Predvaritelno se izviniavam za latinskoto pisane prosto imah problemi s harda

'> i vse oshte sum v proces na instalacii.
Iskam da vi popitam neshto otnosno tazi programa ili po tochno se obrushtam kum rockandvaso, zashtot toi e publikuval screen shot sus XawTV, Diablo i niakoy drugi neshta

'>. Iskam ako moje da mi iziasni na kratko deistviata koito trqbva da izvursha za da startiram TV tunera. Imam support na kernela za bttv modulite. Instalirani i modeprob-nati sa

'>. Napravih xawtv startirah i MAKEDEV za da mi se suzdudut linkovete /dev/video i dr. Startiram scantv namira mi kanalite puskam si xawtv i se puska prazen prozorec bez kartina. Kogato restartirah PC-to obache tui kato predvaritelno biah napravil vuv /etc/rc.d/rc.modules da se zarejda modula pri negovoto zarejdane se puska zvuku ot TV-to, no produljava da niama obraz kogato startiram xawtv. Ima i edna druga podrobnost navsikude se spomenava che e neobhodimo Freem Buffer Device, no az niamam /dev/fb0 i sushto taka ne moga da startiram fbdv primerno za da si smenia moda vuv consolata, no vuv kernela imam support za fbdev. Opitah da pusna i niakoy klip sus mplayer -vo fbdev no pak imam problemi s fbdev. Kak da go opravia ili po vajnoto kak da si opravia XawTV.

'> Drugoto neshto koeto shte sledva e ... malko zapleteno no sus sigurnost vuzmojno zashtoto v Linux niama niama

'> TV kartata vsushtnost se namira na PC ot localnata mreja ideiata i dvete PC-ta da gledat TV za remote PC-to ima nachini 100% sum siguren no sega ne znam kak da gi osushtestvia predpolagam ssh ili druga vruska kum PC-to s TV tunera shte e neobhodima ... vinagi sum se opitval da startiram grafichno prilojenie ot otdalecheno PC. No ne uspiavam i za tova shte iskam pomosht ot Vas, no na purvo vreme da se spravia sus xawtv .. ne ochakvah da ima problemi, no

'> .... BLAGODARIA vi za pomoshta, razchitam na Vas.