Хех това че софтуеара е най-новият далеч не означава че работи най добре. Същото е и с дистрибуциите. Не можеш да кажеш коя е най добра или най-лоша. Много дистрибуции използват най- новия софт. като Убунту, Арч, Калкулейт и т.н. ,но понякога именно това използване на последна генерация софт. прави дистрибуциите бъгави и създава куп проблеми още. С течение на времето и работата ще се убедиш в това.
И не съм съгласен с теб че англииския е проблем в намирането на инфо. Има тонове информация на Български и то не от скоро.
Трябва само да се потрудиш да я прочетеш.
Най добре започни с основното какво е линукс,какви команди се използват в линукс, за какво служат командите, как да ги съчетаваш.каква е разликата между дистротата има поне 10 онлайн книги на български точно с основите. По време на четенето ще ти се изяснят много въпроси.
Прав си. Аз просто си тествам и до ден днешен. Малко страхливо разцъквам - но не искам нещо да прецакам отново. И най-главното, че после няма да мога да вържа скапаният принтер отново. Но ще изчакам превода за Принтерите и Федора.
В общи линии освен прецакването дето в тази тема показах чрез фотоснимка - друго за сега не съм видял като бъг. Натоварвам си на макс PC и си бачкам както преди никога не съм правил. Това ми стига за сега. То и това ми е целта. Да мога да работя.
Но ми е интересно и имам информативен гъдел вече. И чета. Трябва да си направя Букмаркс ресурс - дано има инфо на BG. Освен тука в този форум за сега не съм ровил по други сайтове - а и ми дадоха един линк в темата по назад и там имаше уроци.
Ще видиме.....