И аз се учудих, че се бавят. А на жена ми пък бързо дойдоха. Явно има различно натоварване или пък системата, която ги генерира прави номера.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #50 -: Feb 08, 2011, 12:39 »
И мойте потвърдителни мейлове, и те двата дойдоха чак на сутринта. И аз се учудих, че се бавят. А на жена ми пък бързо дойдоха. Явно има различно натоварване или пък системата, която ги генерира прави номера.

E аз попълвах въпросника снощи, между 10 и 11 часа някъде.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #51 -: Feb 08, 2011, 13:50 »
Цитат
Вие се преброихте у??пешно. Vie se prebroihte uspeshno

:D

След много нерви и надхитряне със системата, успях да вляза в кошарата.
Админите даже са ми изпратили потвърждение на кирилица/шльокавица.  ::)

Почти се бях отказал да се боря с тоя кошмар, но стана.
Активен

Без правила няма игра

c111100101

• Гост
« Отговор #52 -: Feb 08, 2011, 17:49 »
Специално за вероизповеданието каквото и да пишеш няма да се тълкува, като не вярно. Просто всеки си вярва в каквото иска, ако някой е убеден, че е самурай или джедай, или някакъв друг и се причислява към някаква определена общност това си е негово право.
Ако аз съм се писал, че съм джедай, значи си вярвам, че съм такъв или просто искам да бъда такъв. Също така може и  да  се майтапя, но това по никакъв начин не касае преброителите. Да не би да ми пратят някой, който да ме убеждава, че не съм или ще ме пратят на психолог хаха.
Ако пък заведат дела срещу хора, които са се писали джедаи, самураи и други подобни ще е най голямата смешка в световната история.
Другите данни ако е възможно да се докаже дали са верни или не то за религията няма как да стане.
Активен

c111100101

• Гост
« Отговор #53 -: Feb 08, 2011, 18:31 »
Религиозна принадлежност в преброяването - куриози
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=christ&Number=1951509620&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #54 -: Feb 09, 2011, 10:41 »
Защо няма накрая да напишеш мнение и оценка за попълване на картата. Всички в twitter super много им сипват на тия с това преброяване. За пореден път в България си мислим, че правим нещо, а то всъщност е нищо. Не си спомням дали по BTV бяха казали, че ще сме първата страна от европейския съюз, която ще предостави възможност за електронно преброяване - пък то к'во = нищо общо.
Активен

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #55 -: Feb 09, 2011, 11:44 »
Цитат
пък то к'во = нищо общо

не е нищо... ето, че може да се мрънка по форумите

цели четири страници вече (и нарастват*)

--
както казват от гмейл

;D ;D ;D
Активен

hal

• Участници
  • Публикации: 10
    • Профил
« Отговор #56 -: Feb 09, 2011, 13:46 »
Формата за попълване си е добра, валидацията не допуска противоречиви отговори. При пропуск, формата точно си казва кое не наред и в кой въпрос. Игра на нерви може да има, ако анкетирания се опитва да се надлъгва с валидацията.

Мейлите всъщност нямат никакво значение - паролата се показва веднага след натискане на бутона за потвърждение, а кода - веднага след завършване на въпросника. Така, че няма нужда всъщност да се чакат мейлите и тя явно се редят на опашка за изпращане.

Въпросите са си смислени, например въпроса за описание на работата може да послужи за проверка дали класификатора на професиите отговаря на действителноста. Което, разбира се няма да стане, надали хората го попълват кой знае колко вярно. Отговорите не могат да се вземат от друго място. Това, че някой не разбира целта на въпроса не значи, че е безсмислен.

По принцип, българите реагират с неприязън и раздразнение когато участват в социологически проучвания.

Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #57 -: Feb 09, 2011, 13:52 »
@hal гръмни се бе!

Имало смисъл и валидация - друг път. Имаше въпрос (нещо от рода): от 2000 до сега колко местожителства сте сменили (или май беше града, не помня точно) - е аз като съм бил в три различни града никъде нямаше опция да попълня всички от тях.
« Последна редакция: Feb 09, 2011, 13:54 от backtolife »
Активен

hal

• Участници
  • Публикации: 10
    • Профил
« Отговор #58 -: Feb 09, 2011, 13:59 »
Защо да се гърмя, защото не съм като теб? Няма да стане, аз и не искам да съм като теб.

Няма нужда да попълваш всичките адреси на които си бил.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #59 -: Feb 09, 2011, 14:03 »
Защо да се гърмя, защото не съм като теб? Няма да стане, аз и не искам да съм като теб.

Няма нужда да попълваш всичките адреси на които си бил.

Защо да няма мужда бе? Нали ми говориш за социалогическо проучване! Или и тези проучвания ще са същите като проучванията за безработицата - имало 30% безработица, защо - Защото само толкова са регистрирани на борсата.
Активен