Не съм сигурен дали темата ми е за тука, но модератора ако прецени да я премести!
Та снощи като си рових из DistroWatch се натъкнах на 2 много интересни дистрибуции.
Zorin OS и
Debris Linux !
Първата е Убунту 11.04, но без никакви следи от Унити и доста модифициран Гном и аплети! Интерфейса е тотално променен май с някакво gnomenu и поне моето лично впечатление е, че е съчетано всичко приятно, удобно и красиво от КДЕ, Уиндоус 7 и Гном. Разглеждах го около час на виртуална машина и го инсталирах на реалната. Стана малко проблем, че нямах празен двд диск и го направих на стартираща флашка и при инсталацията ми гръмна, че има срив в gnomenu.py и след инсталацията имах само стандартния си Гном, а не това от картинките и виртуалната машина, но въпреки това, върви много гладко и безпроблемно и стандартните Гном аплети са доста попроменени и фейса е доста по готин от стандартно Убунту! За сега впечатленията ми са, че върви по-добре от Минт 11!
Другата, нямах много време да я разглеждам, но е нещо като Пупи, но с Гном! Като Пупи-то е за работа от флашка и тепърва ще мъча да я инсталирам. Ако се инсталира на харда, може би ще бъде идеалното решение за слаби компютърчета!