Автор Тема: Проблем с инсталацията на wireless  (Прочетена 1264 пъти)

maxaffey1

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравейте,

извинявам се за глупавия въпрос, но понеже съм бос още в линукса и неможах да се справя с инсталацията на wirelessa на линукса, та да попитам тук:

Инсталирах си Mandriva Linux 64-bit в VMware Workstation (за да не си прецаквам целия компщтър докато се уча :) ).

Инсталацията мина добре и сега линукса ми работи, но искам да си инсталирам wireless. Като се пробвам да направя нова връзка стигам до където ми иска да избера windows driver и тук незнам къде да го търся съответния драйвер?

Прикачил съм снимки докъде стигам.

Моля ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен.

Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Re: Проблем с инсталацията на wireless
« Отговор #1 -: Feb 07, 2011, 13:59 »
Номера ще стане само ако Wi-Fi-a е USB иначе няма как да накараш vmware да бачка с устройството директно.
п.с. Ако не е можеш да го емулираш като нормална lan карта от настройките на vmware.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

maxaffey1

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 07, 2011, 14:23 »
Номера ще стане само ако Wi-Fi-a е USB иначе няма как да накараш vmware да бачка с устройството директно.
п.с. Ако не е можеш да го емулираш като нормална lan карта от настройките на vmware.

Аз май успях да емулирам в vmware картата за wirelessa (показал съм го в внимките), но сега откъде да го инсталирам в линукса?
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 07, 2011, 14:35 »
Еми нищо не ти трябва да инсталираш. Би трябвало само да си вземе IP ако имаш DHCP сървър. Ако си директно към доставчика по-добре смени Bridged на NAT.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

maxaffey1

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 07, 2011, 14:58 »
Еми нищо не ти трябва да инсталираш. Би трябвало само да си вземе IP ако имаш DHCP сървър. Ако си директно към доставчика по-добре смени Bridged на NAT.

Еми нещо нищо нестава :( То поприцип като имам wireless карта нетрябва ли да имам откъде да тъся мрежите към моито искам да се включа, нещо като "View Available Wireless Networks" в уиндолса? и то ако има къде да го търся?
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 07, 2011, 15:04 »
Абе пич търсиш си мрежата от Windowsa на който си пуснал vmware връзваш се и ще имаш нет на Линукса. Ако направиш същинска инсталация вече е друго ... там ще можеш да правиш това за което питаш.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Wireless
Настройка на хардуер
Lord_PGP 4 7865 Последна публикация Feb 17, 2004, 09:42
от mrvoland
Проблем с wireless
Настройка на програми
KVassev 1 6742 Последна публикация Oct 03, 2004, 02:33
от
Wireless Lan
Настройка на хардуер