Едно - по - едно :
Направих го всичкото, с изключение на xorg.conf - този файл се намира при мен в /etc/X11/xorg.conf и е МНОГО кратък..... няма много от нещата, които трябва да има.....
xorg.conf не ти трябва. Просто ти казах да пуснеш
aticonfig ---initial -f, за да елиминираме евентуална грешка.Нищо повече.
Дотук добре !
nigl - не съм питал как се инсталират, питам за други проблемчета, които никой до сега не е питал..... Пореден пример - като пусна qbittorent, вместо торент листа ми показва омазан екран - като бял шум но статично и като го минимизирам и пусна отново е както трябва. Това го прави и в други различни случаи - CS го пускам, играя си без грижи на 1.6 версията, но от време на време вместо фрейм на играта изкача десктопа или началната снимка на CS-a ..... а CS Source ми накъсва като откачено, независимо дали със или без ефектите, OpenGL или Direct3D...... И искренно благодаря на калиник, за помощта до тук - има полза, ако някой му се занимава да помогне да избистрим тези грешки добре. Ако не, черпя две-три бири калин и си взимам Nvidia - не искам да повтаряма теми обсъждани по 1000 пъти, ползвам търсачката, но за тук и темата, която пуснах не намерих нищо писано.... 
Тука си мисля, че проблемът е в
compiz - спри го и съм почти 100% убеден, че няма да се появят горните артефакти ! Не обвинявам
compiz, a по-скоро нещо грешно конфигурирано по него. Не може аз със 10 пъти по-слаба карта да нямам никакви проблеми (че и снощи превъртях Wolfenstein 2009

) с видео , с композитния мениджър и т.н , а при теб да не се получава

... странно е !
Спри compiz за малко и пробвай без него - нищо не ти коства.Също ако имаш някакви мениджъри от рода
docky , cairo , AVM и други - затова те вади от играта.Просто мишката минава през тях и ги активира. Имах същия проблем с
Wofenstein и docky - просто спрях docky и НИКОГА не се повтори

Отделно влез в Catalyst Control Center и махни отметките от PREFERENCES > Махаш всички Отметки за съобщения
Друго не се сещам за момента.
EDIT: Сега видях и другата ти тема за проблема с мишката - напълно възможно е и ТЯ (мишката) да ти прави проблем с X-a.