Автор Тема: България и нейните проблеми.  (Прочетена 1663 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Да му се не види!!!!

Току-що видях нещо, което ме хвърли в страшен размисъл!!!

Значи отивам до магазина да взема цигари и минерална вода. По пътя минавам покрай едни контейнери за боклук и забелязвам зарязани строителни отпадъци и някакъв пич, който стои странно на фона на цялата кочина. Понеже ми стана странно, реших да мина по-отблизо и какво да видя: някой си е ремонтирал панелката и е изхвърлил старата дървена дограма заедно с прозорците. Покрай това известен брой стари мебели....и един кенеф. А пичът просто пикаеше в кенефа.

Сега вероятно си мислите, че това е тривиална гледка в големите градове, но това беше нещо, което виждам за пръв път и което тотално преобърна моя мироглед. Досега винаги бях склонен да виня българите като цяло за състоянието на държавата, но сега вече съм убеден - районното кметство трябваше да направи обществени кенефи в квартала. Но не ги е направило с кой знае какви идиотски оправдания. Живи и здрави да са хората, които си изхвърлят старите кенефи на улицата. Така примерно кварталните пияници няма да пикаят в пясъчниците където си играят децата, ами....в кенефа, където си е мястото. Тези хора вършат работата на общината.

И после разни мрънкачи разправят как държавата ни била генерално сбъркана. Няма нищо такова. Според мен правилното решение е хората да се поощряват да си подменят тоалетните. Дори трябва да има данъчни облекчения за това, защото ефектът по отношение на хигиената определено е налице. Ама къде акъл в нашите малоумни политици да му се не види....
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

lunarvalley

• Гост
Re: България и нейните проблеми.
« Отговор #1 -: Nov 15, 2011, 23:55 »
навремето в 'дърти санчес' по мтв онея дебили влязоха в магазин за обзавеждане за баня и единият дрисна в една от изложените тоалетни чинии

ако видиш нещо подобно в квартала -- пиши  :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 15, 2011, 23:58 »
Ха, току-що ме подсети. Картинката ми се оформи напълно. Миналата седмица реших да видя нашата IKEA и там на мострите на кенефите имаше една табела да не се използват по предназначение. Чудех се кой идиот може да реши да го направи при положение че е пълно с народ и реших че някой малоумник примерно в Щатско все пак някога се е пробвал и още им държи влага...
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

lunarvalley

• Гост
« Отговор #3 -: Nov 16, 2011, 00:05 »
хе, има и други варианти

Активен

n00b

• Напреднали
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
« Отговор #4 -: Nov 16, 2011, 00:35 »
Не беше в Дърти Санчес ами във Jackass!

И пича си отвори вестника и започна да го прави като си попръцкваше..
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

Bogo

• Напреднали
  • Публикации: 636
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: cmd
    • Профил
« Отговор #5 -: Nov 16, 2011, 01:33 »
А аз си спомням България с това че на магистралата всеки спира вади го и си пика без да се замисля  ;D
Активен

live free or die хард :)

lunarvalley

• Гост
« Отговор #6 -: Nov 16, 2011, 09:48 »
е, ако само с това си я спомняш -- жалко...
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #7 -: Nov 16, 2011, 17:23 »
Аз бях супер отвратена на тазгодишния Опънфест от някакви господа, които бяха решили да ползват тоалетната без да си затворят вратата, единия съвсем леко я беше открехнал, а другия изцяло.  :o
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #8 -: Nov 16, 2011, 17:37 »
Аз бях супер отвратена на тазгодишния Опънфест от някакви господа, които бяха решили да ползват тоалетната без да си затворят вратата, единия съвсем леко я беше открехнал, а другия изцяло.  :o

Споко Марче :D :D :D
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #9 -: Dec 20, 2011, 15:40 »
gat3way, как беше: едно пикане е половин (цензурирано), но две пиканета не са едно (цензурирано).  ;D
Та и тук така: една тоалетна чиния не прави кенеф.  [_]3
Иначе съм за всеки квартал да има през 200 м тоалетна. Човещинка е, на всеки мож да се случи.
Активен

Без правила няма игра

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #10 -: Dec 20, 2011, 16:21 »
Иначе съм за всеки квартал да има през 200 м тоалетна. Човещинка е, на всеки мож да се случи.
Обществена ли? ??? То верно, при вас мъжете е по-лесно, понеже нямате контакт с "устройството", ама все пак...

Иначе, има бензиностанции, заведения, аптеки, ако е много напрегната ситуацията...
Активен