Публикувах в блога си една статия - относно някои размишления на друг автор за оставката на Стив Джобс. Пропускам подробности, но оспорих всяко негово заключение с думи, и самият автор се съгласи с част от разсъжденията ми.
Ставаше въпрос как Apple феновете били фанатизирани и незнам си какви (което ако е така, важи в пълна сила за феновете на Виндовс, на Линукс и изобщо на всичко...).
Още същия ден получих следният коментар:
Вярно си религиозен фанатик от най-правоверните и с изтрити мозъчета. За щастие Ейпъл са с почти никакво разпространение в комп. свят, въпреки високата си пазарна капитализация.
Който дойде от ИП адрес в БАН. Или по-точно:
08-26-2011 06:19 am UTC 195.96.237.197 Sofia, BG
Последен URL /?p=737&cpage=1
User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0
Хост: (bas.bg) m31.astro.bas.bg
Референт http://topbloglog.com/posts/
И отговора ми беше просто да не ми се бъркат в канчето.. а да си гледат тяхното.
Естествено, на пишещия му казах, че ако аз съм "религиозен фанатик от най-правоверните и с изтрити мозъчета", то в БАН работят само феодални старчета.
Е, реши да ми даде "урок", като явно е спууфнал адреса на реферала, та тая сутрин получих това:
08-28-2011 08:30 am UTC 195.96.237.238 Sofia, BG Да
Последен URL /?p=737
User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:6.0) Gecko/20100101 Firefox/6.0
Хост: (bas.bg) docs.astro.bas.bg
Референт http://www.cia.gov/studies/open_source_inteligence/article327.html
Да наблегнем на полето "Референт".
Голяма чест би било за мен от ЦРУ да четат простотиите ми

Но пък в БАН.. нямат ли си друга работа, та се занимават с откровени глупости, които аз правих преди 12-13 години.... да не би работата им да се изразява в инсталиране на RefControl на Firefox.... не знам.
Но дори да взимат малки заплати, те излизат от моя и от твоя джоб!!! А аз не искам да плащам на някой, който си играе да ползва служебен компютър, и то от уважавана институция като БАН, за да спууфва разни неща.
Както и да е, оставам си с най-добри чувства към тях, но просто исках да споделя тук с каква цел си ползват служебните компютри.