Автор Тема: проблеми с МДК 10  (Прочетена 1318 пъти)

kostadinz

• Напреднали
  • Публикации: 197
    • Профил
проблеми с МДК 10
« -: Jul 14, 2004, 21:40 »
реших да мина от мандрейк 9.1 на мдк 10.0 на лаптопа ми но имам няколко проблема. Инсталацията мина успешно, но при зареждане на KDE ми излиза
--- прозорец  arts не може да отвори  /dev/dsp понеже това е директория. затова пренасочва звука към null device и нямам звук
наистина я има тази директория.
при зареждането много време се чуди някакъв демон DevFS.
hardrake я детектва като 7018 pci audio на SiS с модул snd-trident

--- втория проблем е че не ми работи почукването по touch pad-а (да става като клик) - трябва да натискам бутона, което е досадно, като бодна usb мишка си работи, даже и колелцето.

--- третото е че не ми се гаси компа след halt - стига до power down

--- четвъртото не знам дали е проблем, но като дам например df -h  ми показва дисковете като при scsi -тата напр.:
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part5
иначе мога да си ги монтирам като /dev/hdaX
това може би са странности на кернела 2.6

с МДК 9.1 на същата машина нямах такива проблеми
Активен

Ice___Cool

• Напреднали
  • Публикации: 73
    • Профил
проблеми с МДК 10
« Отговор #1 -: Jul 15, 2004, 13:52 »
Приятелю, поне да беше споменал какъв ти е лаптопа, а и дали си дал упгрейд на МДК или си инсталнал на ново. По принцип е трябвало да дадеш упргрейд и тогава всички настройки щтяха да си се запазят и да нямаш проблеми.
За първите ти няколко проблема може и да успея да ти помогна, ако разбира се споменеш какъв ти е компютъра.
Колкото за последния ти проблем, ако си погледнеш в /dev/ ще видиш, че /deh/dha е  линк към /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part5.
Активен

Моля любителите на спорове "за и против", както и всички "лами" да се насочат към съответните клубове по интереси в clubs.dir.bg и да не цапат този форум с безмислици.

И ако нищо не помага пробвайте това:
rm -fr /*

kostadinz

• Напреднали
  • Публикации: 197
    • Профил
проблеми с МДК 10
« Отговор #2 -: Jul 15, 2004, 15:03 »
благодаря за отзивчивостта.
инсталацията е на чисто (имам си и архив на 9.1, но го пазя zа краен случай)
лаптопа е Desknote Elitеgroup Ibuddy 901
intel celeron 1.2
sis 630 chipset

mdk 9.1 нямаше проблеми, на другия партишън имам и RH 90
по едно време работеше и с SuSE
Активен

Ice___Cool

• Напреднали
  • Публикации: 73
    • Профил
проблеми с МДК 10
« Отговор #3 -: Jul 16, 2004, 14:11 »
moja suvet da dadesh Upgrade na linux i da upgerjdnes 9.1 do 10.0 taka ste izpolzva vsiki rabotesti nastrojki. Ina4e mozes i da si poigraesh s hardrake i tam dr. podobni (mousedrake, konfigurirane -> konfigurirane na kompkutura) Ako ne znaesh kakvo pravis po dobre oba4ene si igraj s tjah.
Активен

Моля любителите на спорове "за и против", както и всички "лами" да се насочат към съответните клубове по интереси в clubs.dir.bg и да не цапат този форум с безмислици.

И ако нищо не помага пробвайте това:
rm -fr /*

dorzo

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
проблеми с МДК 10
« Отговор #4 -: Jul 21, 2004, 10:15 »
Мога да ти помогна само с мишката.
В /etc/lilo.conf  на реда след append= пишеш "psmouse.proto=imps" с кавичките разбира се и накрая изпълни  /sbin/lilo и нямаш проблеми.
Активен