Автор Тема: Проблем с процесора под Убунту 10.10  (Прочетена 8057 пъти)

klioko

• Напреднали
  • Публикации: 35
  • Distribution: Ubuntu 10.10
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Проблем с процесора под Убунту 10.10
« Отговор #30 -: Apr 09, 2011, 13:54 »
Мястото не ми е проблем,500 гб ми е харда,а на линукс му отделям по 100гб.
Снощи инсталирах Федора 14,но с целия си акъл не му дадох да инсталира буут лоудера и сега трябва пак да я инсталирам ..както и да е,инсталира се за 5 минути,това ми направи адски голямо впечетление,все едно инсталирам програмка.
Активен

danaildr

• Гост
« Отговор #31 -: Apr 09, 2011, 14:05 »
Ползвам подобен на твоя процесор (4800+) и 2 GB рам. Имам стартирани apache, mysql, php, phpmyadmin, proftpd и една камара други глупости. Без да правя нищо процесора е около 10% натоварен. Когато пусна нещо като филм примерно се натоварва повече, но интересното е че колкото и да е натоварен, това не пречи да си браузвам на втория монитор с FF4 и да имам пуснат Netbeans и да пиша в него. Какво ти пука колко % е натоварен процесора, след като всичко работи гладко.  Най-напред, прегледай какво ти трябва. Аз компиз не го ползвам. Не ми трябват ефекти. Ти под уиндоус ползваш ли толкова много ефекти колкото са в компиза. Или ако не искаш да го махаш поне прегледай кои ефекти са пуснати, кое ще ползваш и което няма да ползваш го изключи. Няма смисъл да ти стои включено нещо което няма да ползваш нали.

Активен

klioko

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #32 -: Apr 09, 2011, 14:12 »
Ползвам ефектите,да,но също съм ги прегледал и знам кое ми трябва,нагласил съм си ги,ефектите не са проблема.При теб ако е гладко,при мен не е,когато се товари това се отразява и на мойта работа - влачи.Може да не е много,но е достатъчно да те изкара извън нерви и след 15 минути работа с него да те накара да се молиш по бързо да се форматира харда и да инсталираш нещо друго...Което е кофти.Ще я видя тая Федора,ма нещо мнооого грозно ми се видя снощи от лайв цд-то .. ???
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6469
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #33 -: Apr 09, 2011, 14:31 »
Е, така са те специалистите. За 15 минути инсталация и работа оценяват една ОС, и веднага всичко под ножа (че и важните си данни пропиляват), айде на формата и ..... следващата ОС. Нищо лично, успехи пожелавам само.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
« Отговор #34 -: Apr 09, 2011, 15:01 »
@klioko Което и дистро да инсталираш пак трябва ти да си настройваш Compiz.Аз ти предлагам да си инсталираш някой Линукс с инсталиран и настроен Compiz.Първото за което се сещам е УСУ.
Активен

klioko

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Apr 09, 2011, 15:07 »
Чакай сега,защо реши,че проблемът ми е компиз?
Активен

danaildr

• Гост
« Отговор #36 -: Apr 09, 2011, 15:27 »
ами като имаш вкл. компиз нормално е да имаш поне 9% натоварване.
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
« Отговор #37 -: Apr 09, 2011, 16:22 »
Чакай сега,защо реши,че проблемът ми е компиз?
Само ти предлагам да пробваш друго дистро да видиш дали този проблем ще изчезне.И ти предложих УСУ,защото там е инсталирано и настроено.Та като го пробваш и проблема изчезне да търсиш проблема другаде.
Активен

kalinik

• Напреднали
  • Публикации: 539
  • Distribution: LMDE x64 2012/ LM 14 x64
  • Window Manager: Mate / KDE
  • ID user #521433
    • Профил
« Отговор #38 -: Apr 09, 2011, 16:29 »
Ама човекЪт рече, че вече не му трябва linux и го е изтрил  ;)
Явно това, че процесорът му се ползва по предназначение го дразни и не му харесва.
Затова и аз препоръчвам използването на ОС , която не ползва процесора както трябва, не ползва и паметта както трябва (и винаги стържи swap-файла, независимо колко памет имаш  ;D ) и на която пълноценно можеш да си гледаш Youtube ...
За негово щастие - има такава ОС и тя се нарича Microsoft ©Windows. Даже във версия Windows13 щяло да има compiz  ;) ... с готови настройки и даже с гласово управление, за по-лесно.

