Автор Тема: ползване на чуждо IP  (Прочетена 21725 пъти)

bot

• Гост
Re: ползване на чуждо IP
« Отговор #15 -: Jan 24, 2012, 18:19 »
на мен пък друго ми стана интересно: след като полицията може да стигне до теб чрез IP- то ти, защо да не може да стигне и до зловредника - нали трафика между проксито и зловредника също може да се проследи?

Абе момчето хал-хабер си няма от мрежи и интернет. Ако му кажеш, че сега докато пише във форума, някой му влиза в компютъра сигурно ще спре да отговаря :D.

To и аз си падам малко параноик на тема сигурност, ама по начина, по които си задава въпросите оставам с впечатлението че самият той търси начин да навреди на някой друг
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #16 -: Jan 24, 2012, 18:24 »
на мен пък друго ми стана интересно: след като полицията може да стигне до теб чрез IP- то ти, защо да не може да стигне и до зловредника - нали трафика между проксито и зловредника също може да се проследи?

Абе момчето хал-хабер си няма от мрежи и интернет. Ако му кажеш, че сега докато пише във форума, някой му влиза в компютъра сигурно ще спре да отговаря :D.

To и аз си падам малко параноик на тема сигурност, ама по начина, по които си задава въпросите оставам с впечатлението че самият той търси начин да навреди на някой друг

...изтрито...

@rumen6787 прочел си част от едно RFC и 'ко разбра?

Редактирано, съгласно т. 6 от Правилата :)
bop_bop_mara
« Последна редакция: Jan 24, 2012, 18:25 от bop_bop_mara »
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

rumen6787

• Гост
« Отговор #17 -: Jan 24, 2012, 18:25 »

Едва ли искам да навредя на някого!!! Кого визираш мен или злосторника? Няколко пыти се опитах да съкратя выпросите си, и се случва, че се отплесвам. питам едно и според вас се оказва друго. за да ви задам тези няколко въпроси си имам причина. Възможно ли е някой да ползва чуждо IP и какви са намеренията на атакуващият компютъра на жертвата?
« Последна редакция: Jan 24, 2012, 18:29 от rumen6787 »
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #18 -: Jan 24, 2012, 20:44 »
Абе човек колко човека вече ти отговориха на въпроса и ти отново питаш ... Другото което е не разбрах от този чат дето го пусна с кого си говорил ама това дето ти го казва човека, че мрежата работила по друг начин под Линукс не можах да го разбера ... Има си протоколи и мрежата си работи по един и същи начин на всякъде ( сигурно само при ЦоникОС се ползва телепатия ). Начини да ти ползват компютъра колкото искаш, казаха ти също, че има начини да се логнат в дадена мрежа от твое име ( това е еквивалент на това да ти ползват IP-то), а за целите може да са страшно много.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

edmon

• Гост
« Отговор #19 -: Jan 24, 2012, 21:37 »
Нека твоето ИП е 201.201.122.34 и нека този ИП адрес е от Ц класа ип адреси който си е купил
доставчика на доставчика в Крива Паланка. Обаче 201.201.126.34, обърни внимание на "малката" разлика, само 4 , ИП адрес от мрежата на доставчика на доставчика в Малко Търново.
Излиза, че двата адреса макар и "близки" като номер под ред са на нЕколко-стотин километра.
Ти си от Крива Паланка и си чатиш с гаджето от Малко Търново. Ти си адския хакер и слагаш
нейното ИП на твоя комп- еееееец - Нищо не става.
СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО!
После ти си нахитрял и изпращаш на гаджето файл  снимки-от-морето-2004(годината преди да се запознете и си бил с друго гадже).ехе това е файл който специални си приготвил у вас с некой рут кит.
Тя си казва опаааа моя се е объркал и ми е пратил снимки с старото гадже, я да виим ко има тук.
ЦЪК,ЦЪК и е готова.
Вече ти може да си пуснеш скайпо да по чатите, да видиш в нетстат кой й е ИП аддреЗа, и
да зомбираш компа й. Примерно като ти каже, че отива да сере и ти набързо да направиш неколко
флуугда към достачика или да Врътнеш неколко транзакциийки в Е-бей от нейно име!.....

Друго вече е ако си задобрял много в писането на рут китове и/или троянски кончета, намираш един
дълъг списък от е-мейл адреси и им зпращаш твоя троянец, там 10 % го рапространяват на техния адресен бележни, абе вообще който се закачи.

И на заветната дата 2.7.2012(така си го измислил щото е рождения ден на гаджето ти) всички заразени компове започват да флоодят cia.gov с цел да стане извеснтно на всички
колко голем Акер си и ,че гаджето има ден ден.

