« Отговор #8 -: Jun 21, 2011, 09:42 »
Относно критиката, наистина има голяма доза истина в нея. Ако юзера не знае С КАКВО да си форматира дяла, едва ли само като му кажеш с коя програма/команда, ще се справи отлично. И вече готова работата. Това си е така.
Но на всички е ясно, че тук в една тема и с няколко постинга не може да се обясни всичко (от игла до конец). И да се укажат правилите насоки, и подмолните камъни, които може да те препънат, etc. За това трябва повече четене, работа, неизбежните грешки, от които да се поучим и така, малко по малко ще задобрее човек. Ще си изясни нещата, и вече ще дели, форматира и преоразмерява дискове с удоволствие и разбиране.
Затова лично аз не съм се старал да обяснявам в подробности кое, как, колко и защо. Само да дам насока накъде да се търси и какво да се ползва, като утвърдена програма за делене, форматиране, смяна на флагове и преоразмеряване на блокови устройства. Именно такава е за мен GParted, пусната от LiveCD. Върху Дебиан ОС, за мен работи перфектно. Никога досега не е станал фал при ползването и. Винаги си е вършила работата. За мен това е страхотен проект.
Поздрави на всички, радвам се, че колегата се е справил. Не посочи как, и с какво, но си е свършил работа.

Активен
CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.