klioko, не се впрягай много-много - това е само ирония и по никакъв начин нямам намерение да те обиждам лично !
Просто разсъждавам не глас.

[_]3

Активен

klioko

• Напреднали
    • Профил
Я
« Отговор #39 -: Apr 09, 2011, 17:10 »
@kalinik виж сега,аз не обиждам линукс и още по-малко пък да го мразя,искам да го ползвам,харесва ми,щом вече един месец се мъча да оправя този проблем значи има защо,нали? :) Просто търся помощ от вас,не искам да ползвам друго дистро искам си убунту,най ми допада...Сега го инсталирах на един приятел на лаптопчето и се държи много по-добре от колкото при мене,а лаптопа е сигурно най-малко 2 пъти по-слаб от моя комютър.Стана ми интересно,че веднага щом завърши инсталацията имаше ефекти пуснати,а дори интернета не бяхме вързали към него,което е малко странно за мен :) в момента го актуализираме и процесора работи на 10-15% при мене този процес ми изпълва процесора...Почвам да се замислям,къде е проблема при мене?Явно не е от дистрото :(

Аз не се обиждам и не искам да обиждам никого,напротив даже се радвам,че ми обръщате толкова внимание.
Извинявам се ако има правописни грешки,но тази клавиатура на тоя лаптоп направо ме измъчи  ;D
Айде ще чакам с нетърпение някой да изкаже някакво мнение....
Активен

danaildr

• Гост
« Отговор #40 -: Apr 09, 2011, 17:40 »
Ами зависи какъв е хардуера наистина. Аз съм забелязал че от марковия хардуер (IBM, Dell, Lenovo, Asus и т.н.) линукс вади 100%, но с някои китайчета се получават гафове. Провери си как ти е настроен слота за видеокартата, драйвера който ползваш също . Другото което ми идва на ум е погледни дали случайно диска не му е зададено да се представя като PATA вместо SATA.
Активен

kalinik

• Напреднали
  • Публикации: 539
  • Distribution: LMDE x64 2012/ LM 14 x64
  • Window Manager: Mate / KDE
  • ID user #521433
    • Профил
« Отговор #41 -: Apr 09, 2011, 18:17 »
Ами не знам как точно да го обясня, но няма как да имаш проблем точно с процесорът, освен ако не е дефектен, щото на мен няколко пъти ми се случва и съм голям карък, но пък тогава лесно се разбира, като почне да ти забива системата безпричинно и без никакъв хардуер (освен основния) и натоварване в runlevel 1.
Освен това , ако не гледаш тоя аплет за натоварването - мисля, че няма да усетиш как и колко ти е натоварен процесора.
За справка :
имам 2 машини, едната от които е много подобна на твоята, а другата е мнооооого по-добра, но при ежедневна употреба някак си не мога да забележа кой знае каква разлика в работата им.
Относно скайп и флаш - да, проблемни са, но това важи за всяка linux дистрибуция, тъй като съответните производители на софтуера НЕ желаят да предоставят отворен код на продуктите си !
Има вариант, в който имаш частично ускорение i на флаш-видео с VA-API (и Gnash : http://lists.gnu.org/archive/html/gnash/2011-03/msg00000.html), но трябва много конфигуриране !
Относно compiz - ами на мен ми отне около 2 седмици докато го настроя по метода проба-грешка, но сега е перфектен ! Пак за сравнение:
- в началото дори не можех да пусна нормално видео когато беше пуснат compiz - сега вече е пуснат постоянно и гледам дори Full HD филми на 2 монитора и TV  ;)

