« -: Nov 15, 2011, 23:43 »
Да му се не види!!!!
Току-що видях нещо, което ме хвърли в страшен размисъл!!!
Значи отивам до магазина да взема цигари и минерална вода. По пътя минавам покрай едни контейнери за боклук и забелязвам зарязани строителни отпадъци и някакъв пич, който стои странно на фона на цялата кочина. Понеже ми стана странно, реших да мина по-отблизо и какво да видя: някой си е ремонтирал панелката и е изхвърлил старата дървена дограма заедно с прозорците. Покрай това известен брой стари мебели....и един кенеф. А пичът просто пикаеше в кенефа.
Сега вероятно си мислите, че това е тривиална гледка в големите градове, но това беше нещо, което виждам за пръв път и което тотално преобърна моя мироглед. Досега винаги бях склонен да виня българите като цяло за състоянието на държавата, но сега вече съм убеден - районното кметство трябваше да направи обществени кенефи в квартала. Но не ги е направило с кой знае какви идиотски оправдания. Живи и здрави да са хората, които си изхвърлят старите кенефи на улицата. Така примерно кварталните пияници няма да пикаят в пясъчниците където си играят децата, ами....в кенефа, където си е мястото. Тези хора вършат работата на общината.
И после разни мрънкачи разправят как държавата ни била генерално сбъркана. Няма нищо такова. Според мен правилното решение е хората да се поощряват да си подменят тоалетните. Дори трябва да има данъчни облекчения за това, защото ефектът по отношение на хигиената определено е налице. Ама къде акъл в нашите малоумни политици да му се не види....