IP адресите се умножават по 2 ако числата са четни, (ако са нечетни би могло да се съберат с 2) и са с три класи А, B и C. Ако моето IP e 87.125.162.224, на съседа ще е 87.125.164.224, на третия ако има такъв ще е 87.125.164.224 това означава, че събират +2 . та този, който е с ИП на жертвата 94.156.163.233, е от клас А, В или С, 94.156.135.233 ( при събиране с 2 - 94.156.133+2.233), 94.156.137,233. това са IP адресите на интернет доставчика, който е мрежа от тези IP-та.
IP адресацията винаги ми е била въпрос на здрави сметки и превръщания в двоична бройна система. Ама като цяло математиката не ми е проблем и си мислех, че съм им хванала цаката. Обаче това инфо за събиранията, умножаванията, четностите, нечетностите, съседите отляво и съседите отдясно ми разби познанията на пух и прах... 
Моля някой да ми обясни... 
PS. Някой иска ли да намесим в сметките за адреса на съседите и IPv6? 
копирам горният коментар на edmon
Нека твоето ИП е 201.201.122.34 и нека този ИП адрес е от Ц класа ип адреси който си е купил
доставчика на доставчика в Крива Паланка. Обаче 201.201.126.34, обърни внимание на "малката" разлика, само 4 , ИП адрес от мрежата на доставчика на доставчика в Малко Търново.
Излиза, че двата адреса макар и "близки" като номер под ред са на нЕколко-стотин километра.
Ти си от Крива Паланка и си чатиш с гаджето от Малко Търново. Ти си адския хакер и слагаш
нейното ИП на твоя комп- еееееец - Нищо не става.
СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО!
После ти си нахитрял и изпращаш на гаджето файл снимки-от-морето-2004(годината преди да се запознете и си бил с друго гадже).ехе това е файл който специални си приготвил у вас с некой рут кит.
Тя си казва опаааа моя се е объркал и ми е пратил снимки с старото гадже, я да виим ко има тук.
ЦЪК,ЦЪК и е готова.
Вече ти може да си пуснеш скайпо да по чатите, да видиш в нетстат кой й е ИП аддреЗа, и
да зомбираш компа й. Примерно като ти каже, че отива да сере и ти набързо да направиш неколко
флуугда към достачика или да Врътнеш неколко транзакциийки в Е-бей от нейно име!.....
Друго вече е ако си задобрял много в писането на рут китове и/или троянски кончета, намираш един
дълъг списък от е-мейл адреси и им зпращаш твоя троянец, там 10 % го рапространяват на техния адресен бележни, абе вообще който се закачи.