Та, това е положението - иска се настройка и четене. Както и всеки прави своя избор , според предпочитанията си.
 [_]3

Активен

klioko

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #42 -: Apr 09, 2011, 22:45 »
Процесорът ми не е дефектен в това мога да те уверя! :)
Ако е дефектен няма да е само при линукс така и няма да мога да играя игри,а аз играя най-новите,тъй че не е нещо такова.Флаш-маш омръзна ми от простотий ще си карам как ми дойде и така..И пак ти казвам не е като да НЕ се усеща,усеща се и то много,ако искаш ще инсталирам един убунту 10.10 и ще ти дам да влезеш и да си мажеш и проверяваш и човъркаш колко си искаш да видиш как е и дали не с еусеща,също съм забелязал,че не ми изравнява натоварването на ядрата,примерно едното ако е 10% другото е 100 и обратното...
Активен

Recku

• Напреднали
  • Публикации: 206
  • Distribution: Debian Stable
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #43 -: Apr 10, 2011, 20:05 »
/off-topic

@kalinik виж сега,аз не обиждам линукс и още по-малко пък да го мразя...

Я, пак...
Нека си припомним...

2.Или убунту е възможно най-скапаната дистрибуция,която съществува
и още
... Айде със здраве да си го ползвате линукса...

... @chen_dzen,моля ти се глупости не ми се слушат...
Вие, докато четете и гласове ли чувате, господине? :D

Жалко за доброто начало...
Благодаря ви предварително  :)

Ти бъзикаш ли се с менE:D

Ех, кога ли ще са научите да сравнявате две неща "при равни други условия"... Не може да имат 80% критерия на различие, по които се оценяват две неща, особено когато тези критерии не важат и за двата сравнявани обекта (а само за един от тях за всяка ситуация).

Но, за да не се окаже, че съм груб... Ви поздравявам с:
http://www.youtube.com/watch?v=4-ZjArFVwVQ

/on-topic

И, впрочем, никъде (в постовете Ви) не прочетох дали 32-битов, или 64-битов вариант на системата сте инсталирали (защото... о-о-о, да - има значение, въпреки степента на съвместимост на 32-битова система с 64-битова архитектура, инсталираната версия на системата)? Никой не Ви забранява да го споделите с нас, разбира се. ;)
Ако все още ви се занимава... защото на новите (и отракани) Линукс потребители им е трудно да разберат, че не всяка система е като Прозоречната и каквото настроиш може да стои с години без да се увреди, доколкото това зависи от системата, не от хардуерните компоненти.
« Последна редакция: Apr 10, 2011, 20:12 от Recku »
Активен

This aptitude does not have Super Cow Powers.

klioko

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #44 -: Apr 10, 2011, 22:02 »
@Recku Не съм обидил линукс,а дадох варянт,нали? И не,не чувам никакви гласове,и въпреки доброто начало,никой не даде един смислен отговор,нали?Пахахаха...32 битова ОС съм инсталирал,защото съм пробвал 64 и е същото,да не говорим,че НИЩО НЕ РАБОТЕШЕ ДОРИ И СКАЙП НЕ СЕ ИНСТАЛИРА !?!?! Което ме върна обратно към 32 бита.
"Ти бъзикаш ли се с менЕ" нали се сещащ,че мога да пиша така как ми е кеф на менЕ,а не на тебЕ?

И сега за да не се окаже,че съм груб,приемам поздрава и ти благодаря за който.  ;)
И да,занимава ми се,щом в момента пиша от Убунту и се мъча да разбера какво как къде и защо.
Айде чакам да отговориш ;)
« Последна редакция: Apr 10, 2011, 22:15 от klioko »
Активен