Автор Тема: Отчайващо бавен Wi-Fi интернет на 11.04  (Прочетена 2392 пъти)

vassetz

• Участници
  • Публикации: 3
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Здравейте! Използвам най-новата версия на Ubuntu- 11.04 oт самата й поява! Но имам един доста дразнещ и странен проблем! Става въпрос за работата с интернет или по-точно невъзможността да работя с него!
Използвам безжичен достъп и всичко протича доста бавно (дори и самото създаване на темата ми беше доста трудно :) )
Скоростта на връзката ми е от порядъка на 80-100 КБ/с, а аз плащам за 1МБ/с ! Дори и операта при наличие на включено турбо на х4 пак бави доста...
Ще съм благодарен, ако някой се отзове и помогне! :)
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Отчайващо бавен Wi-Fi интернет на 11.04
« Отговор #1 -: May 22, 2011, 12:13 »
По принцип 1 mb/s е доста ниска скорост. Аз плащам за 100, но никога не съм я достигал http://img191.imageshack.us/img191/2028/201105221204551024x768s.png , а понякога скороста пада и до 50 mb/s. И съм с кабел, а към теб може да се е прикачил някой хубавец.
Ако искаш, можеш да инсталираш wicd и след това да премахнеш network manager gnome. След рестарта аплета ще се появи в панела. Може би връзката ще се подобри. Може и проблема да е в драйвъра за мрежовата карта. Ако e broadcom има достатъчно написано по този въпрос. В крайна сметка пусни едно Live CD на 10.10 и виж как е връзката при старата версия.
« Последна редакция: May 22, 2011, 12:17 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

vassetz

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: May 22, 2011, 12:55 »
Да, наистина е ниска :) Но 1 мегаБАЙТ в секунда си ми стигаше предостатъчно , докато използвах windows 7! :)
До колкото си спомням в по-предишните версии въвеждах команда в терминала и всичко се оправяше... обаче командата не функционира на 11.04. :?
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: May 22, 2011, 13:12 »
Интересно ми е, каква нужда имаш, за да използваш 11.04. Хранилище за Libreoffice ли не можеш да си добавиш или такова за Firefox4. даже Lubuntu 11.04, което бях инсталирал работеше някак тромаво и го махнах, въпреки, че не правеше никакви проблеми.
Активен

bengazara

• Напреднали
  • Публикации: 35
    • Профил
« Отговор #4 -: May 22, 2011, 13:19 »
Здравейте! Използвам най-новата версия на Ubuntu- 11.04 oт самата й поява! Но имам един доста дразнещ и странен проблем! Става въпрос за работата с интернет или по-точно невъзможността да работя с него!
Използвам безжичен достъп и всичко протича доста бавно (дори и самото създаване на темата ми беше доста трудно :) )
Скоростта на връзката ми е от порядъка на 80-100 КБ/с, а аз плащам за 1МБ/с ! Дори и операта при наличие на включено турбо на х4 пак бави доста...
Ще съм благодарен, ако някой се отзове и помогне! :)

ти правиш ли  разлика между Мегабит и Мегабайт. 
Активен

vassetz

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: May 22, 2011, 13:21 »
Ами онлайн видео  и телевизия са ми проблемни, дърпането на торенти, та дори и conquiztador.bg ми "замръзва" , докато го играя! :?

И да , правя разликата и затова съм ги написал с главни букви! Трябва да дърпам с 1 мегаБАЙТ (8 мегаБита)...но не е така, това е! :)
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: May 22, 2011, 16:42 »
Нищо не каза за адаптера и дали опита да смениш network-manager-gnome с wicd. В краен случай ти препоръчвам да махнеш 11.4. Ако вече имаш достатъчно опит с линукс можеш да пуснеш едно Live CD на Open Suse и да видиш как се държи. Доколкото си спомням 11.04 излезе с Gnome 2 и следователно става за работа.
Активен

kalinik

• Напреднали
  • Публикации: 539
  • Distribution: LMDE x64 2012/ LM 14 x64
  • Window Manager: Mate / KDE
  • ID user #521433
    • Профил
« Отговор #7 -: May 22, 2011, 17:30 »
Пробвай следното:
Код:
sudo iwconfig wlan0 power off
и
Код:
sudo iwconfig wlan0 rate 22M 

^или 11М
*където wlan0 го сменяш с реалното ти устройство (дал съм пример за моя случай) - при теб може да е eth0 ; еth1 или друго !
Активен