Автор Тема: инус Торвалдс одобри ядрото на Linux 3.0 RC1  (Прочетена 920 пъти)

zoomaniak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 157
    • Профил
Линус Торвалдс, който е инициатор за създаването на свободната операционна система Linux, все още е главен архитект на ядрото на въпросния софтуер и главен координатор на проекта. Той е одобрил публикуването на първата предварителна RC версия на ядрото за Linux 3.0. Файлът е с размер 93 мегабайта и е свободен за изтегляне от всеки, който желае да го разгледа или изпробва, предава TechSpot.

Една от новостите в Linux 3.0 е добавянето на поддръжка за контролера на игралната конзола Xbox Kinect. Това става с помощта на специален драйвер. В новото ядро има поддръжка на „cleancache”, ъпдейтнати графични драйвери, както и оптимизации за новите процесори на Intel (Sandy Bridge и Ivy Bridge) и AMD (Fusion APU). В сравнение с предишните версии на ядрото, при новата промените няма да бъдат толкова много.

Торвалдс е съобщил, че в новата версия на ядрото ще ги има обичайните промени в две трети от драйверите, както и голям брой малки кръпки, но номерът не означава, че са внасяни радикални модификации. Поради тази причина от новото ядро може да се очаква стабилна работа и липса на неприятни изненади и бъгове.

Има шанс излизането на Linux 3.0 да съвпадне с празненствата по повод двадесетата годишнина на операционната система. Проектът Linux е стартирал на 25 август 1991 година, когато Линус Торвалдс е публикувал официално съобщение, в което разказва за намеренията си да създаде безплатна операционна система. На пети октомври същата година бял свят са видели първите кодове на Linux.

В официалното съобщение с анонса на Linux 3.0 RC1 главният архитект Торвалдс ясно е заявил, че в новото ядро няма да има абсолютно никакви големи промени.

Източник: http://www.kaldata.com/
Активен

senser

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1328
    • Профил
Авторите на статията май не са чували за ГНУ, Столман и разни други дреболии около Линукс, което в кр. сметка е едно ядро и далеч не е всичко в ОС.
Иначе тази новина я имаше в сайта преди няколко дни мисля
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Mandrake Linux 10 and Linux
Настройка на програми
aaaSASlover 3 10251 Последна публикация Dec 08, 2012, 20:46
от UBIGI
Remote връзка Linux<--> Linux
Настройка на програми
stoyanovs 5 8503 Последна публикация Jan 24, 2006, 16:49
от gostenin
Experienced linux enginnced linux engineers
Търсене
bulwork 0 8603 Последна публикация May 10, 2008, 14:24
от bulwork
Dual boot Linux and Windows XP (Linux installed first) ПРОБЛЕМ !!!
Настройка на програми
XaMeLeOnA 36 43070 Последна публикация Nov 06, 2011, 02:58
от Compare
Linux From Scratch - Do-it-yourself-Linux
Начини за увеличаване на бързодействието
neosofti 2 4946 Последна публикация Jul 03, 2009, 08:43
от tyuio