ИЛИ намираш един фриии прокси сървър и си го настройваш да го ползваш, вече не си с
ИП адреса от мрежата на доставчика на доставчика на Крива Паланка и.... никой не му пука за това.
Може би замунда.нет ако не се намираш в БГ ще ти покаже съдържанието си......
Но ако примерно си краднал паролата на някой за ДСКдирект и източиш кинти от та,
може чрез държавни служби, притежателя на проксито да трябва да покаже кой ИП адрес е
използвал проксито в онзи момен и тогава пак ще се види , че
имаш адрес от мрежата на доставчика на доставчика на Крива ПАланка....
И ТН . И ТН...

СЕГА СТаНА ЛИ ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕн“?!?!?!??!
Активен

rumen6787

• Гост
« Отговор #20 -: Jan 24, 2012, 23:30 »
За да пиша руткит трябва да имам много добри теоретични познания как работят мрежите или да съм много добыр програмист. IP адресите се умножават по 2 ако числата са четни, (ако са нечетни би могло да се съберат с 2) и са с три класи А, B и C. Ако моето IP e 87.125.162.224, на съседа ще е 87.125.164.224, на третия ако има такъв ще е 87.125.164.224 това означава, че събират +2 . та този, който е с ИП на жертвата 94.156.163.233, е от клас А, В или С, 94.156.135.233 ( при събиране с 2 - 94.156.133+2.233), 94.156.137,233. това са IP адресите на интернет доставчика, който е мрежа от тези IP-та. И всеки който пише троянски коне, рууткит, може да ги набележи, няма значение кой е доставчика. Но все пак си има технология пак да го проследят, ако ще и прокси да има. А този, който иска да ползва чуждо IP ще използва spoofing (измама, замаскиране с цел измама, имитация чрез пародия, да направиш невинния жертва), sniffing ((да надуши) проследяване на пакетите или трафика на дадена мрежа с програма или устройство,  наричат го и packet analyzer).
« Последна редакция: Jan 25, 2012, 00:35 от rumen6787 »
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Jan 25, 2012, 02:25 »
//off
Кво кво?
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #22 -: Jan 25, 2012, 16:53 »
За да пиша руткит трябва да имам много добри теоретични познания как работят мрежите или да съм много добыр програмист. IP адресите се умножават по 2 ако числата са четни, (ако са нечетни би могло да се съберат с 2) и са с три класи А, B и C. Ако моето IP e 87.125.162.224, на съседа ще е 87.125.164.224, на третия ако има такъв ще е 87.125.164.224 това означава, че събират +2 . та този, който е с ИП на жертвата 94.156.163.233, е от клас А, В или С, 94.156.135.233 ( при събиране с 2 - 94.156.133+2.233), 94.156.137,233. това са IP адресите на интернет доставчика, който е мрежа от тези IP-та. И всеки който пише троянски коне, рууткит, може да ги набележи, няма значение кой е доставчика. Но все пак си има технология пак да го проследят, ако ще и прокси да има. А този, който иска да ползва чуждо IP ще използва spoofing (измама, замаскиране с цел измама, имитация чрез пародия, да направиш невинния жертва), sniffing ((да надуши) проследяване на пакетите или трафика на дадена мрежа с програма или устройство,  наричат го и packet analyzer).

Стига си се излагал!
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #23 -: Jan 25, 2012, 18:01 »
Цитат
IP адресите се умножават по 2 ако числата са четни, (ако са нечетни би могло да се съберат с 2) и са с три класи А, B и C. Ако моето IP e 87.125.162.224, на съседа ще е 87.125.164.224, на третия ако има такъв ще е 87.125.164.224 това означава, че събират +2 . та този, който е с ИП на жертвата 94.156.163.233, е от клас А, В или С, 94.156.135.233 ( при събиране с 2 - 94.156.133+2.233), 94.156.137,233. това са IP адресите на интернет доставчика, който е мрежа от тези IP-та.

IP адресацията винаги ми е била въпрос на здрави сметки и превръщания в двоична бройна система. Ама като цяло математиката не ми е проблем и си мислех, че съм им хванала цаката. Обаче това инфо за събиранията, умножаванията, четностите, нечетностите, съседите отляво и съседите отдясно ми разби познанията на пух и прах...  ::)

Моля някой да ми обясни...  :o

PS. Някой иска ли да намесим в сметките за адреса на съседите и IPv6?  ;D
Активен

rumen6787

• Гост
« Отговор #24 -: Jan 25, 2012, 21:58 »
Цитат
IP адресите се умножават по 2 ако числата са четни, (ако са нечетни би могло да се съберат с 2) и са с три класи А, B и C. Ако моето IP e 87.125.162.224, на съседа ще е 87.125.164.224, на третия ако има такъв ще е 87.125.164.224 това означава, че събират +2 . та този, който е с ИП на жертвата 94.156.163.233, е от клас А, В или С, 94.156.135.233 ( при събиране с 2 - 94.156.133+2.233), 94.156.137,233. това са IP адресите на интернет доставчика, който е мрежа от тези IP-та.

