backtolife, благодаря ти за линка, за съжаление аз не съм от Варна, но се оправих. ![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Благодаря и на bop_bop_mara! Да, наистина ти благодаря Мариике, щото такива проблеми са верно за секцията “Живота, вселената и някакви други глупости“, но на чужд гръб. Браво мойто момиче.
MОЛЯ?? 
Ами и аз не схванах каква беше идеята темата да бъде преместена от "Хардуерни и софтуерни проблеми" тук, ама както и да е.
Ами обикновено тук са темите "продавам хард диск", "купувам/продавам/подарявам процесор", така че "търся/купувам/наемам хард диск" къде да бъде?
Това не е просто "търся/купувам харддиск", а човека го търси, за да си разреши хардуерен проблем, и да си спаси данните от повредения. Не е като да се пазари за нещо си там...
Можеше просто да му се даде съвет какво да направи, а освен това човека попита и за "фирми които се занимават с подобна дейност".
И аз съм имал такава ситуация, и тогава се наложи да презапоя един чип, за да може диска да изкара колкото да си спася данните... имаше една серия на Quantum 4.3GB (мисля, че беше Fireball), на които след време им се омазваше мотора, който върти диска. От там се претоварваше чипа, който го управлява, и гореше. Та, от съвсем друга платка, пак на Quantum взех същия чип, запоих го на старата, и с радиатор и няколко вентилатора успях да подкарам диска, и си спасих данните.