IP адресацията винаги ми е била въпрос на здрави сметки и превръщания в двоична бройна система. Ама като цяло математиката не ми е проблем и си мислех, че съм им хванала цаката. Обаче това инфо за събиранията, умножаванията, четностите, нечетностите, съседите отляво и съседите отдясно ми разби познанията на пух и прах...  ::)

Моля някой да ми обясни...  :o

PS. Някой иска ли да намесим в сметките за адреса на съседите и IPv6?  ;D

копирам горният коментар на edmon

Нека твоето ИП е 201.201.122.34 и нека този ИП адрес е от Ц класа ип адреси който си е купил
доставчика на доставчика в Крива Паланка. Обаче 201.201.126.34, обърни внимание на "малката" разлика, само 4 , ИП адрес от мрежата на доставчика на доставчика в Малко Търново.
Излиза, че двата адреса макар и "близки" като номер под ред са на нЕколко-стотин километра.
Ти си от Крива Паланка и си чатиш с гаджето от Малко Търново. Ти си адския хакер и слагаш
нейното ИП на твоя комп- еееееец - Нищо не става.
СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО!
После ти си нахитрял и изпращаш на гаджето файл  снимки-от-морето-2004(годината преди да се запознете и си бил с друго гадже).ехе това е файл който специални си приготвил у вас с некой рут кит.
Тя си казва опаааа моя се е объркал и ми е пратил снимки с старото гадже, я да виим ко има тук.
ЦЪК,ЦЪК и е готова.
Вече ти може да си пуснеш скайпо да по чатите, да видиш в нетстат кой й е ИП аддреЗа, и
да зомбираш компа й. Примерно като ти каже, че отива да сере и ти набързо да направиш неколко
флуугда към достачика или да Врътнеш неколко транзакциийки в Е-бей от нейно име!.....

Друго вече е ако си задобрял много в писането на рут китове и/или троянски кончета, намираш един
дълъг списък от е-мейл адреси и им зпращаш твоя троянец, там 10 % го рапространяват на техния адресен бележни, абе вообще който се закачи.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #25 -: Jan 26, 2012, 00:01 »

Види ми се, че не си обърнал достатъчно внимание на думата с която започва изречението "НЕКА", а това вече говори много:)))
Значи  с две думи на най-първият  ти въпрос отговорът е : НЕ
а на всеки следващ въпрос отговорът е : погледни отговорът на пътвия въпрос....

:))
Активен

rumen6787

• Гост
« Отговор #26 -: Jan 26, 2012, 00:14 »

Види ми се, че не си обърнал достатъчно внимание на думата с която започва изречението "НЕКА", а това вече говори много:)))
Значи  с две думи на най-първият  ти въпрос отговорът е : НЕ
а на всеки следващ въпрос отговорът е : погледни отговорът на пътвия въпрос....

:))

Според мнението на някои това е възможно. ще бъда и по конкретен. преди бях на нетгруп интернет доставчик, който мина към булсатком, ползвах ЛАН интернет или кабелен интернет без кабелна телевизия и модем. и съобщих на доставчика си за вредоносна атака и той (доставчика) направи моето Ип от статично на динамично. сега ползвам кабелен интернет с кабелна телезивия на близу. та въпросите си няма да ги повтарям. ако бях ви разяснил по добре дали е възможно да хаква модем и мрежова карта, предполагам, че това щеше да ви даде възможност да мми отговорите ясно и кратко ако бях аз по ясен и конкретен когато задавам въпроси. извинявам се за объркването.
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #27 -: Jan 26, 2012, 01:17 »
Да се хаква мрежова карта  ???
Да се хаква модем също ми е странно, ако под хакване имаш предвид клониране ... може примерно DOCSIS модемите (някой) можеш да им флашнеш чипа и да клонираш МАК адрес.
//off
Само аз ли не мога да разбера какъв е въпроса в този въпрос? :)
Активен

rumen6787

• Гост
« Отговор #28 -: Jan 26, 2012, 02:39 »
имам предвид че знаеш ип адреса на някой и как можеш да проникнеш в мрежовата му карта или да предотвратиш това, с уондоус има много бели и аз преживях това. не казвам, че линукс е най-сигурната ос, не искам да фанатизирам нещата, но как да се предпазя от хакване на кабелен модем за кабелна телевизия и интернет, при условие, че ип е външно ако има такова и самата мрежова карта дали или с една дума да се клонира ип адреса на някого?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #29 -: Jan 26, 2012, 03:57 »
копирам горният коментар на edmon

rumen6787, аз поста на edmon го прочетох (и разбрах). Това, което ти си писал в последствие, не го схванах, за него искам да чуя - кое и защо се събира с 2 или умножава с 2 и какво се получава? ???

Само аз ли не мога да разбера какъв е въпроса в този въпрос? :)
Не си само ти. А аз продължавам да искам формула за IPv4 и IPv6 адресите на съседите! 8)

имам предвид че знаеш ип адреса на някой и как можеш да проникнеш в мрежовата му карта
С отвертка в порта...  >:D
Активен